به گزارش خبرگزاری مهر، ناصر امانی در مورد قطع درختان گفت: از دیروز که خبر که قطع درختان را در اخبار اعلام کردند که باید بگویم قطع رخ نداده اما قبل از اینکه شبکه خبر در ساعت ۱۸:۳۰ این خبر را اعلام کند از دیروز صبح در فضای مجازی فیلمها و عکسهای مختلف پخش شد که شهرداری درختان یک بوستان و باغ را در منطقه چیذر قطع کرده است و من موضوع را پیگیری کرده و با شهردار منطقه تماس گرفتم.
عضو شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: اول توضیحات ایشان را بیان میکنم و بعد هم یک پیشنهاد دارم. آن طور که آقای حاجوی گفتند؛ قطعی در کار نبوده و جا به جایی درختان بوده و فیلمی هم که تلویزیون نشان داده معلوم بود که درختان با ریشه در ماشین گذاشته و حمل میشود. ضمن اینکه درختان از آنجا رفته و در منطقه قیطریه غرس شده؛ یعنی بلافاصله درختان در منطقه قیطریه رفتند و در آنجا غرس شدند. ایشان مدعی بود که جایی که درختان را جا به جا کردند بوستان نیست و یک قطعه زمین است که متعلق به شهرداری است و برای جلوگیری از تصرف احتمالی آن در سالهای قبل در آنجا تعدادی نهال کوچک کاشته شده و این درختانی که جابهجا شدند حداکثر یک ساله بودهاند؛ یعنی یک و نیم سال پیش به خاطر اینکه زمین خالی بوده و نگران بودند که کسی آن را تصرف نکند معمولاً شهرداری چنین کاری میکند و در زمینهای بیدفاعی که رها شدند طرح اجرا میکند یا درخت کاری میکند تا کسی تصرف نکند.
امانی تاکید کرد: ایشان گفتند چون قرار است کاربری این زمین تغییر کند، درختان را جا به جا کردند و قرار است با تجمیع زمین همجوار آن پارکینگ را برای مجموعه امامزاده چیذر اجرا کنند. شورا در هفته پیش به دانشگاه تهران و مرکز زلزله نگاری اعتراض کرد که اگر قرار بر جا به جایی هم باشد در حال حاضر فصل آن نیست. فصل جا به جایی درختان یک فصل مشخص است و از بهار به بعد هر گونه جا به جایی طبق ضوابطی که سازمان بوستانها ابلاغ کرده خلاف است چون درختان، درختان قبلی نمیشوند و معمولاً خشک میشوند و اگر در جای دیگر غرس شوند نمی رویند.
این عضو شورای شهر تهران عنوان کرد: کاری که در حال حاضر شهرداری تهران کرده یک کج سلیقگی است و باید این را بپذیریم که اگر مرکز زلزله نگاری جابه جایی درختان را در فصل مناسبی انجام نداده، ما هم اینجا به جایی را در فصل مناسبی انجام ندادیم و این درختان قطعاً بر اساس همان استدلال خشک میشوند و دیگر قابل استفاده نخواهند بود. شبکه خبر با مردم مصاحبه میکرد و آنها مدعی بودند که اینجا بوستان و پارکی است که استفاده میکنیم و نباید تغییر کاربری پیدا کند و حرفشان این بود که اگر این کار شهرداری درست و قانونی است چرا در ساعت ۲ بامداد باید این اتفاق رخ دهد؟! شهرداری خودش متولی کاشت و نگهداری فضای سبز است و هم متولی برخورد با کسانی است که به تخریب فضای سبز اقدام میکنند و میتوانستند در روز روشن با گرفتن مجوز انجام دهند. اینکه نیمه شب این کار را انجام میدهند حتماً مساله و اشکالی دارد.
وی با اشاره به تماسی که با رئیس سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری تهران گرفته است، گفت: میخواستم بدانم اینجا واقعاً بوستان بوده که گفتند خبر را ندیدم و قول دادند که پیگیری میکنند و تاکنون به من جوابی ندادند. پیشنهاد میکنم برای تنویر افکار عمومی دو اتفاق انجام بگیرد؛ یک اینکه جابهجایی درختان در این ملک تا اطلاع ثانوی متوقف شود و دوم اینکه کمیسیون سلامت و محیط زیست با مشارکت کمیسیون حقوقی و نظارت مسئول رسیدگی به این موضوع شوند و چند چیز را مشخص کنند: ۱؛ این ملک بوستان بوده یا نه و کاربری آن در طرح تفضیلی چیست. ۲؛ سابقه و تاریخ درختانی که جابهجا شدند و درختانی که در حال حاضر در این ملک هستند را مشخص کنند. ۳؛ نظر مردم محله و اولویت مدنظر آنان برای حفظ فضای سبز و درختان موجود یا تغییر کاربری و ساخت پارکینگ در نظر گرفته شود. چون آقای حاجوی گفتند نظرسنجی کردیم و مردم آنجا اکثراً میگویند مشکل پارکینگ دارند و اگر اینجا پارکینگ شود اکثریت مردم با این کار موافقند و به گفته ایشان اقلیتی هستند که میگویند باید این بوستان حفظ شود.
وی تاکید کرد: در نهایت پیشنهادم این است که هم رضایت مردم و هم مشکل اساسی محله که ظاهراً کمبود پارکینگ است را دو کمیسیون مدنظر قرار دهند و این دغدغه را هم از سر مردم و هم از سر کسانی که تصورشان این است که شهرداری دارد این کار را انجام میدهد، برطرف سازند.
نظر شما