۶ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۳:۳۷

در گفتگو با مهر اعلام شد؛

توسعه بازار محصولات دانش بنیان ۴ حوزه در روسیه

توسعه بازار محصولات دانش بنیان ۴ حوزه در روسیه

مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: پیش بینی شده تعامل فناورانه ایران و روسیه در ۴ حوزه فناوری اطلاعات، دارو، تجهیزات پزشکی، کشاورزی محقق شود.

دکتر مرضیه شاوردی به خبرنگار مهر درباره تعاملات فناورانه ایران و روسیه گفت: یکی از برنامه‌های صندوق نوآوری و شکوفایی «یکشنبه‌های صادراتی» است؛ در این برنامه با یک کشور به توافقاتی برای همکاری می‌رسیم که این هفته تعامل با کشور روسیه مطرح بود.

دکترای سیاست گذاری علم و فناوری خاطر نشان کرد: با طرف روسی به اشتراکاتی رسیده‌ایم و قرار است این تعاملات در حوزه «فناوری اطلاعات» توسعه یابد. طی یک الی دو روز آینده مذاکرات با روسیه ادامه دارد و امیدواریم که منجر به نتیجه شود.

شاوردی با تاکید بر اینکه اکنون با توجه به محدودیت‌ها و تحریم‌هایی که برای روسیه اعمال شده فرصت مناسبی برای شرکت‌های دانش بنیان ایرانی است که در حوزه‌های مختلف بتوانند وارد بازار روسیه شوند، گفت: حوزه بعدی که پیش بینی شده در آن با روسیه وارد تعامل فناورانه شویم «دارو» و «تجهیزات پزشکی» است که این مذاکرات اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد ماه به انجام می‌رسد.

مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به همکاری ایران و روسیه در زمینه‌های فناوری گفت: حوزه کشاورزی نیز از دیگر حوزه‌هایی است که شرکت‌های دانش بنیان ایرانی می‌توانند وارد این بازار شوند و نیازهای روسیه در این حوزه را برآورده کنند.

زمینه همکاری‌های ایران و روسیه

وی اضافه کرد: نوع همکاریهای فناورانه ایران و روسیه از جنس صادرات، تولید مشترک، انجام تحقیقات و پروژه‌های مشترک، انتقال دانش فنی و سرمایه گذاری مشترک خواهد بود.

شاوردی درباره حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی برای همکاری شرکت‌های دانش بنیان با شرکت‌های مبتنی بر دانش روسی ادامه داد: حمایت‌های صندوق مشابه سال‌های گذشته توانمندسازی و تامین مالی در حوزه‌های مختلف خواهد بود.

مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه در این صندوق سرمایه‌ای برای پذیرش هیئت‌های روسی و حضور شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در چندین نمایشگاه روسی در نظر گرفته شده است، گفت: در نهایت اگر شرکتی برای انجام پروژه‌های مشترک و راه اندازی خط تولید بخواهد با روسیه همکاری کند از آنها حمایت خواهیم کرد. این شرکتها می‌توانند از خدمات تامین مالی صندوق نوآوری و شکوفایی بهره مند شوند.

به گزارش مهر، تعاملات فناورانه بین کشورها بر پایه دانش و نوآوری یکی از عواملی به شمار می‌رود که می‌تواند سرمنشاء آن، اجرای پروژه‌های علمی باشد. چندین سال است که این ارتباطات علمی و فناوری با محوریت یک تحقیق مشترک یا شرکتی دانش بنیان برقرار شده است. تاکنون این ارتباطات فناورانه با کشورهایی نظیر روسیه، چین، آفریقا، آلمان و… در زمینه انتقال دانش فنی، صادرات محصول یا تولید مشترک بوده است. هدف از این تعاملات فناورانه افزایش رقابت پذیری محصولات بر پایه دانش است که می‌تواند ارزآوری را برای کشور به ارمغان بیاورد.

روسیه یکی از این کشورهایی است که با ایران همکاریهای علمی و فناورانه داشته به طوری که در تقویم ارتباط علمی «ایران-روسیه»، سال ۱۳۹۴، سال آغاز تعاملات علمی و فناورانه دو کشور ثبت شده است.

بهره برداری از ظرفیت ارتباطات فناورانه ایران و روسیه منجر شده که معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری آخر فروردین ماه امسال به همراه تعدادی از شرکت‌های دانش بنیان به روسیه سفر کند. در جریان این سفر، شرکت‌های مبتنی بر دانش روسی و ایرانی پتانسیل علمی خود را در معرض نمایش و معرفی قرار دادند.

همچنین در این سفر، توافق شد که در آینده نزدیک بازدیدهای متقابل کارشناسان و شرکت‌های ایرانی برای آشنایی با تولید و قوانین انجام آزمایشات بالینی و ثبت داروهای مصرفی پزشکی در دو کشور صورت گیرد. همچنین قرار شده که همکاری‌ها میان دو کشور برای توسعه بازار محصولات شرکت‌های دانش بنیان بیشتر شود.

کد خبر 5472578

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha