۴ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۷:۰۳

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

مناجات «بی‌انتها» با خدا/ کنج خلوتی که در حرم امام رضا(ع) برپا شد

مناجات «بی‌انتها» با خدا/ کنج خلوتی که در حرم امام رضا(ع) برپا شد

تهیه‌کننده «بی‌انتها» درباره ویژگی‌های این برنامه و طراحی آیتم‌های مختلف آن که برای طیف‌های مختلف تدارک دیده شد سخن گفت.

محمدامین پرواس تهیه کننده ویژه برنامه افطار شبکه نسیم با نام «بی انتها» درباره ویژگی‌های این برنامه از ابتدای ساخت آن به خبرنگار مهر بیان کرد: ایده این برنامه به چهار سال پیش برمیگردد زمانی که محتوا و فرم برنامه‌های تلویزیون در آستانه سحر ماه مبارک را می‌دیدیم و حس کردیم که این برنامه‌ای می‌تواند تولید و به حرف دل مردم نزدیک شود.

وی ادامه داد: ما فکر کردیم این مدل حرف زدن در برنامه‌های افطار و سحر در شبکه‌های سیما می‌تواند متنوع‌تر شود و ما هم به سمتی رفتیم تا مطابق با ماموریت شبکه نسیم کار متفاوتی رقم بزنیم. همین دغدغه تلنگری شد تا به مناجات‌هایی با مدلی خاص فکر کنیم. محتوا همان محتوا معمول بود اما با ظرافت در فرم و این کار رو در سال ۹۷ در اولین فصل از این بااستاد سیدمهدی شجاعی کلید زدیم.

مناجات «بی‌انتها» با خدا/ کنج خلوتی که در حرم امام رضا(ع) برپا شد

پرواس درباره محتواهای این برنامه عنوان کرد: محتوا همان دعا و مناجات ابوحمزه یا جوشن کبیر یا… است که حالا به شیوه‌ای دیگر روایت می‌شد. هر سال هم سعی کردیم مجموعه آیتم‌های متفاوتی داشته باشیم و با هنرمندان مختلف برای آیتم‌های برنامه کار کردیم و حتی برای یک مناجات موسیقی اختصاصی از آهنگسازی آریا عظیمی نژاد و گویندگی احسان علیخانی بهره بردیم. از سال گذشته نیز فضاهایی که با ویژگی خاص اجرا و گفتار محمدحسین پویانفر کار کردیم که باعث شدن موج جدیدی در تولیداتی از این دست در تلویزیون و فضای مجازی انتشار پیدا کند.

آیتم ناشنوایان در یک برنامه که بازتاب پیدا کرد

وی در ادامه گفت: در ساختار برنامه سعی کردیم چیدمان آیتم‌ها به گونه‌ای باشد که برای هر مخاطبی محتوا و فرم مورد نظرش را در برنامه ببیند چون نمی‌خواهیم برنامه فقط مختص یک سلیقه و طیف خاص باشد بلکه همه اعضای خانواده مخاطب برنامه قرار بگیرند.

این تهیه کننده در توضیح بیشتر از آیتمی که برای ناشنوایان طراحی شده است گفت: ما دوست داشتیم آیتمی برای کسانی که کمتر به آنها توجه می‌شود تولید کنیم و از وجودشان بهره بگیریم مثلاً آیتمی در «با حسین حرف بزن» داشته‌ایم که بچه‌هایی سندروم داون یا بیماران پروانه‌ای در آن مشارکت داشتند و نیت مان هم این است که اینها احساس بهتری در جامعه داشته باشند. درباره این آیتم که برای ناشنوایان است هم همین رویکرد را داشتیم و فکر می‌کنم برای اولین بار بود که از سال گذشته مترجم این طیف گوشه تلویزیون نبود و خودش اتفاق مستقلی در یک برنامه است هرچند که یک آیتم چند دقیقه‌ای است اما بازخوردهای خیلی خوبی داشتیم و حتی انجمن‌های مرتبط با ناشنوایان آنها را بازنشر کرد و امسال به شکل گسترده‌تری در تولیدات تلویزیون مورد توجه قرار گرفته که جای خوشحالی و مسرت دارد.

پرواس درباره عوامل برنامه و دیگر جزئیات عنوان کرد: برنامه را با فشردگی و از ابتدای عید استارت زدیم. خروجی را هم که روی آنتن می‌بینید حاصل زحمات سه تیم و گروه تصویر و تولید متفاوت است. تیمی که از ابتددای سال به صورت مستمر و شبانه روزی کار کردند و فقط روز اول فروردین را در منازل خود بودند.

مناجات «بی‌انتها» با خدا/ کنج خلوتی که در حرم امام رضا(ع) برپا شد

وی با اشاره به آیتم مشاغل که برنامه با آن شروع می‌شود توضیح داد: این آیتم «حرف دل» نام دارد که در آن سراغ مشاغل مختلفی از میوه فروشی و خشکشویی تا راننده کامیون و… رفته‌ایم. ۱۵ شغل را انتخاب کردیم و خواستیم بخشی از مناجات با خدا را از زبان همین افراد بیان کنیم. تیم نویسنده هم سعی کرد مناجاتی را از جنس خود این مشاغل تنظیم کند.

پرواس درباره اینکه چرا برعکس خیلی از برنامه‌های تلویزیونی سراغ مشاعل عجیب و غریب نرفته‌اند یادآور شد: خود ما هم آدم‌های عجیب و غریبی نیستیم. کسانی هم که با خدا حرف می‌زنند آدم‌های عجیبی نیستند همین افرادی هستند که در روزمره با آنها ارتباط داریم، زندگی‌های ما اتفاقاً شبیه به هم است، ارتباطمان با خدا هم با یک جزئیاتی شبیه است و خدا هم از ما کار عجیبی نمی‌خواهد. اگر مخاطب با اینها وجه شباهت و اشتراکی پیدا نکند برنامه هم برایش اثر ندارد.

این تهیه کننده با اشاره به یکی دیگر از آیتم‌های برنامه گفت: حتی اگر به آیتم «سی پند» ما توجه کنید که در یک بلک باکس با آدم‌ها گپ می زنیم همه آنها افراد معمولی جامعه هستند از زن و مرد تا کودک و نوجوان افرادی عادی بوده‌اند و قرار نبود دنبال ادم های عجیبی بگردیم.

قبل از گفتگو سوال را مطرح نمی‌کنیم

تهیه کننده «با حسین حرف بزن» درباره این حرف‌های خودمانی و گفتگوهایی که با مردم عادی درباره خدا و ائمه در برنامه‌هایش دارد اظهار کرد: این گفتگوها در طول برنامه شکل می‌گیرد و حتی یک بار هم نشده است که سوالات را با انها مطرح کنیم چون معتقدم اینها جواب‌هایی نیست که بخواهند درباره اش فکر کنند و آنها را بسازند بلکه در لحظه باید بگویند. اگر هم جوابش را نمی‌دانند می‌توانند بگویند بعدی. اما در این چند سال هیچ گاه سوالات قبل از برنامه با آنها مطرح نشده است.

طراح «بی انتها» درباره نام بردن از اسامی خداوند در سیر کلی برنامه عنوان کرد: برنامه خط سیری دارد که در هر قسمت رعایت شده است ما ۱۵ سرفصل داریم که اسامی خداوند است مثل بخشاینده، رفیق، ستار، رزاق، ضامن و… که اینها محور و مفهوم اصلی برنامه است و ایتم ها روی این صفات خداوند بنا شده است. مثلاً حامد عسکری که اجرای برنامه را هم بر عهده دارد در پلاتوهایش روی این صفات اشاره می‌کند.

مناجات «بی‌انتها» با خدا/ کنج خلوتی که در حرم امام رضا(ع) برپا شد

این تهیه کننده درباره حضور خود حامد عسکری که بیشتر با عنوان شاعر شناخته می‌شود در این برنامه توضیح داد: من با او رفاقت دیرینه داریم از او خواستم برنامه را اجرا کند که لطف کرد و پذیرفت، خودش مولف است و توانایی دارد در لحظه از خودش بداهه‌هایی ارائه بدهد و گاهی با پلاتوهایی که از طرف تیم نویسنده ارائه می‌شود ترکیب می‌کند.

وی درباره دکور برنامه نیز گفت: دکور مینی مالی داریم به نظرم دکور باید با مخاطب همراه باشد و نباید ذهن مخاطب را درگیر کند و آنچه باید درگیرش شویم محتواست.

حرف‌هایی که در کنج خلوت می‌توان گفت

پرواس در ادامه درباره آیتم «کنج خلوت» که گپ‌های خودمانی «با حسین حرف بزن» را تداعی می‌کند توضیح داد: برای تولید آیتم «کنج خلوت» با یک تیم هفت نفره به مشهد رفتیم و همه آیتم در مشهد ضبط شده است، ما راهی آستان قدس شدیم و حدود ۱۲۰ نفر از کسانی که در حرم امام رضا بودند، بدون اینکه بدانند به این کنج دعوت می‌کردیم.

وی درباره شرایط انتخاب این ادم ها بیان کرد: ما بدون اینکه توضیحی بدهیم که چه قصدی داریم می‌گفتیم هدیه‌ای از طرف امام رضا (ع) داریم و آنها می‌پرسیدند که کی هستید؟ یا کجا می‌خواهیم برویم و… و بعد ما بدون توضیح آنها را پای دوربین می‌بردیم و روی صندلی در مقابل صحن انقلاب و روبه روی گنبد می‌نشستند و سخن می‌گفتند.

پرواس در پایان درباره آیتم کنج خلوت به نظر خودم اتفاق نویی است، سعی کردیم از فضای کارشناسی دور باشد. آنها من را نمی بیند و فقط از اسپیکر صدا و سوالات مرا می‌شنوند. تلاشمان این است که این کنج خلوت برای همه ادم ها راه بیفتد چون اگر هر ادمی آن کنج مخصوص به خود را داشته باشد می‌تواند اتفاق ویژه ای برایش رخ دهد. در این آیتم از قومیت‌های مختلف و از پیرمرد ۸۳ ساله تا دختر هشت ساله داشتیم. خیلی تلاش شد که انچه که می‌خواستیم اتفاق بیفتد ما واقعاً فکر می‌کنیم اگر حال خود و اطرافیانمان را در ماه مبارک خوب کنیم خودش یک ارزش افزوده است.

کد خبر 5473415

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha