۶ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۵:۲۰

زاکانی مطرح کرد؛

مسئولیت سازمان فرهنگی و هنری در رشد و توسعه فرهنگ در شهر تهران

مسئولیت سازمان فرهنگی و هنری در رشد و توسعه فرهنگ در شهر تهران

شهردار پایتخت با اشاره به دو واژه «فرهنگ» و «هنر» در نام سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران گفت: جریان غرب به عنوان اصلی‌ترین رغیب انقلاب اسلامی اساس کار خود را با اقتصاد بنیان نهاده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زاکانی در آئین تکریم و معارفه رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران که امروز- ششم اردیبهشت ۱۴۰۱- با حضور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، اعضای هیأت امنا، اعضای شورای شهر، روحانیون و هنرمندان برگزار شد، ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات گفت: موضوع مهم سازمان فرهنگی و هنری و تغییر و تحول در این سازمان درواقع شبیه ماجرای ماه مبارک رمضان است که این ماه مبارک به پایان می‌رسد و عید فطر نمایان می‌شود.

شهردار تهران با بیان اینکه از حجت الاسلام امرودی تشکر می‌کنم که طی این ۳۰ ماه فعالیت تأثیرگذاری داشتند، افزود: عرض خیر مقدم به دکتر باقری دارم که این مسئولیت را قبول کرد. از هیأت امنای سازمان هم بابت همفکری در این انتخاب تشکر می‌کنم. از رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نیز بابت موافقت در انتقال ایشان به سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران قدردانی می‌کنم.

وی با تاکید بر اینکه سازمان فرهنگی و هنری پیام‌هایی را در نام خود جای داده است، بیان کرد: این سازمان از دو واژه فرهنگ و هنر تشکیل شده است که مختصری در مورد هریک از آن توضیح می‌دهیم.

وی در توضیح بیشتر درباره بخش فرهنگ اظهار کرد: جریان غرب به عنوان اصلی ترین رغیب انقلاب اسلامی اساس کار خود را با اقتصاد بنیان نهاده است و انقلاب اسلامی اساس حرکتی خود را بر مبنای فرهنگ پایه ریزی کرده است.

وی یادآور شد: اگر در جریان غرب انسان جایگزین خداست و طبیعت در دستان اوست و جامعه به دنبال سود بیشتر است، به طوری که فرد نیز لذت حداکثری را دنبال می‌کند؛ اما در اندیشه دینی ما، انسان خلیفه خداست، طبیعت امانت در دستان اوست و جامعه یک هویت مستقل دارد، به طوری که فرد نیز به سمت انسان کامل حرکت می‌کند. لذا در مقابل غرب که همه چیز حتی فرهنگ را با اقتصاد می‌سنجند، فرهنگ بنیان و اساس جامعه ماست.

زاکانی تاکید کرد: در غرب حتی سلامت افراد را با اقتصاد می‌سنجند. در ایام کرونا مشخص شد که به افراد مسن بها نمی‌دهند چون عنوان می‌کردند که این افراد حاصل و کارکرد اقتصادی ندارند و باید به جوان‌ترها رسیدگی شود.

شهردار پایتخت با بیان اینکه در غرب به فرهنگ هم به عنوان یک موضوع اقتصادی نگاه می‌کنند، گفت: این در حالی است که ما به همه چیز بر اساس و بنیان فرهنگ نگاه می‌کنیم و این یک اصل محسوب می‌شود. اگر فرهنگ بنیان و اساس شود، بالطبع تعلیم و تربیت، تغییر و پیشرفت را هم شامل می‌شود.

وی با اشاره به واژه «هنر» افزود: در نگاه ما هنر به عنوان رمز ماندگاری و بقا مورد دقت قرار می‌گیرد و یک امر دست دوم و فرعی نیست بلکه یک امر اصلی است.

زاکانی با بیان اینکه فرهنگ بنیان است و هنر نیز از این جایگاه برخوردار است، تصریح کرد: سازمان فرهنگی و هنری مسئولیت رشد و توسعه فرهنگ را در شهر تهران با بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌ها برعهده دارد.

وی با اشاره به جمع مدیران نهادهای مؤثر در هیأت امنای سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران ادامه داد: تکیه بر ظرفیت‌های بزرگ مجموعه شهرداری تهران و به خدمت گرفتن این ظرفیت‌ها برای ارتقای فرهنگ، ویژگی خاصی به سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران داده است.

شهردار تهران با اشاره به اینکه سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران از جایگاه بالایی برخوردار است، بیان کرد: مطابق با همان تحولی که از کلانشهر تهران انتظار می‌رود، این سازمان نیز به نسبت مسئولیت خود در حوزه ارتقای فرهنگ و هنر در جامعه تلاش کند.

وی با اشاره به چشم اندازی که در این دوره مدیریت شهری برای شهر تهران در نظر گرفته شده است، یادآور شد: چشم انداز ما در مجموعه شهرداری این است که کلانشهر تهران را به یک الگو تبدیل کنیم. امروز نزاع اصلی بین دو تفکر انقلابی و غیرانقلابی بر سر کارآمدی است که ایجاد رضایت مندی برای مردم می‌کند. تمام توجه مخالفان نظام به این است که انقلاب اسلامی در مقام عمل نتواند یک الگوی کارآمد برای تحقق شعارهای خود ایجاد کند. اگر در شعار ابتدای انقلاب گفتیم «استقلال، آزادی؛ جمهوری اسلامی» و این شعار توجه به استقلال داشت؛ استقلال سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را هدف قرار می‌دهد و اگر آزادی شعار ما بود نباید جامعه‌ای شکل بگیرد که آزادی را به معنای درست محقق نکرده باشد.

زاکانی ادامه داد: اگر معنویت جزو خاستگاه‌های انقلاب اسلامی است جامعه معنوی باید شکل بگیرد و حتی اگر عدالت رکن اساسی است جامعه‌ای که عدالت در آن شکل گرفته است باید به عنوان یک الگو در نگاه جهانیان جلوه کند.

شهردار تهران با بیان اینکه رقبای ما به دنبال به تصویر کشیدن یک جامعه عقب افتاده از ایران هستند، تاکید کرد: امروز این نزاع کارآمدی و تبدیل شعارها به نمادها و الگوها موضوع مهمی است که هم در جهت تحقق آن باید حرکت کنیم و هم مردم را به عنوان سرمایه‌های اجتماعی امیدوار کنیم و در این جایگاه فرهنگ و هنر نقاط کلیدی و اساسی است.

وی با اشاره به اینکه سازمان فرهنگی و هنری دارای ظرفیت بالایی است که هم دارای مجموعه قانونی است و هم پرسنل و امکانات وسیعی در تهران در حوزه ارتقای فرهنگ و هنر دارد، گفت: امروز جمع شده‌ایم تا هم از زحمات بسیار زیاد رئیس پیشین سازمان و تمام همکارانی که به ایشان کمک کرده‌اند تشکر کنیم و هم یک شروع و آغازی باشد تا با توجه به ظرفیت‌هایی که در شهر تهران وجود دارد گام‌های تأثیرگذاری برداریم.

شهردار تهران افزود: ما در مجموعه مدیریت شهری توجه به مدیریت مشارکتی داریم و از طریق مشارکت با مردم، نخبگان و سایر سازمان‌ها اهداف خود را دنبال می‌کنیم. امیدوارم این سازمان که بر قله تمام مسئولیت‌های فرهنگی و هنری شهر تهران قرار گرفته است، بتواند اقتضائات این دور گذار را به بهترین صورت دنبال کند و به فضل الهی بتوانیم در مسیر درست شعارهای انقلاب اسلامی قرار گیریم.

کد خبر 5475874

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha