۷ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۱:۴۷

فضه‌سادات حسینی با مهر مطرح کرد؛

هنوز خانواده شهدا زخم زبان می‌شنوند/ پشت‌صحنه صدای گریه داشتیم

هنوز خانواده شهدا زخم زبان می‌شنوند/ پشت‌صحنه صدای گریه داشتیم

مجری برنامه «ملازمان حرم» در شبکه افق از رویکرد این برنامه نسبت به معرفی خانواده‌های شهدا و همچنین درخواست آن‌ها از رسانه، برای روشنگری نسبت به برخی شائبه‌ها سخن گفت.

فضه سادات حسینی که در ایام ماه مبارک رمضان اجرای ویژه برنامه شبکه افق را با نام «ملازمان حرم» بر عهده دارد درباره اینکه چرا کمتر در تلویزیون اجرا می‌کند، به خبرنگار مهر گفت: من به دلیل اینکه زیر نظر معاونت سیاسی کار می‌کنم نوعی محدودیت برای اجرا دارم. این برنامه هم جزو برنامه‌های محدودی بود که به من اجازه دادند اجرا کنم که برایم اتفاقی ویژه و شبیه معجزه بود.

وی ادامه داد: برای برنامه‌های اجرامحور در حوزه‌های تخصصی دانشگاهی خودم، دغدغه زیادی دارم و پیشنهادهای بسیاری هم در حوزه اجرا با من مطرح می‌شود ولی همانطور که گفتم محدودیت‌هایی به لحاظ سازمانی دارم و خودم هم خیلی سخت پسند هستم در انتخاب کار. «ملازمان حرم» هم شبیه معجزه بود؛ حضورم در برنامه و هم نفسی با خانواده شهدا که برکتش را در لحظه لحظه زندگی‌ام دیده‌ام فرصت ویژه‌ای برایم بود.

اولویت ما شهدای کمتر شناخته شده بود

این مجری درباره شهدایی که در این برنامه به آن‌ها پرداخته‌اند و با مادران و همسرانشان گفتگو کرده است، بیان کرد: اولویت این بود که سراغ شهدایی برویم که کمتر شناخته شده‌اند و کمتر اسمی از آن‌ها در رسانه شنیده‌ایم و برای این منظور به شهرهایی از استان‌های مختلف ایران سفر کردیم از جمله استان آذربایجان شرقی، مازندران، خوزستان، اصفهان، قم، خراسان رضوی، و غیره، در این مدت کوتاه و ضبط‌های بسیار فشرده، الحمدلله دائم به نقاط مختلف کشور سفر داشتیم.

وی درباره زمان شروع این سفرها و تولید برنامه اظهار کرد: فصل چهارم را از بهمن ماه شروع کردیم، ما یک گروه تحقیقی داریم که این شهدا را شناسایی می‌کنند و بعد از آن سراغ خانواده این شهدا می‌رویم. ضبط برنامه در نوروز و تا همین اواخر در ماه مبارک رمضان هم ادامه داشت و ما بی‌وقفه سراغ این خانواده‌ها می‌رفتیم. تیم برنامه از جان و دل مایه گذاشت و خود خانواده‌ها هم خیلی همراهی کردند گاهی تا چهار نیمه شب ضبط می‌کردیم و یک گفتگو گاهی ساعت‌ها طول می‌کشید تا بتوانیم روایتی دلنشین، شیوا و جذاب برای مخاطب تدارک ببینیم.

گاهی فضا مثل مجلس روضه می‌شد

حسینی درباره فضای ضبط در چنین برنامه‌هایی عنوان کرد: فضای ضبط‌های ما عین فضای خود زندگی است، کنار هم ساعت‌ها زندگی می‌کنیم، می‌خندیم، می‌گرییم و … شیرین زبانی‌ها و حضور فرزندان خردسال شهدا وسط ضبط حال و هوای کار را شیرین‌تر می‌کند و بخصوص وقتی بچه‌ها هستند سعی می‌کنیم فضایمان شاد باشد و از خاطرات خوش و لحظه‌های خوب زندگی مثل قهرمان بودن شهدا و فضای امید و… بیشتر بگوییم. گاهی موقع گفتگوی من و همسران شهدا، آنها از خواب‌ها و معجزاتی که از شهیدشان دیده بودند روایت می‌کردند و یا از دلتنگی ها و سختی‌های شهادت و یا نحوه شهادت عزیزشان و می‌شنیدیم که صدای گریه عوامل کم کم بلند می‌شود و گاهی این اشک‌ها و گریه‌ها آنقدر زیاد می‌شد که مجبور بودند کات بدهند و ضبط متوقف می‌شد. گاهی انگار ما در یک مجلس روضه بودیم و همسر شهید روضه می‌خواند. البته فضای این برنامه، همان طور که گفتم مثل زندگی بود و تلخ و شیرین را با هم داشت گاهی با برخی خاطرات بی وقفه می‌خندیدیم.

بسیاری از اینها با همه روشنگری‌هایی که نسبت به شهدا به ویژه شهدای مدافع حرم شده، هنوز که هنوز است زخم زبان می‌شنوند و یا از آنها سوال می‌شود که همسرشان شهید شده، چقدر به آنها پرداخت شده است مجری «ملازمان حرم» درباره حرف مشترک همسران شهدا و درخواستشان از رسانه بیان کرد: توقع شان همین است که سراغشان برویم، یادشان را زنده نگهداریم و از شهدایشان حرف بزنیم. بسیاری از اینها با همه روشنگری‌هایی که نسبت به شهدا به ویژه شهدای مدافع حرم شده، هنوز که هنوز است زخم زبان می‌شنوند و یا از آنها سوال می‌شود که همسرشان شهید شده، چقدر به آنها پرداخت شده است، لذا باید بیشتر از شهدا گفت و خواند و دید تا شهیدانه زیستن را از آنها بیاموزیم و با سبک زندگیشان آشنا شویم و کمی شبیهشان شویم.

وی درباره انتخاب این همسران بیان کرد: ما سعی داریم کسی را انتخاب کنیم که سفیر خوبی برای معرفی شهیدش باشد، قدرت تکلم خوبی داشته و آرشیوهای خوبی هم از شهیدش داشته باشد. برای هر یک از اینها هم جایگاه شهیدشان بالاست و دوست دارند در رسانه از همه شهدا گفته شود، خیلی هم به ما معرفی می‌کنند و دوست دارند برای ضبط برنامه سراغشان برویم.

این مجری ضمن اشاره به اینکه تا کنون سابقه نداشته قصد مصاحبه با خانواده شهیدی را داشته باشیم و ایشان امتناع کرده باشد، جز یک مورد، گفت: خاطرم هست فقط یک مورد بود که از حضور در برنامه امتناع کرد و آن هم دلیلش این بود که می‌گفت از شهید او زیاد صحبت شده است و می‌خواست سراغ شهدای دیگر برویم، در واقع ایثار و فداکاری کرد.

این گوینده خبر در بخش دیگر درباره رویکرد برخی برنامه‌های تلویزیون برای تقدس گرایی به شهدا و نپرداختن به اشتباهات و زندگی روتین آنها عنوان کرد: ما چنین رویکردی در برنامه نداریم و اتفاقاً سعی داریم به همه زوایای زندگی عادی شهدا بپردازیم. اتفاقاً خود خانواده‌های شهدا هم امتناع دارند که شهیدشان خیلی خوب و همه چیز تمام معرفی شود. خودشان مثلاً تاکید می‌کنند که «شهید من این‌جوری نبود که هر شب نماز شب بخواند یا نماز قضا نداشته باشد اما ویژگی‌هایی هم داشت مثلاً حواسش به آدم‌ها و خانواده بود و اهل کار خیر و جهادی بود و حواسش به بیت‌المال بود». یا می‌گویند «این‌جوری نبود که همیشه خوب باشیم و قهر هم می‌کردیم.». هدف برنامه ما در گام اول زنده نگهداشتن نام و یاد شهدا و ادای دین به پیشگاه مقدسشان و در گام بعد معرفی الگوهای نزدیک و دست یافتنی ست. ما باید برای نوجوانان و جوانانمان الگوهای دست یافتنی و درست معرفی کنیم، حال که دشمن از این خلأ ما به بهترین شکل در حال استفاده است.

کتاب‌هایی که زندگی شهدا را واقعی‌تر بیان کردند

وی درباره علاقه خودش به داستان‌های شهدا نیز بیان کرد: خود من در دهه ۷۰ با کتاب‌های «نیمه پنهان ماه»، روایت همسر بزرگوار شهید همت، به زندگینامه و سبک زندگی شهدا علاقمند شدم، کتاب‌هایی که خیلی آرمانی و عاشقانه بود. شهید همت اولین کتابی که در نوجوانی از او خواندم و قهرمان زندگی من بود، بخصوص که منزلشان رفته بودم و همسرشان را دیده بودم، اما خود شهید را ندیده بودم و شخصیتشان برای امثال من خیلی دور و دست نیافتنی بود. اما این سال‌های اخیر کتاب‌هایی نوشته شده که زندگی شهدا را واقعی‌تر بیان می‌کند و اگر شهید خطایی داشته هم در کنار دریای خوبی‌های شهید، آن را می‌گوید. اتفاقاً این کتاب‌ها به روایت همسر و سایر اعضای خانواده خود شهید هم هست و موثق، چرا که ما معصوم نیستیم و باید بدانیم اگر خطایی کردیم امکان جبران و اصلاح و رستگاری هست، از جمله کتاب‌های این چنینی می‌توان به زندگینامه شهدای مدافع حرم، شهید مجید قربانخانی یا سردار شهید ابوالفضل رفیعی و … اشاره کرد و مهم این است که بدانیم و امیدوار باشیم و تلاش کنیم، هر یک از این شهدا طوری زندگی کردند که در انتهای آن بالاخره خدا خریدشان. ما باید تلاش کنیم در مسیر شهدا قدم برداریم و شبیهشان شویم.

حسینی با اشاره به جای خالی فیلم و سریال‌ها درباره شهدا در تلویزیون بیان کرد: هرکسی این روایت‌ها را به نوعی دوست دارد، یکی با کتاب و یکی با این برنامه‌ها و مستندها، یکی با فیلم، اما نمی‌توان منکر تاثیر سریال‌های پرمخاطب تلویزیونی شد که جایشان بسیار خالی است.

وی در پایان درباره ادامه دار بودن این برنامه نیز گفت: ان‌شاءالله برنامه ادامه دار است چون اگر متوقف شود حس می‌کنیم شهید خونمان کم می‌شود، غیر از اینکه این برنامه بین مخاطب جایگاه بسیار خوبی دارد و علیرغم همه محدودیت‌ها برای تبلیغ در فضای مجازی و پخش از شبکه افق، هم در یک دوره بهترین و پربیننده‌ترین برنامه شبکه افق شد و هم الان در بین همه برنامه‌های ماه مبارک رمضان تلویزیون جزء پرمخاطب‌ترین هاست و در تلوبیون هم به لطف شهدا خیلی دیده می‌شود.

کد خبر 5475988

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha