خبرگزاری مهر - گروه استانها، سمیه نوری: سالهاست که جنگ پایان یافته اما جهاد همچنان باقیاست و جوانانی اکنون پیدا میشوند که حاملان بیرقی هستند که نشان زیبای «جهاد» بر آن نقش بسته است و جهادگران امروز هم مانند رزمندگان دوران دفاع مقدس در ازای وقت و توانی که صرف خدمت به خلق میکنند مزد نمیطلبند که بالعکس دارایی اندک خود را نیز صرف محرومین میکنند.
جایی در بین منویات مقام معظم انقلاب اسلامی شنیده شده که میفرمایند ما جز با کار جهادی و کار انقلابی نخواهیم توانست این کشور را به سامان برسانیم و در همهی بخشها کمربسته بودنِ مثل یک جهادگر لازم است این اگر بود کارها راه میافتد؛ این اگر بود بنبستها باز میشود شکافته میشود یعنی کار فراوان، پُرحجم، باکیفیت، مجاهدانه و انقلابی، انقلابی یعنی چه؟ بعضی خیال میکنند وقتی میگوییم انقلابی یعنی بینظم نخیر اتّفاقاً یکی از خطوط اصلی انقلابیگری نظم است منتها انقلابی یعنی اینکه خودمان را سرگرم کارهای حاشیهای و تشریفاتی و زرق و برقی و مانند اینها نکنیم.
مگر جهادیبودن جز این است که دعوت رهبرت را لبیک میگویی و در رکاب عشق پا در میدان کار و جهاد و معنویت میگذاری؟ مگر جهاد جز این است که وقتی با نوای حزنآلود مناطق محروم همراه میشوی و روح گمشدهات به وسعت هفت آسمان صیقل داده میشود و هم ردیف کاروانها تمام دغدغهات کمک به هموطنانت میشود؟
گروه جهادی خشتهای مهربانی در استان کرمانشاه کاروانی از جهادگران و یاریگران به راه انداخته تا با نزدیک شدن به آنها و لمس مظلومیت و چشیدن طعم محرومیت آنها روحیه عدالتخواهی انگیزههای تمام نشدنی کار و تلاش را در وجود خود پیدا و تقویت کند.
هدف گروه خشتهای مهربانی گسترش مهربانی با رفع محرومیت
بهزاد شهبازی مدیر گروه جهادی خشتهای مهربانی در استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: گروه جهادی خشتهای مهربان در تاریخ پنجم اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۶ همزمان با مبعث پیام اکرم (ص) با استعانت از پروردگار و توأم با لبیک به سخنان بنیانگذار انقلاب اسلامی که توصیه بسیار بر اینکه جوانان اوقات فراغت خود را به کار جهادی در مناطق محروم سپری کنند با حضور در مناطق محروم استان کرمانشاه تشکیل و آغاز به فعالیت کرد.
وی با اشاره به هدف از تشکیل این گروه، افزود: هدف گروه خشتهای مهربانی گسترش مهربانی با رفع محرومیت بوده که با شعار جهاد مسیری بی پایان آن را در همه ابعاد اجتماعی، فرهنگی، دینی و… دنبال میکنیم.
شهبازی با اشاره به اینکه فعالیتهای گروه به طور سازماندهی شده انجام میشود، بیان کرد: در گروه جهادی خشتهای مهربانی یک هسته مرکزی که متشکل از اعضای اصلی گروه هستند فعالیتها را زیر نظر دارد که شامل مدیر گروه جهادی، مسئول خبری گروه، مسئول عمرانی، مسئول درمانی این گروه که به طور متمرکز حضور فعال دارند اما مابقی افراد نیز به طور مقطعی و بر حسب نیاز در شرایطی که به کمک آنها نیاز است یاریگر این گروه جهادی هستند.
ایجاد اشتغال پایدار از اهداف مهم گروه خشتهای مهربانی
محمد جواد خواجه وند مسئول خبری گروه خشتهای مهربانی در اشاره به فعالیتهای ابتدایی و روند رشد این گروه، اظهار کرد: گروه خشتهای مهربانی در ابتدا با فعالیتهای ساخت و سازهای کوچک و نیمه کاره در مناطق محروم شروع به فعالیت کرد و رفته رفته حوزه فعالیتهای خود را گسترش داد و علاوه ساخت پروژههای کامل عمرانی در حوزههای مختلف ادامه داد اما همچنان محوریترین فعالیت گروه خشتهای مهربانی ساخت و ساز است.
وی با اشاره به ویژه برجسته اما شناخته نشده گروه جهادی خشتهای مهربانی، افزود: یکی از ویژگیهای گروه جهادی خشتهای مهربانی در استان کرمانشاه ساخت پروژههای کامل ساخت و سازی است که میتوان گفت جز محدودترین و شاید تنهاترین گروه جهادی باشد که تاکنون ۷۰ پروژه و منزل مسکونی را به طور کامل و صفر تا صدی برای محرومان ساخته است. در مواقع بحرانی و حساس در سایر استانها گروه خشتهای مهربانی به یاری هم نوعان خود در اعزام میشود به طوری که ۳۲ پروژه تاکنون خارج از استان کرمانشاه رقم خورده است.
مسئول خبری گروه جهادی خشتهای مهربانی تصریح کرد: فعالیتهای این گروه تنها مختص به فعالیتهای درون استانی نبوده و در مواقع بحرانی و حساس در سایر استانها گروه خشتهای مهربانی به یاری هم نوعان خود در اعزام میشود به طوری که ۳۲ پروژه تاکنون خارج از استان کرمانشاه رقم خورده و مابقی در روستاها و مناطق محروم در داخل استان بوده است.
خواجه وند با بیان چند نمونه از حضور و فعالیتهای مؤثر در طول مدت فعالیت خود، خاطر نشان کرد: گروه جهادی خشتهای مهربانی در شرایط بحرانی از جمله زلزله سرپل ذهاب، سیل در پلدختر استان لرستان، سیل در جنوب استان کرمان و سیستان و بلوچستان، سیل در استان گلستان و خشکسالی استان خوزستان حضور فعال داشته و جز اولین گروههای جهادی و مردمی اعزام شده به مناطق حادثه دیده بود که با حکم مقام معظم رهبری که به گروهای جهادی فراخوان حضور داده بود وظیفه خود دانست که در این مناطق آماده کمکرسانی شود.
وی در خصوص ایجاد اشتغال برای محرومین، گفت: ایجاد اشتغال برای محرومین مانند ایجاد فضای کسب و کار مادرانی که سرپرست خانواده هستند و یا خانوادههایی که در مناطق روستایی زندگی میکنند اما شغل و منبع درآمدی ندارند یکی از کارهای مهمی است که گروه جهادی خشتهای مهربانی در مسیر آن حرکت کرده و به دنبال ایجاد اشتغال پایدار برای افراد نیازمند است.
مسئول خبری گروه جهادی خشتهای مهربان استان کرمانشاه تاکید کرد: یکی از اتفاقات ویژهای که از سال ۹۷ در استان کرمانشاه توسط گروه جهادی خشتهای مهربانی رقم خورد جمعآوری گروههای جهادی و خیریههای فعال با رویکرد انقلابی بود که با عنوان شبکه مردمی انفاق در حال فعالیت است و در حال حاضر ۷۰ گروه جهادی و خیریه در این گروه عضو هستند.
خواجه وند با بیان فعالیت شبکه انفاق در استان کرمانشاه، ادامه داد: فعالیتهای این گروه به صورت مشارکتی در قالب تهیه بستههای معیشتی در مناسبتهای مختلف مانند تهیه لوازم تحریر در مهر ماه برای دانش آموزان نیازمند، تهیه ارزاق شب یلدا و عید نوروز که به صورت گروهی و با همکاری سایر گروههای جهادی با پشتیبانی مالی خیرین در مقیاس بالا تهیه و در نقاط مختلف توزیع میشود.
تمام مراحل ساخت و ساز در گروه جهادی خشتهای مهربانی دارای استاندارد است
حسینی مسئول عمرانی گروه جهادی خشتهای مهربانی استان کرمانشاه اظهار کرد: در درجه اول برای شناسایی خانوادههای نیازمند و بی سر پناه گزارش اولیهای در خصوص شرایط آنها تهیه و سپس بازدید و بررسیهای لازم برای صحت گزارش انجام میشود که پس از حاصل شدن اطمینان برای شروع ساخت و ساز و تهیه زمین و مصالح مورد نیاز اقدامات لازم صورت میگیرد.
وی با اشاره به نحوه روند ساخت و سازهها، افزود: پس از برآوردهای لازم برای هزینه ساخت مسکن و یا سازه مورد نظر فراخوانی داده میشود تا از طریق خیرین و کمکهای مردمی تأمین شود و پس از پای کار آمدن خیرین عملیات ساخت و ساز آغاز میشود و تمام ساخت و سازهای انجام شده نیز دارای آئیننامه و مجوز خواهند بود.
ساخت ۷۰ منزل مسکونی توسط گروه جهادی خشتهای مهربانی
مسئول عمرانی گروه جهادی خشتهای مهربانی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه هدف از انجام فعالیتهای ساخت و ساز در مناطق روستایی و محروم جلوگیری از مهاجرت آنها به حاشیه شهر است، تصریح کرد: منازل و ساختمانهای مسکونی ساخت شده توسط گروه جهادی خشتهای مهربانی کمتر از ۸۰ متر نبوده و تاکنون نزدیک به ۷۰ واحد قابل سکونت ساخته شده است.
وی ادامه داد: از مجموع ساخت و سازههایی که نیمه کاره بودند تاکنون ۱۰ مورد ساخت تکمیلی، بیش از هشت مورد ساخت حمام، سرویس بهداشتی و ۶ مورد نیز ساخت دامداری برای روستاییان انجام گرفته است و لازم به ذکر است که در هر عملیات ساخت و ساز از صفر تا صد به طور میانگین ۶۰ نفر نیرو در تمام حوزههای مورد نیاز در جریان کار به کار گرفته خواهند شد.
حامد جهانشاهی مسئول درمانی گروه خشتهای مهربانی استان کرمانشاه با اشاره به فعالیتهای حوزه درمان در این گروه، اظهار کرد: در این گروه کارهای درمانی افراد نیازمند و ایتامی که به دلیل مشکلات مالی توان رسیدگی ندارند بررسی و پیگیری میشود مانند تأمین هزینههای درمانی و عملهای جراحی، تهیه دارو و نسخههایی که تهیه آنها از توان این خانوادهها خارج است.
وی افزود: تعداد زیادی از کمکهای مالی برای درمان افراد نیازمند ثبت نشده اما با توجه به آمار ثبت شده بیش ۱۷۰ میلیون تومان طی ۲ سال گذشته به لحاظ درمانی به افراد نیازمند کمکرسانی شده است.
مسئول درمانی گروه جهادی خشتهای مهربانی استان کرمانشاه، با اشاره به فعالیتهایی که در ایام کرونایی انجام گرفت، تصریح کرد: در روزهای ابتدایی شروع کرونا گروه خشتهای مهربانی یکی از اولین گروههایی بود که برای تولید ماسک سه لایه اقدام کرد و به صورت رایگان در اختیار کادر درمان و مردم قرار داد همچنین فعالیتهای مانند کمک به کادر درمان، ضدعفونی کردن بیمارستانها، ضد عفونی کردن مکانهای عمومی از جمله اقدامات گروه جهادی خشتهای مهربانی بود.
تعامل فرهنگی، اتحاد و همبستگی تأثیرات فعالیت در گروه جهادی
یکی از جهاد گران گروه خشتهای مهربانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: آشنایی اولیه با این گروه جهادی از زمان وقوع زلزله در سرپلذهاب شروع شد که به همراه آنها اعزام شدیم و بستری فراهم شد که تا امروز فعالیت و همکاری با آنها ادامه پیدا کرد.
وی با اشاره به دریافت بازخوردهای این فعالیتهای جهادی در زندگی خود، افزود: بیشترین جنبه تأثیرگذاری همکاری با گروه خشتهای مهربانی از لحاظ معنوی بوده و باعث تقویت روحیه کار جمعی در افراد شده و از همه مهمتر باعث ایجاد رضایت قلبی میشود که حس خشنودی و رضایت بخشی در فرد ایجاد میکند.
محبی با اشاره به اینکه با سایر گروههای جهادی در استانها تعامل در شرایط بحرانی برقرار میشود، تصریح کرد: تعاملی که بین اعضای گروههای جهادی و مردم هر منطقه با گروههای جهادی به وجود میآید عاملی برای انتقال فرهنگ و همبستگی و اتحاد خواهد شد.
نظر شما