به گزارش خبرنگار مهر، اشپیتیم آرفی مهاجم پیشین تیم فوتبال پرسپولیس پس از پایان دوران حرفهای فوتبال خود تصمیم گرفت تهران را به عنوان محل اقامت دائم خود در نظر بگیرد تا تبدیل به یکی از بازیکنان خارجی سالهای اخیر شود که دوران مربیگریاش را نیز در ایران پیگیری کند.
آرفی خیلی زود سراغ تیمهای پایه رفت تا فعالیت خود را از این مسیر دنبال کند. او پس از سالها تجربه اندوزی در زمینه پرورش بازیکن تصمیم به ایجاد آکادمی تخصصی پرورش استعداد فوتبالیست همچون مهدی مهدوی کیا گرفت تا بتواند در این مسیر فعالیت کند.
پیشکسوت آلبانی پرسپولیس در کنار حضور مربیانی همچون ادموند بزیک، رضا جباری و اسماعیل حلالی از روانشناسان بالینی در حوزه کودکان بهره میبرد.
حرفهای تر از بقیه تولید بازیکن میکنیم اما کمتر از خارجیها
آرفی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره دلایل همکاری با چهرههایی همچون ادموند بزیک و اسماعیل حلالی گفت: من سعی کردم کارم را حرفهای تر از بقیه شروع کنم اما میدانم همچنان با استانداردهای فوتبال دنیا فاصله دارم. من خواستم از پیشکسوتانی بهره ببرم که در فوتبال پایه سابقه دارند. آقای بزیک و حلالی و جباری بیشتر از یک دهه در فوتبال پایه سابقه دارند.
فوتبال پایه کار اخلاقی میخواهد
او افزود: ما در کنار فوتبال باید روش رفتار فوتبالی را هم به آنها یاد دهیم. ما در زمینه اخلاقی داریم به مشکل میخوریم. در فوتبال پایه بودم و چیزهایی دیدم که نمیتوانستم با خودم کنار بیایم.
مهاجم پیشین پرسپولیس تاکید کرد: در هر هفته از رقابتهای لیگهای پایه، بازیکنان با هم دعوا میکنند. سپس بازیکن ۱۵ ساله با مربی دعوا میکند. او الگوی خوب نداشته است که اینگونه رفتار میکند و در محیط صحیح نیز آموزش لازم را ندیده است تا بداند در مقابل هیجانات و همچنین امور غیر فنی چه رفتاری نشان دهد.
نوجوان فوتبالدوست روانشناس میخواهد
آرفی درباره حضور روانشناس در آکادمی خود تاکید کرد: بازیکن باید ابتدا آموزش صحیح برای زندگی سالم داشته باشد. نوجوانی که نتواند هیجانات خود را به طور صحیح پیاده کند فوتبالیست با اخلاقی که الگو شود نخواهد بود. من برای اینکه بازیکن بفهمد برای چه اهداف فردی دنبال فوتبال آمده است از روانشناس استفاده میکنم.
ادموند بزیک پیشکسوت پرسپولیس نیز که سالهاست در حوزه تیمهای پایه مشغول مربیگری است در ادامه صحبتهای آرفی به گفتگو با خبرنگار مهر، در این زمینه نشست و افزود: بازیکن فوتبال برای اینکه در آینده حرفی برای گفتن داشته باشد باید رفتار حرفهای یاد بگیرد تا در زمینه فنی هم پیشرفت کند.
لژیونرها مشکل اخلاقی پیدا میکنند
بزیک ادامه داد: اگر گاهی میبینیم یکی از بازیکنان لژیونر ما در باشگاه خود مشکل رفتاری پیدا میکند به خاطر همین بحث آموزش است چون آنها در فوتبال پایه یاد نگرفتهاند.
وی با اشاره به فعالیت ۱۳ ساله خود در تیمهای پایه تاکید کرد: موضوعی است که اصلا در تیمهای پایه توجه نمیشود. باشگاههای صنعتی در فوتبال پایه هم سراغ نتیجه گرایی آمدهاند چون میخواهند امتیاز بفروشند.
مربی فوتبال پایه در آکادمی آرفی تاکید کرد: من خوشحالم این جا هستم چون در سایر آکادمیها و مدرسههای فوتبال پایه برای ۵۰ نفر، تنها نصف زمین فوتبال فضا میدهند اما در جایی مثل اینجا ۲۰ نفر با چندین مربی در زمین استاندارد کار میکنند.
مدل زندگی بازیکن ایرانی باید عوض شود
آرفی درباره نبود پدیده جدید در فوتبال باشگاهی ایران گفت: ما باید به نوجوانان سبک زندگی ورزشی را یاد بدهیم. سن بازیکن حرفهای هم تغییر کرده است و تو باید حداقل برای بازی تا ۴۰ سالگی خودت را آماده کنی. این معنیاش این است که باید مدل زندگی فوتبالیست ایرانی باید عوض شود. متأسفانه خیلیها در فوتبال پایه دنبال پول آمده اند و اصلا به فکر پرورش بازیکن نیستند. متأسفانه برخی هیأتهای فوتبال هم آنها را همراهی میکنند.
مهدوی کیا و مشکلات تیم المپیک
او درباره کار سخت مهدی مهدوی کیا در تیم فوتبال امید ایران گفت: او با تجربه و سبکی که از فوتبال اروپا آورده است بهترین انتخاب برای تیم امید بود. او کار سختی دارد اما میتواند باعث رشد آنها باشد.
بزیک نیز در این باره گفت: او بهترین گزینه بود. مشکل اصلی عدم استفاده از بازیکنان امید در تیمهای باشگاهی است که باید مربیان به آنها میدان دهند.
نظر شما