به گزارش خبرنگار مهر، جعفر نصوری بعد از ظهر چهارشنبه در نشست خبری به جزئیات اجرای طرح هادی در روستاهای استان کرمانشاه پرداخت و اظهار کرد: این طرح به عنوان سندی برای توسعه فیزیکی و کالبدی روستاها طراحی شده و کلیه ساخت و سازها به صورت هدفمند در حوزه روستاها در قالب طرح هادی انجام میشود.
وی به مزیتهای طرح هادی در روستاها اشاره کرد و افزود: اجرای این طرح علاوه بر اینکه از تخریب بیرویه اراضی و منابع طبیعی برای ساخت و ساز جلوگیری میکند، همچنین امکان اصلاح و بهروز شدن طرح در موقعیتهای مختلف را فراهم میآورد.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن استان کرمانشاه با بیان اینکه تا دهه ۹۰ طرحهای اجرا شده در روستاها موجب نرخ رشد منفی و مهاجرت روستاییان به شهرها میشد، تصریح کرد: طی سالهای اخیر با همکاری دستگاههای ذیربط و با به روز شدن دائم طرحها و بر اساس نیاز سنجیهای انجام شده، مشکل ساخت و ساز برطرف و روند مهاجرت به روستاها مثبت شده است.
نصوری گفت: مدت دوره طرح هادی در روستاها ۱۰ ساله است و پس از پایان این دوره باید بازنگری شوند، البته در بسیاری از روستاهایی که اجرای این طرح در آنجا به ۱۰ سال رسیده است به دلیل اینکه هنوز فضاهای در نظر گرفته شده در این مدت زمانی هنوز پر نشده، نیازی به بازنگری ندارند.
۱۷۱۵ روستا در استان کرمانشاه مشمول طرح هادی
وی با بیان اینکه طرح هادی در روستاهای بالای ۲۰ خانوار اجرا میشود، گفت: یک هزار و ۷۱۵ روستا در استان کرمانشاه مشمول این طرح هستند که برای همه این روستاها طرح هادی تهیه شده است.
به گفته نصوری، از این تعداد ۳۱۷ روستا در این استان بازنگری و ۶۰ روستا نیز بازنگری مجدد شده است.
نصوری با بیان اینکه طی سال جاری بنیاد مسکن مرکز برنامهای مبنی بر اینکه تمام طرحهایی که نیاز به بازنگری دارند بعد از یک دوره ۱۰ ساله بازنگری بشوند را به استانها ابلاغ کرده است، افزود: بر این اساس هم اکنون این دوره در قریب به یک هزار روستای استان کرمانشاه به اتمام رسیده که بیشتر آنها نیاز به بازنگری دارند.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن استان کرمانشاه ادامه داد: بنا داریم طی هر سال ۱۰ درصد از این تعداد را بازنگری کنیم که بر این اساس طی سال جاری ۱۷۷ روستا در دستور بازنگری قرار گرفته است.
وی با اشاره محل تأمین اعتبارات این روستاها، تصریح کرد: ۱۵۳ روستا از محل منابع ملی با اعتبار حدود ۱۱.۵ میلیارد تومان و ۲۸ روستا نیز از محل منابع استانی در دست بازنگری هستند.
نصوری با اشاره به اجرای طرح هادی در کرمانشاه، افزود: تا پایان سال گذشته در ۹۴۷ روستای این استان معادل ۵۴ طرح هادی اجرا شده است که خوشبختانه در این زمینه با میانگین کشوری برابر هستیم.
وی با بیان اینکه اعتبارات کرمانشاه برای اجرای طرح هادی با میانگین کشوری برابر است، خاطرنشان کرد: طی سال جاری ۲۲۰ روستای این استان در برنامه اجرای طرح هادی قرار گرفته و برای این تعداد روستا ۲۰۹ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده که تا کنون از این میزان اعتبار مصوب، ۱۴۰ میلیارد تومان آن تخصیص یافته است.
اختصاص قیر رایگان برای آسفالت روستاهای کرمانشاه
به گفته نصوری، ۱۰۴ میلیارد تومان قیر رایگان طی سال جاری برای آسفالت روستاهای کرمانشاه در اختیار بنیاد مسکن استان قرار گرفته است.
وی افزود: اجرای طرح هادی شامل عملیاتی کردن اهداف طرح در قالب اصلاح هندسی شبکه معابر، هدایت صحیح و دفع آبهای سطحی، بهسازی معبر از طریق احداث جوی و جدول، آسفالت معابر و پیاده روسازی، تقویت مراکز محله و فضای جمعی روستا با هدف ارتقا بهداشت محیط، تسهیل در عبور و مرور ساکنان روستا، تبدیل فضاهای فرسوده به یک فضای باز برای ایجاد انگیزه سکونت و تثبیت جمعی روستا است.
نظر شما