به گزارش خبرنگار مهر، وزارت بهداشت اعلام کرده است دوره چهل و نهم آزمون دستیاری پزشکی روز پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در ۳۱ حوزه دانشگاه های علوم پزشکی برگزار می شود. اما داوطلبان این آزمون همچنان نسبت به برگزاری این آزمون در اردیبهشت ماه اعتراض دارند.
برخی از داوطلبان آزمون دستیاری در تماس با خبرگزاری مهر نکاتی را درباره این اعتراض و لزوم قانونمداری وزارت بهداشت عنوان کردند.
یکی از این داوطلبان یادآور شد: وزارت بهداشت تخلفات زیادی را در آزمون دوره ۴۸ و دوره ۴۹ انجام داده است که از جمله آن عدم تغییر دو رفرنس گوش و حلق و بینی و رادیولوژی که مربوط به ۱۰ الی ۱۳ سال قبل هستند، است.
وی افزود: اینکه وزارت بهداشت در پاسخ به اعتراض داوطلبان در مورد این دو رفرنس به آیین نامه جدید استناد می کند امر خلاف قانون است زیرا از اردیبهشت ماه که رفرنس ها اعلام شده اند برای داوطلبین حق مکتسبه ایجاد شده و باید بر اساس ایین نامه قبلی که در نشست ۶۶ شورا تصویب شده و رای قطعی دیوان که در مهرماه صادر شده عمل کرد نه بر اساس مصوبه نشست ۹۵ شورا که در ۲۱ دی ماه ۱۴۰۰ تصویب شد در نتیجه قانون عطف به ما سبق نمی شود و نمی توان بر اساس قوانین و آیین نامه جدید تصمیم گرفت.
این داوطلب با اشاره به پاسخ وزارت بهداشت در زمینه طراحی سوال از منابع گفت: از سوی معاونت آموزشی وزارت بهداشت اعلام شد از این دو منبع ۱۲ سوال طرح می شود که ۶ درصد سوالات را تشکیل می دهد اما این نکته مهم مغفول مانده که در آزمون دستیاری هر یک سوال ممکن است تا ۵۰ رتبه اختلاف رتبه ایجاد کند و در قبولی افراد در رشته مورد نظر تاثیرگذار باشد.
وی با رد نظر مشاور معاونت آموزشی وزارت بهداشت درباره ایرادات منابع (رفرنس) اظهار داشت: مگر پزشک عمومی در این مرز و بوم طبابت نمی کند که نیاز به رفرنس به روز ندارد؟ مگر فقط متخصصین طبابت می کنند که باید رفرنس آزمون آنها به روز باشد؟ نکته دیگر اینکه آیا رفرنس سال ۲۰۰۹ و ۲۰۱۳ به روز است اما رفرنس ۲۰۲۰ یا ۲۰۲۱ به روز نیست؟
این داوطلب خواستار تمکین وزارت بهداشت به قانون شد و تاکید کرد: وزارت بهداشت می توانست با قانون مداری همه مشکلات را حل کند.
داوطلب دیگری در اعتراض به این موضوع که عدم تغییر زمان آزمون را به دانشجویان استعداد درخشان ارتباط می دهند، گفت: من یکی از داوطلبان آزمون دستیاری دوره ۴۹ هستم که در مدت تحصیل در یکی از دانشگاه های تیپ یک کشور عضو استعدادهای درخشان دانشگاه و جزء برگزیدگان بنیاد ملی نخبگان بوده ام و این موضوع که یکی از دلایل مخالفت با تصحیح زمان آزمون را برهم نخوردن برنامه ریزی نخبگان و استعدادهای درخشان عنوان شده، موضوع درستی نمی دانم.
وی اضافه کرد: به عنوان یکی از دانشجویان حائز عنوان استعداد درخشان، خواستار اجرای قانون و رای صادره در مورد آزمون هستم و عنوان می کنم که تقلیل داوطلبان آزمون به این گروه و نادیده گرفتن دیگر افراد (پزشک سربازان، پزشکان طرحی و غیره) جفا به آنان است و در این موضوع هیچ فردی نباید بر شخص دیگری برتری داشته باشد.
این داوطلب تاکید کرد: تعداد زیادی از داوطلبان با وجود استریت بودن و عضویت در استعدادهای درخشان، خواستار تغییر زمان آزمون هستند و اینکه وزارت بهداشت می گوید اکثریت داوطلبان، مخالف تغییر زمان آزمون هستند، بر طبق کدام نظرسنجی انجام شده است.
وی دلیل معاونت آموزشی وزارت بهداشت مبنی بر اینکه تعویق امتحان موجب عدم حضور به موقع دستیاران در بیمارستان ها می شود را رد کرد و گفت: در دو سال گذشته آزمون دستیاری در ماه های تیر و مرداد برگزار شده و دستیاران جدیدالورود در ابتدای ماه های آبان و آذر وارد بخش های خود شده اند و مشکلی هم بوجود نیامده است.
یکی دیگر از داوطلبان آزمون دستیاری نیز با اشاره به تعلل دیوان عدالت اداری در عدم اجرای رای قطعی که در تاریخ ۲۵ مهر ۱۴۰۰در شعبه ۲۶ تجدید نظر قطعی شده است، این موضوع را موجب فرصتی برای بروز این مشکلات دانسته و گفت: این مسئله موجب شد وزارت بهداشت بتواند قانون خود را مصوب کند.
وی با ابراز ناراحتی از سخنان برخی مدیران این حوزه که داوطلبان معترض را سودجود عنوان کرده اند، گفت: کسانی که مدیران آنها را سودجو نامیدند افراد فرهیخته این مملکت و مدافعان سلامتی هستند که در سنگر مبارزه با کرونا بوده و هستند و فقط دنبال اجرای حکم دیوان عدالت اداری برای مهمترین آزمون زندگی خود هستند.
نظر شما