به گزارش خبرگزاری مهر، سعید کریمی، در ششمین جلسه قرارگاه عملیاتی حمایت از سلامت خانواده و جوانی جمعیت که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: طبق ماده ۴۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ایجاد مراکز تخصصی درمان ناباروری در سطوح دو و سه در استانها مورد تاکید قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون در ۳۶ دانشگاه علوم پزشکی کشور مرکز درمان ناباروری وجود دارد، افزود: توزیع این مراکز در استانها به نسبت جمعیت باید مناسب سازی شود. استانهایی هستند که دارای یک مرکز هستند، برخی استانها ۲ تا ۵ مرکز و برخی دیگر بیش از ۵ مرکز دارند. ولی در استانی مثل خراسان رضوی که بیش از ۵ مرکز دارد به دلیل جمعیت زیاد استان هنوز کمبود داریم. در برخی استانها هم بیش از نیاز جمعیتی مرکز درمان ناباروری وجود دارد.
کریمی ادامه داد: برخی موارد دیگر در ایجاد این شبکه باید مورد توجه قرار گیرد. به عنوان مثال متوسط فاصله این مراکز با شهرستانها در استانها باید ۱۶۳ کیلومتر باشد ولی در برخی شهرها مثل ایرانشهر در سیستان و بلوچستان این فاصله ۷۰۰ کیلومتر است.
معاون درمان وزارت بهداشت اضافه کرد: شهرهای سبزوار، تربت حیدریه و گناباد در خراسان رضوی و شهرهای داراب، لامرد و کازرون در فارس برای ایجاد مراکز سطح ۲ درمان ناباروری مورد نظر هستند.
کریمی بیان داشت: سطح بندی خدمات در مراکز درمان ناباروری نیز باید مورد توجه قرار گیرد. زیرا بالغ بر ۸۵ درصد از درمانهای ناباروری در سطح ۲ با هزینه بسیار کمتر نسبت به سطح ۳ قابل انجام هستند.
وی، راه اندازی سامانه جامع ناباروری و انتظارات از دانشگاههای علوم پزشکی کشور برای راه اندازی مراکز سطح ۲ در بیمارستانهای با مرکزیت خدمات زنان را مورد تاکید قرار داد.
نظر شما