۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۷:۵۵

دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی:

اراده نظام مبارزه با فساد است/ناکارآمدی نهادهای نظارتی در کشور

اراده نظام مبارزه با فساد است/ناکارآمدی نهادهای نظارتی در کشور

اردبیل- دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی کشور گفت: اراده نظام سیاسی کشور مبارزه با فساد است و هیچ رغبتی به تولید فساد وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، داود گودرزی عصر پنجشنبه در نشست جهاد تبیین که به مناسبت بیستمین سالگرد صدور فرمان هشت ماده‌ای مقام معظم رهبری در مبارزه با مفاسد اقتصادی در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد، اظهار کرد: یکی از معضلات اصلی کشور در شرایط کنونی فساد است که در نظام اسلامی تلاش بر این است تا راه‌های فساد و منفذ شکل گرفته به نوعی مسدود شود.

وی تصریح کرد: با گذشت ۴۳ سال از پیروزی انقلاب اسلامی و با تاکید امام راحل و مقام معظم رهبری همچنان ریشه‌ها و زمینه‌های فساد را در کشور شاهد هستیم که با تکیه بر فرمان هشت ماده‌ای مقام معظم رهبری سعی بر این است تا در این حوزه گام‌های جدی برداشته شود.

دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی کشور با اشاره به گذشت ۲۰ سال از صدور این فرمان هشت ماده‌ای و ضرورت بازخوانی و آسیب‌شناسی این امر در حاکمیت اسلامی کشور گفت: جریان فساد در کشور روز به روز گسترش یافته و زمینه فساد در کشور به عنوان یک دغدغه و نگرانی از سوی مردم و بسیاری از دلسوزان نظام مورد پیگیری و رصد است.

گودرزی افزود: خصوصیت فساد شیوع و واگیردار بودن آن است که اگر برخورد نشود، تبدیل به یک رویه شده و عده‌ای با تفسیر قوانین به نفع خود به شیوع فساد در جامعه کمک می‌کنند.

وی زمینه‌های شکل‌گیری فساد را رو به گسترش توصیف کرد و ادامه داد: بخش خصوصی به دنبال سود است و برای دستیابی به این سود گاه به دنبال رانت و انجام فساد با همراهی مدیران دستگاه‌های اجرایی است که تعدادی از مدیران نیز از روی سادگی فریب تظاهر چنین افرادی را خورده و با طمع و بی‌دقتی گرفتار شبکه فساد می‌شوند.

گودرزی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: هر چند برخی از مدیران با هوشمندی در مقابل جریان فساد می‌ایستند اما به خاطر اینکه احساس تنهایی کرده و سیستم مدیریتی را در مبارزه با فساد ناکارآمد می‌دانند در نهایت در دام شبکه‌های فساد گرفتار می‌آیند و مقاومت خود را از دست می‌دهند.

وی اضافه کرد: جریان فساد سعی دارد تا نظام اداری ما را معیوب، کم اثر و ناکارآمد جلوه دهد و در کنار آن ورود برخی مدیران دستگاه‌های نظارتی به این دستگاه نیز به تشدید اوضاع منجر شده و در حقیقت ضلع سوم جریان فساد نیز شکل می‌گیرد.

گودرزی بیان کرد: ما در کشور با یک شبکه فساد به صورت سه ضلعی روبه‌رو هستیم به طوری که در آن بخش خصوصی، مدیران دستگاه‌های اجرایی و حتی دستگاه‌های نظارتی را نیز شاهد و ناظر این فرآیندها می‌بینیم.

وی به حجم بالای قاچاق و پرونده‌های زمین‌خواری در سال‌های اخیر اشاره کرد و ادامه داد: بر اساس گزارش مجلس ۳۵ درصد واردات کشور از مسیر قاچاق است که ۹۵ درصد آن از مبادی رسمی انجام شده است.

فساد در کشور ایران سیستمی نیست

دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی کشور به شبکه فساد در کشور با همراهی سه ضلع بخش خصوصی، دولتی و همراهی بخش‌های نظارتی و امنیتی اشاره کرد و گفت: هر چند در کشور ما فساد همچون دوران طاغوت سیستمی نبوده و حاکمیت به دنبال ترویج فساد نیست، اما فساد شبکه‌ای و گسترده‌ای را در کشور شاهد هستیم که ضروری است با راهکارهای مناسب و با تکیه بر مواد هشت‌گانه فرمان مقام معظم رهبری جلوی این فسادها گرفته شود.

گودرزی اظهار کرد: برخلاف رژیم طاغوت که از بالا به پایین فساد در بدنه حاکمیت رخنه کرده بود، در نظام سیاسی کشور عزم بر مبارزه با فساد است به طوری که رد صلاحیت ۹۰ نفر از نمایندگان مجلس دوره گذشته نشان می‌دهد که حاکمیت مبارزه جدی با فساد را در دستور کار خود قرار داده است.

وی تصریح کرد: هر چند کار در این حوزه به جاهای باریک کشیده شده ولی هوشیاری بسیاری از گروه‌های مردمی و دانشجویی تلنگری عظیم به شبکه‌های فساد است تا بیش از این به باورسوزی مردم کمک نکنند.

گودرزی با بیان اینکه عمده فسادها در دستگاه‌های اجرایی دارای اختیارات بیشتر، منابع مالی گسترده‌تر با ارباب رجوع بیشتر رخ می‌دهد، افزود: شهرداری‌ها نمونه این ادارات هستند که با اختیارات بیشتر، منابع مالی گسترده، دستگاه‌های نظارتی کمتر و در عین حال ارباب رجوع بیشتر زمینه تولید فساد در این مجموعه‌ها به وجود آمده است.

وی با بیان اینکه دولت‌های پس از جنگ همه در حوزه مبارزه با فساد شعار داده و کار عملی انجام ندادند، خاطرنشان کرد: اعلام اسامی ۳۰۰ بدهکار بانکی و یا برخی دیگر از شعارهای بی‌نتیجه در سال‌های اخیر مردم را نیز به مبارزه با فساد بدبین کرده است.

گودرزی به موضوع تبعیض در رفتار با مفسدان اقتصادی و ناکارآمدی نهاد نظارتی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: نهاد نظارتی در کشور ما شامل دستگاه‌های مختلف ناکارآمد هستند و از یک سیستم و شبکه منسجم و هوشمند در مبارزه با فساد برخوردار نیستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: سرمایه‌گذارانی را سراغ داریم که به بهانه‌های مختلف و با داد و فریاد تنها به دنبال اخذ تسهیلات به نام تولید و به نفع خود هستند تا به جای کارخانه در شمال کشور ویلاسازی کنند و در همین راستا از ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی نیز استفاده کرده و بدون نظارت دستگاه‌های نظارتی به انواع فسادها دست زدند.

گودرزی بیان کرد: نباید به سادگی فریب افراد به ظاهر مذهبی را بخوریم چرا که عده‌ای در پوشش فساد سعی می‌کنند به هیئت‌های مذهبی، مجموعه‌های خیریه و عام‌المنفعه کمک کرده در حالی که در عمل چه از جبهه اصولگرا و چه از جبهه اصلاح‌طلب فساد عمده‌ای را مرتکب شده و کارهای خلاف واقع را انجام دادند.

دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی کشور گفت: ما باید فرمان هشت ماده‌ای مقام معظم رهبری را در مبارزه با فساد به عنوان عزم جدی مورد توجه قرار دهیم تا در کنار سالم‌سازی فضای ادارات، مطالبه‌گری را به عنوان یک راهبرد اصلی مورد توجه قرار دهیم.

کد خبر 5482660

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha