به گزارش خبرنگار مهر، محمد مدرسی پیش از ظهر شنبه در کنفرانس خبری پیرامون همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس اظهار داشت: خلیج فارس از جهات تاریخی، سیاسی، امنیتی اهمیت فوق العاده ای برای جمهوری اسلامی و منطقه دارد.
وی تاکید کرد: همایش بینالمللی خلیج فارس با حضور صاحبان نظران و اندیشمندان داخلی و خارج روز چهارشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه با حضور و سخنرانی اندیشمندان داخلی و خارجی در استان بوشهر برگزار میشود.
رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر ادامه داد: بسترها و مناسبات تاریخی و مراودات فرهنگی با حوزه کرانه و پس کرانه و ارتباطات خلیج فارس با مناطق مختلف جهان و تبیین محیط تعاملی خلیج فارس با محورهای مراودات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی و ارتباط با کشورهایی چون ژاپن و چین و هند و مباحث فرهنگی خلیج فارس و سابقه تعاملی بوده و نه تقابلی بوده است.
وی افزود: خلیج فارس محیط تعامل و همزیستی اقوام و ملل مختلف بوده است و در این همایش مهمترین موضوعی که به آن پرداخته میشود همین موضوع خواهد بود.
دریافت ۱۷۰ مقاله
مدرسی با اشاره به بررسی حدود ۱۷۰ مقاله رسیده به دبیرخانه این همایش خاطرنشان کرد: این مقالات به زبان فارسی، انگلیسی و عربی از محققان کشورهای مختلف بهویژه ایران، ایتالیا، عمان، الجزایر، سودان و عراق و برخی از کشورهای دیگر ارسال شده و همین هویت تعاملی را نشان میدهد.
وی در مورد همایش تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس اظهار کرد: حضور ایران در خلیج فارس بر اساس کنوانسیونهای بین المللی و بر اساس حقوق دریاها، از جمله حقوق مشروع محسوب میشود و بر این اساس ایران میتواند از آبهای سرزمینی و منطقه انحصاری و اقتصادی خود در خلیج فارس یا از حضور در آبهای آزاد استفاده کند و امنیت خودش را بر قرار کند.
آمریکا ریشه تنش در خلیج فارس است
رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه حضور آمریکاییها در خلیج فارس را چگونه ارزیابی میکنید گفت: خلیج فارس از نظر آب راهی و از نظر تاریخی بیشترین نقش امنیتی و حفاظت از آن را با توجه به گستردگی ساحل استان بوشهر بر عهده دارد.
وی تصریح کرد: خلیج فارس آبراهی است برای کشورهای ساحلی آنکه حق دارند از این منطقه ویژه حفاظت و حراست کنند، اما حضور آمریکایی در این منطقه، ایجاد پایگاه نظامی و رفت و آمد کشتیهای نظامیشان ریشه تنش و درگیری است.
وی تاکید کرد: اگر کسی میخواهد تنش از منطقه خلیج فارس از بین برود، راه آن مخالفت با حضور آمریکاییها در منطقه است. آمریکاییها که پس از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ در قالب سند راهبرد امنیت ملی ۲۰۰۲ و ۲۰۰۶ در خلیج فارس تحت عناوین گوناگون مانند «آتشفشان بحرانها»، «کلانتر و پلیس»، «ملتسازی و دولتسازی» و «اشاعه و بسط دموکراسی و آزادی» حضور پیدا کردند در حالی که، جمهوری اسلامی ایران و کشورهای منطقه توانایی برقراری امنیت خلیج فارس را دارند.
نظر شما