به گزارش خبرنگار مهر، داریوش ابوحمزه، در گفتگو با شبکه خبر سیما، با طرح این سوال که آیا مکانیزم اختصاص یارانهها عادلانه است یا خیر، اظهار داشت: بررسیها و گزارشهای وزارت بهداشت و مرکز آمار نشان میدهد که میزان مصرف گوشت سفید در بین دهک سوم جامعه روزانه ۶۴ گرم است، در حالی که مقدار مصرف روزانه دهک دهم جامعه ۱۲۴ گرم است.
وی افزود: در مصرف لبنیات نیز سهم دهک سوم روزانه ۱۲۰ گرم است و دهک دهم جامعه ۲۱۹ گرم است.
ابوحمزه ادامه داد: هدف از اختصاص یارانهها این بوده که حمایتها را طوری متمرکز کنیم که سهم اقشار کم درآمد و دهکهای پایین جامعه از این یارانهها بیشتر باشد. در حالی که آنچه در واقعیت اتفاق میافتد، غیر از این است.
معاون وزیر رفاه افزود: در جامعهای که به لحاظ درآمدی، قرار است اقشار پایین دست را بیشتر حمایت کند، میبینیم که دهکهای بالا بیشتر از این یارانهها برخوردار میشوند.
ابوحمزه اظهار داشت: مکانیزم تزریق یارانهها به گونهای است که معلوم نیست این یارانهها لزوماً به انتهای زنجیره برسد. به گونهای که شواهد میدانی و همچنین گزارشهای مرکز پژوهشهای مجلس نیز این موضوع را ثابت میکند. ضمن اینکه لزوماً این یارانهها به دهکهای پایین جامعه نمیرسد و اگر به دست مصرف کننده برسد، سهم افراد پولدار بیشتر است.
معاون وزیر رفاه با عنوان این مطلب که مسیرهای متعددی برای نشأت یارانههای تزریقی وجود دارد، گفت: منطق کار ایراد دارد و به هدف نمیرسد و اصلاً نمیتوان با نظارت این مشکل را حل کرد. از سال ۹۷ که این برنامه شروع شد، این ایرادات وجود داشت.
ابوحمزه تاکید کرد: اگر میخواهیم منابع کشور به هدر نرود، طبیعتاً باید منطق آن را اصلاح کنیم.
نظر شما