به گزارش خبرگزاری مهر، سلمان حسینی، از اجرای طرح حمایت اجتماعی از کودکان کار و خیابانی (اقدام و عمل) در سطح استان خبر داد و گفت: این طرح در راستای اجرای طرح دوستدار کودک وجهت شناسایی و ساماندهی کودکان کار و خیابانی اجرا خواهد شد.
وی متولی اصلی این طرح را بهزیستی است، عنوان کرد و گفت: جهت جلوگیری از اتلاف منابع، تداخل و بعضاً تعارض اقدامات اجرایی، بهزیستی با همکاری و حضور فعال ۱۶ دستگاه همکار جهت اجرای بهینه این طرح اقدام خواهد کرد.
سرپرست بهزیستی استان زنجان، نقش دلسوزانه و فعالانه ۱۶ دستگاه همکاررا در بهبود زندگی کودکان کار و خیابانی تاثیر گذار دانست و افزود: ایجاد فضای «دوستدار کودک» و مرکز غربالگری مجهز به دستگاههای اسکن عنبیه و سامانه استعلام از برنامههایی است که با همکاری دستگاههای چون ثبت احوال، نیروی انتظامی، کمیته امداد و.....انجام خواهد شد.
حسینی با اشاره به تکریم حقوق کودکان و ترویج فرهنگ دوستدار کودک خاطر نشان کرد: فرهنگ رفتار با این بخش از کودکان جامعه باید در بین مردم نهادینه شود و طرح حمایت اجتماعی از کودکان کار و خیابانی (اقدام تا عمل) یک طرح کشوری در راستای ساماندهی کودکان کار و خیابانی است که بر فرهنگ سازی جهت نحوه رفتاربا این کودکان در جامعه تاکید دارد.
وی بیان کرد: در گام نخست این طرح، کودک کار یا خیابانی پس از شناسایی از جنبههای مختلف از جمله گروه بندی، تابعیت (اتباع خارجی دارای مجوز اقامت مجاز یا غیرمجاز)، دلایل اشتغال به کار کودکان (بی سرپرست، بد سرپرست)، و شیوههای توانمندسازی خود و خانواده وی و بازگشت به ادامه تحصیل در صورت ترک آن مورد بررسی قرار گرفته و اقدامات لازم در خصوص بهبود شرایط زندگی آنها با کمک دستگاههای همکار بهزیستی انجام خواهد شد.
سرپرست بهزیستی استان زنجان تصریح کرد: در آیین نامه ساماندهی کودکان خیابانی مصوب سال ۸۴ هیات وزیران، ۱۱ دستگاه با متولی گری بهزیستی میبایست اقدام به ساماندهی کودکان کار و خیابانی نمایند که این تعداد در طرح جدید حمایتهای اجتماعی به ۱۶ دستگاه دولتی و غیردولتی افزایش یافت که شرح وظایف هر دستگاه به طور واضح و روشن در آن بیان گردیده است.
حسینی نحوه ساماندهی کودکان و نوجوانان کار و خیابانی را بر اساس سنّ کودک به صورت زیر ۷ سال، بین ۷ تا ۱۵ و بین ۱۵ تا ۱۸ سال معرفی کرد و افزود: بهرهگیری از فناوری و شناسایی هویت کودکان کار و خیابان از روی عنبیه چشم، بانک اطلاعاتی جامعی از این کودکان در اختیار ما قرار میدهد و از تکرار شمارش این کودکان در طرح ساماندهی، جلوگیری میشود.
وی با بیان اینکه در بحث کودکان کار، محور فعالیت «خانواده» "کودکان کار است تصریح کرد: توانمندسازی خانواده کودک، جمعآوری مشخصات بیومتریک کودکان، اجرای طرح دوستدار کودک، بهرهگیری از نظام تبلیغی، ترویجی و رسانهای و رصد مستمر وضعیت کودک کار از طریق سامانه ویژهای از سطوح پنج گانه این طرح به شمار میروند.
سرپرست بهزیستی استان زنجان خاطرنشان کرد: الگوی کار کودکان در خیابان تابعی از زمینههای خانوادگی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است که کودکان را به خیابان میکشاند و هم زمان رفتارهای آنان را در خیابان شکل میدهد، آنها برای تغییر در شرایط زندگیشان توانایی و شناخت لازم را نداشته و سلامت روانی و جسمانی آنان به خطر میافتد.
حسینی تاکید کرد: مرکز ساماندهی روزانه کودکان کار تحت نظارت بهزیستی این استان پس از شناسایی کودکان، نسبت به ارزیابی آموزشی، پزشکی، تحصیلی و دیگر مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی تا حصول نتیجه مناسب اقدام میکنند.
نظر شما