۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۶:۴۲

ستاری خبر داد؛

واکسن های جدید ایرانی کرونا در نوبت تولید هستند

واکسن های جدید ایرانی کرونا در نوبت تولید هستند

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه ۲-۳واکسن جدید ایرانی کرونا در نوبت تولید هستند، گفت: ما باید در تحقق اقتصاد دانش بنیان نقش عمده ای داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر، سورنا ستاری امروز در افتتاحیه یازدهمین دوره نمایشگاه فناوری و نوآوری اینوتکس که در محل پارک فناوری پردیس برگزار شد، گفت: برگزاری چنین برنامه هایی در فضای باز مدیون کروناست؛ اپیدمی کرونا اکنون در حال به پایان رسیدن است ولی این بیماری کماکان ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در طول دوره اپیدمی کرونا ۵ شرکت دانش بنیان ایرانی توانستند به تولید واکسن کرونا ورود کنند، اظهار داشت: همچنین دو الی سه شرکت دیگر در نوبت هستند که واکسن جدید کرونا را به تولید برسانند. زیرا این بیماری با گونه‌های دیگر خود را نشان می‌دهد.

ستاری با تأکید بر اینکه ورود دانش بنیان‌ها در عرصه تولید واکسن از اتفاقات بزرگ حوزه اکوسیستم فناوری و نوآوری است، خاطرنشان کرد: مواردی مانند کرونا نشان می‌دهد که ما در یک مبارزه هستیم و باید بتوانیم در این مبارزه پیروز شویم.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: مقام معظم رهبری همواره به تحقق اقتصاد دانش بنیان تأکید دارند و با توجه به شعار امسال، یکی از پایه‌های حرکت دولت و حکومت اقتصاد دانش بنیان پایه ریزی شده است.

وی ادامه داد: تحقق اقتصاد دانش بنیان بیشتر یک بحث فرهنگی است تا اینکه مربوط به اقتصاد باشد.

ستاری با بیان اینکه فناوران سیمرغ های حوزه فناوری هستند، گفت: این اتفاقات که در سال های اخیر رخ داده به دلیل زحمات فناوران است و این یک اتفاق بزرگ است.

وی گفت: ما در معاونت علمی اهداف بالاتری داریم. زیرا در صدد هستیم نقش عمده‌ای در اقتصاد دانش بنیان داشته باشیم.

وی با اشاره به حوزه کشاورزی و تأثیر آن در اقتصاد دانش بنیان اظهار داشت: حوزه کشاورزی یکی از بحث‌های جدی معاونت علمی و فناوری است و به صورت جدی روی این حوزه کار می‌کند.

به گفته این مقام مسئول حذف یارانه در بخش کشاورزی خدمت بزرگی را به فناوری می‌کند زیرا این یارانه می‌تواند خلاقیت نوآوران را از بین ببرد. دلیل توسعه نیافتگی کشاورزی همین یارانه بوده است که اکنون حذف شده و مسیر را برای پیشرفت فناوران باز کرده است.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: اکنون یک فرصت طلایی است برای فناورانی که در حوزه کشاورزی کار می‌کنند.

وی افزود: البته که وضعیت معادن، فولاد، مس، روی و غیره بهتر از حوزه نفت و کشاورزی نیست. این صنایع هم مورد توجه معاونت علمی قرار گرفته و قرار است به دست فناوران متحول شود.

ستاری گفت: شرکت‌های فعال در حوزه صنایع و معادن، شرکت‌های پولداری هستند و می‌توانند سودآوری زیادی داشته باشند؛ تاکنون برخی از شرکت‌های دانش بنیان به این حوزه‌ها ورود پیدا کردند و ۴۰-۵۰ هزار میلیارد سودآوری کردند.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص اقتصاد دانش بنیان تأکید کرد: ما از اقتصاد ۳۰۰ هزار میلیاردی در سال ۹۹ باید به عدد قابل توجهی برسیم.

وی افزود: ان شاءالله در آینده با جهت گیری های جدید و درست، منویات رهبری در خصوص اقتصاد دانش بنیان محقق شود و بدین واسطه آینده خوبی در انتظار ما باشد.

ستاری با بیان اینکه ما همه در یک جبهه می‌جنگیم، تصریح کرد: این جنگ علیه اقتصاد سنتی بخش خصوصی و بروکراسی‌های فوق وحشتناک اقتصاد نفتی در دولت‌ها و غیره است. این حرکت جمعی در قالب یک مبارزه است که می‌تواند باعث شود جهت گیری های ما سمت و سوی بهتری پیدا کند.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: اکنون اکوسیستم جدیدی شکل گرفته به طوری که از فارغ التحصیلان دانشگاهی، ۳۰ نماینده مجلس بیرون آمده که توانسته اند قانون جهش تولید دانش بنیان را تدوین کنند.

ما امسال برنامه‌های متنوعی با تمام بازیگران اصلی اقتصادی کشور داریم به طوری که هر هفته با یکی از وزارتخانه‌های مطرح جلسات مشترکی را برگزار می‌کنیم.

وی با بیان اینکه تقریباً هر هفته یک مصوبه در دولت داریم، افزود: واقعیت این است که حرکت به سمت بازیگران اصلی اقتصاد در حال طی شدن است و ما با وزارتخانه‌های اصلی مانند وزارت کشاورزی، نیرو، نفت، اقتصاد، ای سی تی و… که نقش اصلی در اقتصاد کلان کشور دارند در ارتباط هستیم.

معاون علمی و فناوری با تاکید بر اینکه ما امسال برنامه‌های متنوعی برای وزارتخانه‌ها داریم، عنوان کرد: از سوی دیگر با پیشرانه‌های اقتصادی کشور، شرکت‌ها در حوزه‌های مختلف و صنایع بزرگ معدنی ارتباط داریم که به سمت نوآوری حرکت کنند زیرا حجم بزرگی در دست آنهاست.

به گفته وی، وزارتخانه‌های اصلی اقتصادی و بخش خصوصی بزرگ جز بحث‌های جدی ما هستند. امیدواریم با تکیه بر تأکیدات رئیس جمهور و رهبری بتوانیم به نتیجه برسیم.

سورنا ستاری درباره نقش مجلس در توسعه فناوری گفت: به زودی قانون جهش تولید دانش بنیان تصویب می‌شود و این اتفاق بزرگی است.

معاون علمی و فناوری افزود: گرچه تمام ایده‌ها روی تدوین این طرح جهش پیاده سازی شده ولی اتفاق بزرگی است؛ این طرح نقشه راه ده تا پانزده سال کشور را تدوین کرده است.

وی خاطر نشان کرد: این قانون از امسال اجرایی سازی می‌شود؛ به دلیل اینکه در این قانون جدید بیش از ۱۲-۱۳ آئین نامه وجود دارد امیدواریم به سرعت این آیین نامه‌ها به تصویب دولت برسد.

سورنا ستاری در خصوص همکاری‌ها با صنایع مس و شرکتهای مرتبط گفت: قرار است جلسه‌ای با فعالان این عرصه داشته باشیم تا نوآوری به حوزه مس تزریق شود. البته که صنایع مس در کشور اقدام به راه اندازی مراکز نوآوری کردند و ایده را پیاده سازی می‌کنند؛ این ارزشمند است ولی قطعاً از شرکتهای معدنی انتظار بالایی داریم.

معاون علمی و فناوری با تاکید بر اینکه خام فروشی بزرگترین اشتباه است، عنوان کرد: باید تکنولوژی به حوزه آب و انرژی، عناصر نادر و خاکی و زنجیره‌های تولید در فولاد، مس و سایر عناصر تزریق شود.

وی با بیان اینکه اخیراً مصوبه‌ای با وزارت نیرو و نفت داشتیم که بخشی از آن در دست مصرف است گفت: به واسطه نوآوری می‌توانیم مصرف انرژی را کاهش دهیم. با توجه به اینکه قیمت انرژی در کشور پایین است به همین دلیل نوآوری جوابگو نیست و باید این امر اقتصادی شود تا ورود فناوران به این عرصه اقتصادی باشد.

کد خبر 5486692

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha