به گزارش خبرنگار مهر، هاشم داداشپور، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان کشور امروز در مراسم اختتامیهٔ شصت و نهمین نشست معاونان دانشجویی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی سراسر کشور که به مدت دو روز در ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، افزود: سازمان امور دانشجویان در مسیر زیست سالم دانشجویی، تحول گرایی، دانشجو محوری و عدالت خواهی برنامههای خود را تدوین کرده و در تلاش است با برنامههای اولویت دار، در تحقق چشم انداز طراحی شده فوق گامهای محکمی بردارد.
وی به موضوع خوابگاهها اشاره کرد و یادآورشد: با توجه به تکلیف قانون جوانی جمعیت دانشگاههای کشور به توسعهٔ خوابگاههای متاهلی مکلف شدهاند که امیدوارم با تلاش دانشگاهها کمبود خلأ خوابگاههای متاهلی در یک بازه زمانی ۵ ساله برطرف شود.
داداشپور، رفع موانع و چالشهای در مسیر دانشجویان بینالملل را مورد تاکید قرار داد و افزود: اگر بخواهیم موضوع مرجعیت و دیپلماسی علمی تحقق عینی و عملیاتی یابد، باید در جهت توسعهٔ بینالمللی سازی از مسیر جذب دانشجویان بینالملل گامهای اساسی و جدی تری برداریم.
وی به لزوم تدبیر دانشگاهها در مواجهه با مشکلات و مسائل دانشجویی با نگاه پدیدهمحور و نه حادثهمحور اشاره کرد و خواستار افزایش بصیرتافزایی دانشجویان در راستای جهاد تبیین و عدم گرفتار آمدن در دام نقشهها و توطئههای دشمنان، به بهانه نارساییها و کمبودهای احتمالی موجود در جامعه شد.
رئیس سازمان امور دانشجویان ضرورت حمایت قانونمند و جامع مادی و معنوی از دانشجویان شاهد و ایثارگر در زمینههای مختلف رفاهی، آموزشی، فرهنگی، تشویقی و اجرایی را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان ساخت: برنامههای متنوعی برای فرزندان شاهد و ایثارگر تدارک دیده شده است تا بتوانیم وظیفه حقوقی و اخلاقی خود را در قبال آنها انجام دهیم.
وی در مراسم اختتامیهٔ نشست معاونان دانشجویی و در ادامهٔ سخنان خود به توسعهٔ فضاهای زیرساختی و تجهیزات در حیطه ورزشی اشاره کرد و گفت: با هدف افزایش فعالیتهای بدنی و ترویج ورزش همگانی با توجه به مشکلات ساختاری و جسمانی ناشی از دوران کرونا به ویژه در دختران و نیز تنوعبخشی به المپیادها و جشنوارههای ورزشی در سطوح استانی، ملی و بینالمللی جهت گروههای هدف را در اولویت کاری قرار دادهایم.
داداشپور در ادامه سخنان خود به موضوع مراکز مشاوره و سلامت دانشجویان پرداخت و اظهار داشت: در مدت چند ماهی که در این مسئولیت هستم سعی کردهایم با یک برنامه تحولی، مراکز مشاوره را به سمت پیشگیری و توانمندسازی سوق دهیم و به مرور از رویکرد صرف درمانگری دور شویم. بدون تردید باور مسئولان دانشگاهها به جایگاه مشاوره در توانمندسازی و رفع چالشهای اجتماعی و فرهنگی دانشجویان بسیار راهگشاست و همچنین اهتمام ویژه مسئولان دانشگاهها در اجرای برنامههای مراکز مشاوره از طریق جشنواره ملی سلامت و طرحهای پاد، کات و تاد در راستای ارتقا سلامت دانشجویان نقش آفرین و مؤثر خواهد بود.
معاون وزیر علوم به لزوم بازخوانی، بازنگری، ابهامزدایی، شفافیت، و تمرکززدایی در آئیننامههای مربوطه تاکید کرد.
َوی حجم برنامهها و کارگروههای تخصصی را در راستای زدودن خلأها و نیز یافتن راه حلهای مناسبتر برای تسریع در امور دانشجویان را از ضروریات این سازمان عنوان کرد و ابراز امیدواری کرد نتایج این نشست در بهبود شرایط دانشجویان و معاونتهای دانشجویی دانشگاهها کارگشا و اثرگذار باشد.
نشست معاونان دانشجویی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در دانشگاه فردوسی مشهد با حضور ۱۴۸ نفر از ۱۲۰ دانشگاه و مرکز آموزش عالی در ۸ کارگروه تخصصی برگزار شد.
نظر شما