به گزارش خبرگزاری مهر، زهره موسوی با اشاره به روز جهانی پرندگان مهاجر اظهار کرد: پرندگان مهاجر برای حفظ تعادل زمین، اکوسیستم و انسان تأکید شده است که به کوچ یا مهاجرت پرندگان به سفرهای منظم فصلی گفته میشود و بسیاری از گونههای پرندگان در پاسخ به تغییرات آب و هوا، دسترسی به مواد غذایی، و یا زیستگاه، مهاجرت انجام میدهند.
وی ادامه داد: در هر سال شعار روز جهانی پرندگان مهاجر بر روی هدف و عنوان خاصی متمرکز میشود و امسال روز جهانی پرندگان مهاجر با شعار "به خاطر پرندهها شبها نور چراغها را کم کنید" مشخص شده است.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی بیان کرد: در حقیقت میزان نورهای مصنوعی در جهان هر ساله بیشتر شده به طوری که هر ساله میزان افزایش سالانه حداقل ۲ درصد برآورد شده است.
موسوی افزود: نورهای مصنوعی بر بسیاری از پرندگان اثر منفی دارند و از آنجا که سبب اختلال در جهتیابی درست پرندگان مهاجر به هنگام پرواز شبانه میشوند تهدیدی مهم برای آنها محسوب میشوند.
وی عنوان کرد: تالاب میقان در فاصله ۸ کیلومتری شمال اراک یکی از ۱۰۵ منطقه مهاجرت پرندگان مهاجر در دنیا است و سالانه تا ۲۰ هزار پرنده مهاجر در ۵۳ گونه زیستی به تالاب میقان مهاجرت میکنند و درنا، فلامینگو، اردک سرسبز و غازهای وحشی از اصلیترین پرندگان مهاجر تالاب هستند.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با تاکید بر اینکه تالاب میقان اراک به عنوان استراحتگاه میان راهی پرندگان در پدیده کوچ از اهمیت بالایی برخوردار است تصریح کرد: در صورت عدم تأمین حق آب زیست محیطی تالاب میقان از محل رودخانههای منطقه یا پساب خروجی تصفیه خانه اراک و احتمال خشک شدن قسمت وسیعی از عرصه تالاب میقان در سالهای آینده علاوه بر کاهش مطلوبیت زیستگاه پرندگان مهاجر چالشهای زیست محیطی زیادی ازجمله پراکنش گرد و غبار را به دنبال خواهد داشت.
نظر شما