۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۵:۱۰

به همت موسسه بوستان کتاب؛ 

کتاب «ترجمه و شرح حدیث کساء» به نمایشگاه کتاب رسید

کتاب «ترجمه و شرح حدیث کساء» به نمایشگاه کتاب رسید

کتاب «ترجمه و شرح حدیث کسا» ابعاد شخصیتی خمسه طیبه (ع) را از منظر حیات عارفانه ایشان بررسی می‌کند و درحقیقت، با هدف معرفی فضائل و بیان بلندای وجود ایشان نگارش یافته است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مؤسسه بوستان کتاب، کتاب «ترجمه و شرح حدیث کساء» به نمایشگاه کتاب رسید. آیت الله سید عباس اسلامی کاشانی مؤلف کتاب «ترجمه و شرح حدیث کسا» درباره این کتاب اظهار داشت: این اثر، ابعاد شخصیتی خمسه طیبه (ع) را از منظر حیات عارفانه ایشان بررسی می‌کند و درحقیقت، با هدف معرفی فضائل و بیان بلندای وجود ایشان نگارش یافته که بیانگر واقعی و مناسبی برای ذیل دامان هستی آنان می‌باشد. البته تنها چشمی بینا و زبانی گویا که از جان صاف و قلبی پاک تراوش کرده، شهودشان را آسان و تعریف شأن را روان می‌سازد و این نیز از مواهب عالیه الهی در این نوشتار بوده است.

وی با اشاره به هدف این پژوهش گفت: برخی، ناآگاهانه در میان مسلمانان درباره تعالیم دینی، شبهه می‌افکنند و بی جهت تولید شبهه می‌کنند و از این راه، مردم را از آموزه‌های حیات بخش محروم می‌کنند، از این رو امیر مؤمنان حضرت علی (ع) در نامه ۳۱ نهج‌البلاغه در وصیت خویش به فرزندش یادآور می‌شود که پس بکوش تا جست و جوی تو در درک کردن و دانستن باشد، نه به شبهه‌ها درافتادن و جدال را بیشتر کردن. در همان نامه ۳۱ حضرت می‌فرماید: اگر کسی که نمی‌داند سکوت کند، اختلاف از میان می‌رود. همچنین مرحوم شیخ حر عاملی در کتاب وسایل الشیعه از پیامبر اعظم (ص) روایتی نقل می‌کند: هر گاه ظاهر شد بدعت‌ها (سخنان یا عقاید یا اعمال خود درآورده بی استناد به کتاب خداوند یا سنت پیغمبر (ص) یا گفتار وصیش) کسی که دانای به این بدعت است، باید علم و دانش خود را آشکار سازد؛ چنان چه اگر آشکارا اعلان به این بدعت نکرد، دوری از رحمت خدای بر همچو عالمی باد.

مؤلف کتاب «ترجمه و شرح حدیث کساء» به بیان ساختار این پژوهش (بخش‌ها و فصول) پرداخت و تصریح کرد: این اثر در ۲۴۰ صفحه در یک پیش گفتار و مقدمه و در دو فصل تألیف شده است؛ فصل اول تحت عنوان «سیمای اهل کساء» در قرآن و روایات است که از میان آیات قرآن سیمای اهل بیت (ع) می‌درخشد که از باب نمونه به آیه ۲۳ سوره مبارکه شوری که صاحب تفسیر «مجمع البیان» شأن نزولی برای آیات ۲۳ تا ۲۶ این سوره از پیامبر گرامی اسلام (ص) نقل نموده و سپس به نقد سخن «آلوسی» مفسر معروف در تفسیر «روح المعانی» رفته که وی به صورت ایرادی بر شیعه، مطرح کرده و در خصوص آیه مبارکه تطهیر سه نکته‌ی اساسی بیان نمودیم و نیز به تفسیر آیه ۶۱ سوره مبارکه آل عمران، آیه مباهله پرداخته شده است. سپس به سیمای اهل کساء در روایات به تبیین وضع فرهنگی و سیاسی بعد از پیامبر (ص) و نزول آیه ۵۵ سوره مبارکه مائده (نزول آیه ولایت) و حدیث جابر بن عبدالله انصاری و حدیث منزلت و حدیث غدیر و تفسیر آیه سه سوره مائده و «حدیث ثقلین» و تاریخ (پیدایش نام شیعه) و چگونگی رابطه آن با اسلام و بیان ممنوعیت از نوشتن احادیث پیامبر اکرم (ص) و پیدایش مسائل جدید با گسترش دنیای اسلام و تحریف در اندیشه‌های اسلامی و جعل احادیث و بیان نمونه‌ای از احادیث مجعول اشاره شده است.

وی در خصوص فصل دوم این کتاب افزود: در این فصل به بررسی محتوای «حدیث شریف کساء»، چگونگی وقوع ماجرای کساء، تعدد وقوع ماجرای حدیث کسا و بررسی سند حدیث شریف حدیث کساء در منابع عامه و امامیه و نقد «منتقدان حدیث کسا» و بررسی «فرمایشات محدث قمی (ره) درباره تصرف در مفاتیح‌الجنان» و نظر محدث قمی (ره) راجع به «اسناد حدیث شریف کساء» و همچنین اتقان حدیث شریف کساء از منظر علم رجال و بیان قاعده تسامح در ادله سنن و اخبار من بلغ و حرمت ردّ روایات و در خاتمه متن معروف حدیث شریف کساء و ترجمه آن به زبان فارسی و زبان انگلیسی برای استفاده عالمان فرهنگ‌های دیگر برای موشکافی محتوای بلند حدیث کسا جهت فراخوان پرداخته شده است.

کد خبر 5490291

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha