علی درستکار که چندین سال اجرای برنامه «این شبها» را در تلویزیون بر عهده داشت درباره حضور آیت الله فاطمی نیا در این برنامه و ویژگیهای متفاوت ایشان توضیح داد و به خبرنگار مهر بیان کرد: حضور ایشان در این شبها مرهون معرفی حجت الاسلام رحیمزاده مدیر وقت گروه معارف شبکه یک بود.
وی ادامه داد: آقای رحیم زاده پیشنهاد داد و شاید با مشورت تهیهکننده هم بود و درنهایت در سال ۸۷ بود که سری اول برنامه در ماه رمضان پخش شد ایشان در برنامه حضور پیدا کردند. قبلش در برنامههای دیگر هم بودند اما کمتر. «این شبها» در اولین فصل قرار بود فقط ۳۰ برنامه باشد و دیگر پخش نشود اما خدا را شکر هم از سوی مردم و هم سازمان استقبال کردند و بعد در بازههای زمانی مناسبتی روی آنتن رفت.
مردم با پوشش و اعتقادات مختلف احوالش را میپرسیدند
درستکار درباره آیت الله فاطمینیا یادآور شد: خود من اول مجذوب او شدم و بعد در کوچه و خیابان میدیدم مردم آن هم اصناف مختلف مردم از جوانان امروزی تا جوانان مقید به سنتهای دیروز هم استقبال کردهاند و با پوششها و اعتقادات مختلف از مردم کم سواد و باسواد سلام میرساندند و احوالشان را میپرسیدند و این هم برایم خیلی جذاب بود.
وی اضافه کرد: این اقبال مردم، باعث جلب توجه بیشتر شد و به حدی که لوث نشود خدمتشان میرسیدیم. بعضی وقتها سعی میکردیم حضورشان در هر فصل در اولین قسمت برنامه باشد که بیننده انگیزهای برای ادامه داشته باشد.
این مجری برنامههای معارفی درباره وجه امتیاز آیت الله فاطمی نیا نسبت به دیگر کارشناسان مذهبی تلویزیون عنوان کرد: او شخصیتی روحانی، متفاوت، زحمت کشیده و دانا و خوددار داشت. زحمت کشیده به این معنا که در مسیر دین پژوهی و کشف مجهولات علمی یک عالم اسلامی به معنی واقعی زحمت میکشید یعنی سفرها میکردند، کتابها میجست، معنا را در آن کتابها جستجو میکرد.
سبک او سبک دیگران نبود
درستکار اضافه کرد: این مدل زحمت علمی، سبک دیگران نبود، دیگران اگر هم رفته بودند و خوانده بودند، لزوماً برای نقل قول مطرح شده سند نمیآوردند که از که و از کجا نقل شده است. او جزییات را حفظ بود و تطبیق میداد با اسنادش. خوددار بود در نقل مفاهیم و معانی گاهی که تردید داشت آن تردید را با جملاتی مثل «قریب به این مضمون» بیان میکرد.
وی با اشاره به برخی انتقادات نسبت به قشر روحانی عنوان کرد: من بعد از درگذشت ایشان پیامی گذاشتم و از همین خصوصیات نوشتم برخی انتقاد کردند و یا به منزل ایشان ایراد گرفتند که برج است. اما کاش مردم بروند خانه ایشان را ببینند و بعد قضاوت کنند.
مبلغ تعیین شده برنامه را نمیپذیرفت
این مجری سابق «این شبها» در بخشی دیگر بیان کرد: ما برای برخی از مهمانان که دولتی نبودند و حقوق بگیر نبودند هدیه و مبلغی را در نظر گرفته بودیم اما خاطرم هست ایشان قبول نمیکرد. جز ایشان مرحوم سید مهدی طباطبایی و آیت الله کازرونی هم نمیگرفتند. البته برخی هم میگرفتند و خیرات میکردند.
وی ادامه داد: او با اعتقاد به برنامه میآمد. اهل فروتنی بود خیلیها این فروتنی را ندارند به حدی ندارند که امروز امتیاز است. او اما با سعه صدر و روی خوش و تواضع آمیخته با لطافت طبع و مهربانی بود. مزاح یعنی بسیار مزاحکننده بودند. در پشت صحنه برنامه به خیلیها مشورتهای دینی و مبتنی بر آموزههای دینی میداد.
مبارزه با توسل به خواب و خرافه
درستکار درباره تفاوت حضور آیتالله فاطمی در قیاس با دیگر کارشناسان در برنامههای تلویزیونی و مباحث مطرح شده بیان کرد: به رفتارهای جاری در توده مردم توجه داشت مثلاً بداخلاقی مردان در خانه نسبت به زنان و فرزندانشان از حساسیتهای ایشان این بود و برای من جالب توجه بود که دائم تاکید میکرد مرد باید در خانهاش خوش اخلاق باشد. یا با خیلی موارد مبارزه میکرد از توسل به خواب و خرافهها و توجه داشتند که مردم گرفتاری دارند.
وی اضافه کرد: این حساسیت روی حسن خلق در خانه برایم خیلی جالب بود و گاهی تعجب میکردم چرا با توجه به فضایل اخلاقی بالا اینقدر به این موارد اصرار دارند.
درستکار تصریح کرد: ایشان با توضیحاتی که میداد تاکید داشت اگر عبادتی میکنیم مبتنی بر فهم عبادت باشد تا احساسی که از آن عبادت به دست میآید.
این مجری در پایان بیان کرد: گاهی از مردم در نظرهایشان در این چند روز میشنیدم که میپرسیدند او برای مردم چه کار کرده است. این را باید بگویم که علم نور است و کسی که حتی یک سانتی متر از مسیر را نور میدهد شایسته تقدیر است به هر حال هرکسی در یک رشته و حوزه نور میدهد. او بی درد هم نبود و در پشت صحنه برنامه میدیدم وقتی درد مردم گفته میشد احساس همدردی میکرد.
نظر شما