۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۲:۳۸

معاون وزیر علوم:

جشنواره حرکت دانشجویان را با دانش بنیانها پیوند می‌زند

جشنواره حرکت دانشجویان را با دانش بنیانها پیوند می‌زند

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: جشنواره حرکت، دانشجویان را با مجموعه‌های کارآفرین و دانش بنیان پیوند می‌زند.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم صبح امروز در نشست خبری جشنواره حرکت گفت: فردا یکشنبه جشنواره حرکت برگزار می‌شود، این جشنواره یکی از رویدادهای بزرگ معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم است که در چند سال شیوع کرونا به صورت مجازی برگزار شد و طبیعتاً ما از اینکه در خدمت دانشجویان، برگزیدگان و انجمن‌های علمی باشیم محروم بودیم اما امسال به لطف خدا و با کمک همه همکارانم در وزارتخانه و عزیزان دانشگاه تهران به خصوص معاون فرهنگی و اجتماعی این دانشگاه، توفیق یار شد که این جشنواره را به صورت حضوری برگزار کنیم.

وی افزود: مدت زمان کمی برای هماهنگی‌های لازم داشتیم ولی با وجود تمام مشکلات این کار انجام شد و امیدواریم جشنواره مشکلات کمی داشته باشد، همکاران ما تمام تلاش خود را انجام دادند تا کمترین مشکل را داشته باشیم.

کلانتری گفت: کرونا این مساله را به ما یاد داد که از این به بعد بتوانیم به صورت دوگانه هم به صورت مجازی و هم حضوری فعالیت کنیم و از ظرفیت‌های فضای مجازی هم استفاده کنیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم اظهار داشت: این جشنواره معتبرترین جشنواره در این حوزه است، دانشجویان بسیاری با این جشنواره خو گرفتند، جشنواره حرکت بسیار امیدآفرین است و سبب افزایش کار گروهی و افزایش مسئولیت اجتماعی می‌شود.

وی افزود: این جشنواره از منظر دیگر به هویت دانشجویی کمک می‌کند، هویت دانشجویی با پرسشگری، هیجان، شور، نشاط و مسئولیت پذیری گره خورده و جشنواره حرکت به رونق این ویژگی‌ها کمک می‌کند که دانشجو را از سایر اقشار جامعه متمایز می‌کند.

کلانتری با مرور به فعالیت‌های دانشجویان گفت: فعالیت‌های دانشجویی پس از انقلاب با فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی گره خورد و به تدریج با تثبیت بیشتر پایه‌های نظام جمهوری اسلامی با فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی هم معطوف شد که خود را در کانون‌ها نشان داد، به تدریج فعالیت‌های صنفی و پس از آن فعالیت‌های علمی انجام شد، ما در حال حاضر در شرایطی هستیم که تمام تحلیل‌ها بر این موضوع متمرکز شده اند که دانشجویان به فعالیت‌های نوآور و کسب و کار معطوف هستند لذا جشنواره حرکت می‌تواند به چنین حرکتی کمک کند.

وی اظهار داشت: جشنواره حرکت، دانشجویان را با مجموعه‌های کارآفرین و دانش بنیان پیوند می‌زند البته اذعان دارم که جشنواره حرکت هنوز مقدمات لازم را برای ورود به این اکوسیستم ندارد اما با هماهنگی‌هایی که با معاونت فناوری وزارت علوم صورت گرفته امیدوارم این کار صورت گیرد و انجمن‌های علمی با پارک‌های علم و فناوری پیوند بخورند تا به روحیه حل مسأله انجمن‌ها کمک کند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با بیان اینکه یکی از رویکردهای این جشنواره و به طور کلی جشنواره‌های علمی کمک به حل مسائل کشور است، گفت: با توجه به اینکه امسال سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین است انجمن‌های علمی می‌توانند پیشران تحقق این شعار باشند و نقش مضاعفی در این زمینه داشته باشند بخصوص اگر رویکردشان را به سمت رویکرد اشتغال آفرین و بازار و صنعت معطوف کنند.

کلانتری اظهار داشت: وقتی صحبت از تولید دانش بنیان می‌کنیم باید به این نکته توجه کنیم که تجارب کشورهای مختلف و کشور خودمان نشان می‌دهد که ما نمی‌توانیم از پیشرفت و اشتغال و تولید صحبت کنیم اما لایه‌ها و سویه‌های فرهنگی موردنیاز را نادیده بگیریم، توسعه و پیشرفت بدون فرهنگ توسعه و پیشرفت ممکن نیست.

 معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با اشاره به تغییر آیین‌نامه دانشجویان نخبه گفت: آیین نامه دانشجوی نخبه در حال بازنگری است، در آیین نامه جدید ضریب فعالیت های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی دانشجویان و امتیازات آنها در جشنواره‌های اصلی وزارت علوم هم لحاظ شده است که در این صورت برگزیدگان این جشنواره ها نیز از تسهیلات بنیاد نخبگان هم بهره‌مند می‌شوند.

وی در بخش دیگر سخنان خود ادامه داد: به نظر می رسد براساس تحلیل های ما و گزارش های معاونان فرهنگی در دانشگاه ها، بیشترین آسیب را چه از نظر ساختاری و بودجه ای در دوران کرونا معاونت های فرهنگی دیدند. بنابراین تاکید چند باره بودجه 3 درصد فرهنگی توسط وزیر علوم جای تقدیر دارد .

معاون فرهنگی وزارت علوم افزود: فضای راکد فرهنگی بعد از کرونا باید دوباره احیا می شد که محتاج نظم ساختاری و هم هماهنگ کردن درون دانشگاهی برای پیشیرد فعالیت ها داشت که این کار شروع شده است ،  انبوهی از فعالیت فرهنگی شروع شده و انبوهی در شرف انجام است .

کلانتری افزود: بزرگترین مشکلی که وجود دارد ، بازنمایی فعالیت‌های فرهنگی است ، به‌عبارت‌دیگر در این خصوص ضعف داریم. کارهای بسیار بزرگی در دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد یک قسمتی از آن کارهای فرهنگی است که در این زمینه بازنمایی خوبی نداریم البته گله‌ای نیز از رسانه‌ها وجود دارد اتفاقات بزرگی در حوزه‌های فرهنگی، معنوی و قرآنی در اقصی نقاط کشور در حوزه آموزش عالی صورت می‌گیرد اما کمترین بازنمایی را در رسانه ملی ندارد رسانه ملی به‌شدت شخصیت محور شده‌است و به‌دنبال اشخاص می‌گردد .

وی افزود: رویدادهای چندهزارنفری  شب‌های قدر در دانشگاه های تهران، صنعتی شریف ، و دانشگاه علامه طباطبائی متأسفانه بازنمایی نمی‌شود و برعکس اگر اتفاق کوچک و خطای کوچکی در فضای فرهنگی دانشگاه صورت گیرد، طوری عنوان می شود که گویی کل دانشگاه درگیر آن بوده است.

کلانتری افزود: چ در صورتی که اصلا این‌گونه نیست به‌طوری‌که مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با دانشجویان تاکید کردند دانشگاه کارنامه افتخارآمیزی دارد و ایشان تاکید کردند.

وی افزود: اشکالات وجود دارد و ما باید کوشش و برنامه‌ریزی کنیم تا مشکلات را حل شود، رسانه‌های کشور چرا اندک مشکلاتی را که خاص دشمن است و برروی آن سوار می شود را در داخل گسترده می‌کند، این مشکلات وجود دارد و با خرد ، درایت و برنامه‌ریزی قابل‌حل است.

کلانتری افزود: بسیاری از مشکلات در این مدت کوتاه حل شده و به روال خود برگشته‌است، بعد از دو سال و نیم کرونا که شرایط دشواری بود ، اختلال هایی در فرایندهای جامعه‌پذیری دانشجویان داشتیم که خیلی با ارزش‌ها و هنجارها بر فضای دانشگاه آشنا نبودند و اندک تخطی‌هایی هم صورت‌گرفته است نباید آن را با کل دانشگاه تعمیم داد.

کد خبر 5495315

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha