دکتر غلامرضا حسن زاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: آئین نامه دکتری فناوری محور در شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی بررسی شده و به زودی در شورای معین شورای عالی، آئین نامه بررسی نهایی می شود و در صورت تصویب نهایی اجرایی می شود.
وی با اشاره به اهمیت راه اندازی این مقطع افزود: تغییر از دکتری پژوهش محور به دکتری فناوری محور یک اصل است که باید در مراکز تحقیقاتی و دانشگاه های علوم پزشکی به آن بپردازیم. با توجه به بیانات مقام معظم رهبری که امسال را سال «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» نامگذاری کردند، باید به این سمت حرکت کنیم که برنامه های آموزشی را تغییر دهیم.
دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی گفت: بازنگری برنامه های آموزشی و ایجاد برنامه های جدید در حوزه آموزش را بر این مبنا قرار داده ایم که به کارآفرینی، ایجاد کسب و کار دانش بنیان، همگرایی علوم و فناوری ها و همچنین به پاسخگویی اجتماعی منجر شوند.
وی یادآور شد: ضمن اینکه بر اساس قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده و همچنین قانون برقراری عدالت آموزشی ما باید به سوی کارآفرینی حرکت کنیم. قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به ما می گوید که در بازنگری های آموزشی باید به سمتی حرکت کنیم که جوانان به ازدواج ترغیب شوند و از همین رو بازنگری نیز به این موضوع پرداخته است که جوانان بتوانند شغل پیدا کنند.
حسن زاده گفت: ضمن اینکه باید تلاش کنیم که با تغییرات علم و فناوری در دنیا پیش برویم و از همین رو برنامه های آموزشی و برنامه درسی با نگاه آینده نگارانه بازنگری شوند. در این نتیجه این نوع بازنگری باید ببینیم که این رشته در چند سال آینده چه کارآیی دارد و یا فردی که از این رشته فارغ التحصیل می شود چگونه می تواند مشکل جامعه را حل کند.
وی خاطرنشان کرد: دکتری فناوری محور پیشرفت قابل ملاحظه ای در این حوزه است و باید بتوانیم به کمک این مقطع جدید از قابلیت ها و ظرفیت های شرکت های دانش بنیان استفاده کنیم. به این ترتیب باید این امکان را داشته باشیم که اگر شرکتی آدم هایی با بضاعت علمی خوب و توانمندی بالا دارد و علاقمند به تربیت دانشجو هستند، این زمینه را برای آنها فراهم کنیم که در تربیت دانشجو مشارکت داشته باشند.
نظر شما