به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز میان مرکز پژوهشهای توسعه و آینده نگری و شرکت ساتکاب تفاهم نامهای امضا شد.
نیاز به چهار نوع شرکت دانش بنیان در صنعت آب برق / نقش حلقه واسطه بین ذینفعان نظام برنامه ریزی را ایفا میکنیم
در ابتدای این نشست سیدمهدی پاکذات، رئیس مرکز پژوهشهای توسعه و آینده نگری با اشاره به نقش مهم شرکت ساتکاب در تأمین کالای آب و برق گفت: با توجه با توجه به اهمیت آمایش و تاکید رهبر انقلاب به توجه آمایش سرزمین و نقش محوری مرکز توسعه و آینده نگری در خصوص انجام مطالعات پشتیبان تدوین سند ملی آمایش و نقش آفرینی که در نهایت منجر به تصویب سند ملی آمایش در اسفندماه ۱۳۹۹ شد، نقش جدیدی از طرف سازمان برنامه به مرکز پژوهشهای توسعه و آینده نگری در سال جاری داده شده و آن هم کمک به استقرار و پیاده سازی سند ملی آمایش سرزمین است.
وی ادامه داد: موضوع اول کمک به تحقق الزامات سند ملی آمایش است. بند یازدهم این الزام به وزارت نیرو مربوط میشود که وزارت نیرو مکلف است با همکاری وزارت جهادکشاورزی، وزارت صمت، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان و سازمان برنامه و بودجه کشور و با توجه به مفاد سند نسبت به تهیه پیش نویس مصوبه آب قابل برنامه ریزی، ظرف مدت یک سال و بازنگری آن در دورههای حداقل ۵ ساله اقدام و برای بررسی به کمیسیون و تصویب به شورای عالی آمایش سرزمین ارائه کند.
پاکذات با بیان اینکه مورد دیگری که در مرکز پیگیری میکنیم مربوط به تصویر مطلوبی که در افق سند ۱۴۲۴ در مرکز تصویب شد، افزود: در پایان بازه زمانی سند آمایش سرزمینی تصویر مطلوبی برای سطح ملی کشور ترسیم شده و ما در مرکز به دنبال این هستیم که وضوح سند را در بخشهای مختلف بیشتر کنیم. این تصویر هم ترسیم نمیشود جز کمک به مطالعات آینده نگری و آینده نگاری. ما این آمادگی را داریم که در بخش برق و آب، چنین تصویری را برای آینده کشور ترسیم کنیم تا مشخص شود که در آینده باید به سراغ چه فناوریهایی برویم که از همین الان به فکر ساخت کالاهای مورد نیاز و تأمین مالی مربوطه باشیم.
وی با بیان اینکه این مطالعات میتواند در گروه آمایش سرزمین ما انجام شود، ادامه داد: در مرکز یکی از ۵ گروه پژوهشی ما گروه آینده نگری و فناوریهای نوین است که در سال جاری ما به عنوان نقش خودمان در تحقق شعار سال، مأموریتی را در این گروه تعریف کردیم که درواقع تدوین نظام مسائل شرکتهای دانش بنیان و اقتصاد دانش بنیان است.
پاکذات با اشاره به اینکه شرکت ساتکاب اگر بخواهد در حوزه دانش بنیان با نگاه آینده نگرانه نگاه کند، به چهار نوع شرکت دانش بنیان و استارتاپ نیاز دارد، تصریح کرد: نوع اول شرکتهای دانش بنیانی که در حوزه تولید کار میکنند. یک چیزی که به ذهن ما میرسد، بحث شرکتهای استارتاپی است که در بحث لجستیکی و فین تک و بخش تحریمی میتوانند کمک کنند تا بخش تأمین و تهیه کالاها با سهولت بیشتری اتفاق بیفتد. مدل سومی نیاز ما استارتاپهایی هستند که در موضوع کلان داده کار میکنند. دسته چهارم شرکتهایی هستند که در حوزههای مدیریتی همچون منابع انسانی، برنامه ریزی لجستیک و … میتوانند به ما کمک کنند.
مدیر مرکز پژوهشهای توسعه و آینده نگری در پایان سخنان خود مطرح کرد: در جلساتی که در سازمان برنامه و بودجه تشکیل شد، بنا شد تا نقش حلقه واسطه بین ذینفعان نظام برنامه ریزی خارج از دستگاههای اجرایی دولتی را مرکز پژوهشها و توسعه آینده نگری ایفا کند و بتواند از دغدغه و ایدههای آنها استفاده کند.
شناسایی ۷۰۰ شرکت دانش بنیان حوزه آب و برق / مسأله حفظ نیروهای نخبه
در ادامه مراسم مجتبی اکبری، مدیرعامل شرکت ساتکاب با بیان شرکت ساتکاب از دهه ۳۰ در حوزههای ساخت، مدیریت ساخت و تولید کالای آب و برق فعالیت میکند، گفت: شرکتهای همچون بزرگی ایران ترانسفور به صورت غیر مستقیم و شرکت صنایع آب و برق کشور مشغول خدمت رسانی در کشور عزیزمان هستند.
وی افزود: طی چندسال گذشته تحریمهای ظالمانه مشکلات زیادی را برای آب و برق ما ایجاد کرد، اما چندین ثبت اختراع داریم که به عنوان مثال در شرکت ایران ترانسفو به زودی معرفی میشود. در بحث هوشمند سازی و ارائه الگوی مصرف با استفاده از هوش مصنوعی هست که شرکتهای دانش بنیان مشغول کار در این حوزه هستند. شفافیت موضوع نیاز به این هست که کارهای هوشمندسازی فناورانه در این مجموعه قرار بگیرند مثل دستگاههای آی تی و کنتورهای هوشمند.
اکبری تصریح کرد: ساتکاب بحث ساماندهی شرکتهای دانش بنیان این حوزه را هم بر عهده دارد و ۷۰۰ شرکت در این حوزه شناسایی شدند و بحثهای مزایدهای دارند. این شرکتهای دانش بنیان با چالشهایی مواجه شدند. مسئله این است محصول خود را باید تجاری سازی کنند تا مردم از آن استفاده کنند، همین محصولی که شرکتهای دانش بنیان تولید میکنند، توسط شرکتهای چینی از ما کپی برداری میشود و در بحث تجاری سازی مشکل داریم.
مدیرعامل ساتکاب بیان کرد: اگر قرار است اتفاقی در صنعت بیفتد، نیاز به تجاری سازی محصولات داریم. به همین منظور یک نظامنامه قوی میخواهیم که باید در کمیسیون اقتصاد تصویب شود و نیاز داریم که کار پر قدرتی انجام شود.
اکبری خاطرنشان کرد: در هفدهم بهمن ۱۴۰۰، موضوع توسعهای شدن شرکت ساتکاب را پیگیری کردیم. یعنی شرکت ساتکاب در شرکتهای دانش بنیان میتواند ۴۹ درصد سرمایه گذاری کند و بعد از پنج سال هم به همان شرکتهای مربوطه واگذار کنیم.
وی در پایان سخنان خود اظهار کرد: ما نیازمند این هستیم که صنعت آب و برق یک صنعت نوآورانه و هوشمندانه بشود. باید نخبهها را در کشور حفظ کنیم و مسئله صنعت آب و برق نیز همین است و شرکت اعتقاد به مدیریت دانش همه جانبه دارد. این مسأله ماست که چگونه میتوانیم نخبگان را حفظ کنیم.
نظر شما