۸ خرداد ۱۴۰۱، ۱۱:۳۳

در ۶ ماه ابتدایی سال؛

تسهیلات ریالی صندوق توسعه به ۲۰۰ هزار میلیارد ریال می رسد

تسهیلات ریالی صندوق توسعه به ۲۰۰ هزار میلیارد ریال می رسد

سرپرست بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی گفت: میزان تسهیلات ریالی پرداختی ناشی از سپرده‌گذاری صندوق توسعه ملی در ۶ ماه نخست سال جاری به بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد ریال خواهد رسید.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صندوق توسعه ملی، «اباذر کریمی راهجردی» با اشاره به ارسال فراخوان به ۱۹ بانک جهت استفاده از تسهیلات ریالی صندوق توسعه ملی اظهار کرد: برای ۶ ماه نخست امسال ۹۱ هزار میلیارد ریال تسهیلات به‌عنوان سهمیه عام در نظر گرفته شده و سهمیه بخش‌های دانش‌بنیان، عشایر، بهزیستی و ایثارگران نیز باید از طریق دستگاه‌های متولی اعلام و بر اساس آن به طور جداگانه تعیین شود.

سرپرست بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی، در راستای شعار سال و حمایت از دانش‌بنیان‌ها سهمیه این بخش از تسهیلات ریالی صندوق توسعه ملی در سال ۱۴۰۱ را ۲۰ هزار میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: این میزان تسهیلات در تعامل با معاونت علمی، فناوری ریاست‌جمهوری در بانک‌های عامل معرفی شده از سوی معاونت علمی و فناوری به‌صورت سپرده ریالی در اختیار بانک‌ها قرار خواهد گرفت تا به‌صورت تلفیقی با منابع داخلی بانک مبلغ ۴۰ هزار میلیارد اعتبار در اختیار سرمایه‌گذاران دانش‌بنیان قرار گیرد.

کریمی با تأکید بر عدم افزایش میزان تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی در سال جاری اظهار دشت: با توجه به بالا بودن تکالیف ریالی، امسال امکان افزایش حد اعتباری ریالی برای بانک‌ها وجود ندارد و به‌منظور مدیریت درخواست‌های ریالی حتی امکان کاهش آن نیز وجود دارد.

وی با اشاره به مصوبه اخیر هیأت امنای صندوق مبنی بر سهم ۵۰ درصدی بانک‌ها در سرمایه‌گذاری‌های ریالی، گفت: با توجه به مصوبه اخیر، بانک‌ها ملزم به آورده ۵۰ درصدی هستند که بدین ترتیب میزان تسهیلات ریالی پرداختی ناشی از سپرده‌گذاری صندوق توسعه ملی در ۶ ماه نخست سال جاری به بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد ریال خواهد رسید.

سرپرست بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی، همچنین میزان تسهیلات ارزی صندوق برای سال ۱۴۰۱ را ۶ میلیارد دلار عنوان و تصریح کرد: فراخوان استفاده از تسهیلات ارزی صندوق به ۱۵ بانک ارسال شده است که بر خلاف بخش ریالی در این بخش امکان افزایش اعتبار بانک‌های عامل؛ متناسب با توجیه‌پذیری و ارزآوری طرح‌های معرفی شده از سوی بانک وجود دارد.

وی شرط اعطای تسهیلات ارزی و ریالی برای سال ۱۴۰۱ را بدهکار نبودن بانک‌های عامل اعلام کرد و گفت: بر این اساس چنانچه بانکی موفق به تسویه کامل بدهی خود نشود؛ هیچ تسهیلات جدیدی در سال جدید دریافت نخواهد کرد به طوری که چند بانک نیز به دلیل بدهی بالای خود به فراخوان استفاده از تسهیلات ارزی صندوق دعوت نشده است.

کریمی با بیان اینکه همواره صندوق توسعه ملی در پرداخت تسهیلات ارزی و ریالی به‌صورت تقاضامحور عمل می‌کند، تصریح کرد: به طور معمول با هدف مدیریت دقیق و ارسال به‌موقع درخواست‌های بانک‌ها در ابتدای هرسال، فراخوان تسهیلات ارزی و ریالی صندوق به بانک‌ها اعلام و آنها نیز میزان و نوع تسهیلات درخواستی خود را به صندوق ارسال کرده و در این چارچوب میزان دقیق سپرده‌گذاری ریالی و عاملیت ارزی، پس از بررسی کارشناسی در صندوق مشخص می‌شود.

کد خبر 5501813

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha