به گزارش خبرگزاری مهر، انستیتو امریکن اینترپرایز در تحلیلی نوشت : همچنانکه بحث درباره راهبرد آمریکا در عراق شدت می گیرد، بسیاری از مخالفان رویکرد کنونی " مقابله با آشوبها" به دنبال یک راه میانه بین راهبردی که ژنرال "دیوید پتریوس" فرمانده نظامیان آمریکایی درعراق طراحی کرده و عقب نشینی کامل از عراق یعنی همان چیزی که آنها خود هم می دانند به امنیت و منافع ملی آمریکا آسیب وارد خواهد کرد، هستند.
" فردریک کاگان" نویسنده این تحلیل خاطر نشان می کند: تلاش برای این راه میانه به گزارش گروه تحقیق عراق بازمی گردد که پیشهاد داد آموزش گسترش یافته دیپلماتیک و نظامی می تواند امکان کاهش شمار قابل ملاحظه ای از نیروهای آمریکایی را در عراق فراهم کند .
درادامه این تحلیل آمده است : درماه ژوئن مرکز امنیت جدید آمریکا ( CNAS ) گزارشی را درباره عراق با عنوان " عقب نشینی مرحله ای : یک راه مسئولانه به سوی جلو و خروج از عراق" منتشر کرد که مفصل ترین تلاشی است که تاکنون صورت گرفته و نشان می دهد که یک راهبرد نظامی میانه چگونه خواهد بود.
اهمیت بحث درباره راهبرد آمریکا در عراق به حدی بود که گروه طراحی عراق در انستیتو امریکن اینترپرایز را بر آن داشت تا ارزیابی جزئی از گزارش مرکز امنیت جدید آمریکا به عمل آورد که نتایج آن عبارتند از :
* طراحی ساختار یک نیروی 60 هزار نفری که بتواند از خود حمایت کند همانطور که مرکز امنیت جدید آمریکا خواهان آن است، امکان پذیراست.
* عقب نشینی 18 تیپ آمریکا تا ژانویه سال 2009 از نقطه نظر فنی و لجستیکی آنگونه که مرکز امنیت جدید آمریکا پیشنهاد می دهد، امکان پذیر است.
* یک تناقض اساسی در فرضیه های مرکز امنیت جدید آمریکا درباره فضای امنیتی که در آن عقب نشینی انجام خواهد شد، وجود دارد: این گزارش یک فضای امنیتی مساعد را ترسیم می کند که درآن عقب نشینی می تواند صورت گیرد در حالی که همزمان تغییر در راهبرد را به عنوان پاسخی به بدتر شدن وضعیت امنیتی درعراق توجیه می کند.
*نیروهای هوایی مستقر درخاورمیانه باید به نیروهای آمریکایی در عراق ملحق شوند.
و مهمتر آنکه:
* تیپهای مبارز باقیمانده که گزارش مرکز امنیت جدید آمریکا پیشنهاد باقی ماندن آنها درعراق را به عنوان " نیروهای واکنش سریع" می دهد؛ نمی توانند مامویتهای پیشنهاد شده از سوی این گزارش را شکل دهند.
* تلاش گسترش یافته در زمینه مشاوره سبب فرسودگی نیروهای آمریکا خواهد شد ودر نتیجه اهداف مورد نظر محقق نخواهند شد.
* قابلیت های نیروهای امنیتی عراق به طور قابل ملاحظه ای در بیشتر دوره عقب نشینی و با وجود افزایش سطح مشاوره ها کاهش خواهد یافت.
* ماموریت مشاوره همانطور که در فضای امنیتی کنونی پیشنهاد می شود مشاوران آمریکا را در معرض خطر بالاتر ربودنها و ترور در مقایسه با هر سطحی از این مشکلات که هم اکنون عراق با آن روبروست، قرار خواهد داد.
* این گزارش هیچ مدرکی در حمایت از این مسئله ارائه نمی دهد که در صورت خروج نیروهای آمریکایی ، تلاش گسترده تر دیپلماتیک منجر خواهد شد تا همسایگان عراق یک نقش مثبت را در عراق ایفا کنند.
*این گزارش به ماهیت کنونی القاعده درعراق توجهی نمی کند.
* محتمل ترین نتایج این گزارش، افزایش خشونتها ، فروپاشی نیروهای امنیتی عراق و درنهایت فروپاشی دولت عراق است.
در بخش دیگری از این تحلیل آمده است : چالش توسعه یک راهبرد درست برای تغییر راهبرد کنونی از مبارزه با آشوبها به شکل یک نقش مشاوره ای، چالشی واقعی است، اما این گزارش همچون گزارشهای دیگر که راهبردهای میانه ای را ارائه می دهند درباره شرایطی که یک چنین تغییر نقش را موفقیت آمیز می کند، اشتباه می کند. این گزارش پیشنهاد می دهد که تغییر فوری در نقش نیروهای آمریکایی به یک نقش مشاوره ای به آمریکا اجازه خواهد داد تا بخش اعظم نیروهای مبارز خود را بدون رسیدن به منافع خود از عراق خارج کند.
کاگان معتقد است : نتیجه ای که این گزارش می گیرد اشتباه است. در حال حاضرگزینه های سختی پیش روی آمریکا قرار دارد: ادامه راهبرد کنونی مبارزه با آشوبها با چیزی شبیه به سطح کنونی نیروها در عراق تا زمانی که شرایط واقعا اجازه تغییر نقش را بدهد، یا عقب نشینی و واگذاشتن عراق با موج خشونتها و تروریسهای القاعده. با توجه به موفقیت راهبرد کنونی که طی هشت ماه کنونی صورت گرفته و اهمیت موفقیت درعراق، گزینه پیش رو برای آمریکا روشن و واضح است.
در پایان این تحلیل آمده است : این احتمال وجود ندارد که یک طرح ممکن نظامی برای کاهش قابل ملاحظه شمار نیروهای آمریکایی و در یک زمان سریع طراحی شود . اکنون زمان آن است تا درباره انتقال نقش نیروهای آمریکایی از "مبارزه با آشوبها" به شکل مشاوره فکر کرد نه اینکه آن را پیش از موقع به اجرا درآورد.
نظر شما