به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان، محمد خزاعی در نشست هیأت امنا بنیاد توسعه فرهنگ و هنر سیستان و بلوچستان که در استانداری برگزار شد، اظهار داشت: مستند شهدای شاخص این استان با همکاری سازمان سینمایی کشور در آینده نزدیک ساخته خواهد شد و ۳۰ درصد بودجه ساخت این مستند را مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تأمین خواهد کرد.
وی گفت: سیستان و بلوچستان دارای تمدن دیرینه و از افتخارات کشور است اما از نظر وجوه فرهنگی و سینمایی از این استان غافل شدهایم.
رئیس سازمان سینمایی کشور افزود: جاذبههای توریستی و جذاب، شخصیتهای فاخر تاریخی استان، شهدای شاخص عرصه دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم و شهدای امنیت از ظرفیتهای برجسته این استان است که باید در حوزه فیلم سازی و سینما به آنها پرداخت.
وی بیان کرد: همیشه نباید به دنبال ساخت فیلمهای سینمایی بلند باشیم، اگر به دنبال عوض کردن تصویر استان از لحاظ هویتی که در ذهن مردم نقش بسته، هستیم باید از همین کارهای کوچک و خرد شروع کرده و ادارات، مؤسسات و نهادها نیز همکاری کنند و در سطح کلان نیز با کمک چهرههای فرهنگی اقدامات سازنده انجام دهیم.
خزاعی با اشاره به سیاست سازمان سینمایی کشور با اشاره به فیلمهای ساخته شده در زمینه قومیتها و هویت بصری استانهای مختلف گفت: در بحث پروانه ساختهای جدیدی که در حوزه مستند و فیلم کوتاه و سینمایی در کشور صادر میشود، قطعاً اگر با نگاه تخریب هویت و قومیت یک منطقه باشد از آن جلوگیری میکنیم.
وی افزود: فیلمی که راجع به قومیتها پروانه ساخت میگیرد حتماً رونوشتی به مدیر کل ارشاد استان مربوطه جهت اطلاع از سوژه مورد نظر و همکاری لازم با تیم فیلمبرداری ارسال خواهد شد.
رئیس سازمان سینمایی کشور در خصوص اعتراض برخی از فعالان فرهنگی و حوزه رسانه و فیلم سازی از ارائه تصویر منفی و غیرواقعی سیستان و بلوچستان در سینمای کشور گفت: نگاه و تصویرسازی منفی تنها، مشکل این استان نیست بلکه این دغدغه اکثر استانها است و میطلبد تا در بستر آثار تصویری و سینمایی و فیلم سازی پتانسیلها و ظرفیتهای برجسته و پنهان را شناسایی و روی آن مانور دهیم.
وی با اشاره به استفاده از بستر فضای مجازی در معرفی قابلیتهای سیستان و بلوچستان اظهار داشت: در فضاهای مجازی کلیپها، انیمیشنها و فیلمهای کوتاهی از جذابیتها و دستاوردهای فرهنگی و یا توسعه و زیر ساختهای استان تولید و پخش شود.
وی ادامه داد: تولید فیلم کوتاه و مستند را به دید اشتغالزایی بنگریم و تولید هر فیلم کوتاه به اشتغال ۲۰ نفر کمک میکند.
وی پیش بینی بستههای تشویقی برای فیلمسازان و دعوت از آنها برای بازدید از جاذبهها و پتانسیلهای استان را از جمله موارد مهم جهت جذب فیلم سازان و هنرمندان برجسته کشور و ترغیب برای ساخت فیلمهای مناسب پیرامون پتانسیلهای ناشناخته استان برشمرد.
رئیس سازمان سینمایی کشور همچنین راه اندازی شب سینمایی سیستان و بلوچستان را یک ظرفیت مهم برای جذب هنرمندان و فیلم سازان و ایجاد نشاط، روحیه و فضای پرشور هنری به این استان برشمرد.
وی در زمینه تولیدات سینمایی و فیلم سازی و فیلم کوتاه گفت: هر چقدر بودجه در استان مصوب شود به همان میزان سازمان سینمایی کشور بودجه در اختیار استان قرار خواهد داد.
وی با تاکید بر اینکه سازمان سینمایی بر اساس سیاستهای فرهنگی دولت سفرهای استانی خود را از مناطق محروم و کم برخوردار آغاز کرده و این استان مقصد سومین سفر است، افزود: در حوزه سینما برای اولین بار است که مدیران سینمایی در حوزه تخصصی در استانها حضور و از نزدیک مشکلات فیلم سازان را میشنوند و در همان سفر برای اجرایی شدن تصمیم گیری خواهد شد.
خزاعی توجه به حوزه هنری و همکاری با این حوزه را بسیار مهم برشمرد و گفت: فعالیت حوزه هنری در جهت گفتمان انقلاب اسلامی است و هر چقدر این حوزه را تقویت کنیم در مسائل گفتمان سازی بسیار مؤثر و اثر گذار است.
وی همچنین در رابطه با افزایش و تجهیز سالنهای سینما خاطرنشان کرد: در استان مصوب شود تا در شهرکها و پاساژهایی که در حال ساخت است ایجاد سالنهای سینما با ظرفیت ۶۰، ۷۰ و ۸۰ نفر در این پروژهها جای گیرد.
رئیس سازمان سینمایی کشور همچنین تاکید کرد: در شهرکهای در حال ساخت حتماً ساخت سالن سینما مصوب شود زیرا قطعاً با کار فرهنگی مناسب و جذاب میتوانیم شور و نشاط را به مردم برگردانیم تا فشار روحی کمتری را متحمل شوند.
نظر شما