خبرگزاری مهر - گروه استانها- آمنه سپهر: با سفر چهارشنبه هفته گذشته وزیر اقتصاد به فارس طرح هوشمندی سازی یارانه آرد به عنوان یکی از استانهای پیشرو، مسیر سامان بخشی یارانهها در دولت سیزدهم کلید خورد.
یارانهای که گفته میشود به عنوان یک طرح مهم و تأثیر گذار برای مقابله با قاچاق آرد توسط دولت آیت الله رئیسی وارد فاز اجرایی شده است.
یک ماهی است که طرح هوشمند سازی یارانه آرد در کشور بعنوان یکی از اقدامات جدی دولت پس از افزایش یارانه نقدی با حذف ارز ترجیحی ترند رسانهها شده است.
فارس به عنوان یکی از استانهای پیشرو در کشور پس از استانهای قزوین و زنجان همزمان با خراسان شمالی به صورت آزمایشی طرح هوشمند سازی یارانه آرد را با حضور وزیر اقتصاد سه روز پیش بهمنظور توزیع عادلانه آرد و کوتاه کردن دست دلالان و قاچاقچیان آرد شروع کرد.
آنطور که مسئولان استانی در خبرها اعلام کردند قرار است، نانواییهای این استان به سیستم هوشمندسازی یارانه نان متصل شوند و در استان فارس به عنوان یکی از استانهای پیشرو در کشور این طرح به اجرا درآمده است.
این روزها اغلب مردم فارس همچونسایر مردمان کشورمان بحثهایشان حول محور هدفمندی یارانهها و چند و چون طرح هوشمندسازی یارانه می چرخد.
موضوعی که ذهن مردم را درگیر نحوه اجرایی شدن این طرح کرده است. مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان فارس با تاکید بر تدابیر لازم برای سوءاستفادههای احتمالی این طرح به خبرنگار مهر، گفت: قرار شده است تا در طرح فروش نان از طریق پاوز هوشمند سقف اعتبار خرید نان برای هر نفر لحاظ شود.
مهدی جمالی افزود: در صورتی که در زمان خرید از کارتهای تکراری استفاده شود، علاوه بر اینکه سیستم هوشمند به کاربر و کاربران سیستم هشدارمی دهد، از اعتبار کارت نیز کسر میشود.
وی تاکید کرد: استفاده از کارت تکراری برای فروش نان بیشتر وبهره مندی از یارانه بیشترتقریبا منتفی است، کما اینکه با توجه به وصل بودن پاوز به حساب سپید سپه (حساب خرید آرد) فروش نان بایستی متناسب با خرید آرد باشد.
مدیر کله غله و خدمات بازرگانی استان فارس با بیان اینکه در صورت فروش نان بیشتر از میزان آرد خریداری شده توسط نانوا سامانه به کاربران ناظر هشدار میدهد، خاطرنشان ساخت: چون نرم افزار موجود تمام فرایند از خرید آرد تا فروش نان را تحت کنترل دارد، بنابراین احتمال تخلف بسیار کاهش پیدا کرده است.
جمالی یاد آور شد: اکثر نانواهای استان انسانهایی زحمت کش؛ شریف وپاک دست هستند و در شرایط سخت نسبت به طبخ وعرضه نان در کمال سلامت اقدام کرده اند.
او عنوان کرد: از سوی بانک عامل به هریک از واحدهای خبازی یک پاوز هوشمند تحویل میشود که اگر زیر ساختها اجازه دهد، سایر بانکها هم میتوانند مجوز نصب دستگاه پاوز هوشمند در تأمین نانوایی بگیرند، و با نصب پاوز هوشمند خدمات بانکی خود را به مردم ارائه دهند.
نصب ۵۱۰ دستگاه پاوز هوشمند در نانواییهای استان
به گفته این مقام مسئول بانک عامل توانسته است مجوزهای لازم را اخذ وازمورخ ۱۴۰۱/۳/۱۱ تاکنون ۵۱۰پ اوز هوشمند در نانواییهای استان نصب کند.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی فارس ابراز کرد: فعلاً در مرحله پیش اجرا، تحویل ونصب دستگاههای پاوز هوشمند در نانواییها هستیم و استان فارس نیز مانند استانهای زنجان و قزوین فعلاً در حال تحویل ونصب وراه اندازی پاوز های هوشمند در نانواییها توسط بانک است زیرا در تمام نقاط کشور پاوز های هوشمند نصب نشود، طرح اجرا نمیشود.
جمالی به زمان اجرای کامل این طرح نیز گریزی زد و گفت: تازمانی که پاوز هوشمند در دکاکین نانوایی کشور نصب نشوند، طرح اجرا نمیشود.
این مقاممسئول در پاسخ به این سوال که «آیا محدودیتی هم در فروش نان در این طرح وجود دارد؟»، تصریح کرد: اگر کسی بخواهد بیشتر از اعتبار یارانه خریدنان تخصیصی، نان خرید کند بایستی نان را به قیمت تمام شده خریداری کند.
او در پایان با اذعان بر اینکه ممکن است طرح مذکور به دلیل نهایی نشدن تغییر کند، اظهار کرد: در صورت هرگونه تغییر مراتب به اطلاع هموطنان وهم استانیهای عزیز رسانده میشود.
درادامه سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندارفارس نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، با ارزیابی این طرح از سوی دولت بیان داشت: هوشمند سازی یارانه آرد میتواند کمک بزرگی به منابع ملی و غلات به عنوان یک محصول استراتژیک و مورد نیاز مردم باشد، به همین دلیل نباید نشتی و قاچاق در این راستا داشته باشیم.
محسن ربانی زاده گفت: با ادامه روند پرداخت یارانهها بصورت گذشته به جای اینکه یارانهها به سفره مردم روانه شود، به سوی بازار قاچاق و کشورهای دیگر و یا به صرف غیر انسانی و خوراک دام میرسد که اصلاً صحیح نیست، زیرا دولت برای تهیه این منابع باید زحمات زیادی را متحمل شود.
طرح هوشمند سازی توزیع آرد نیازهای واقعی مردم است
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس طرح هوشمند سازی توزیع آرد را نیازهای واقعی مردم عنوان کرد و گفت: با هوشمندی سازی یارانه آرد برای زندگی مردم هیچ اتفاقی خاصی نمیافتد اما باعث میشود هر خانوار به اندازه سرانه مصرف خود استفاده و از یارانه دولتی برخوردار باشند.
او با بیان اینکه در حال حاضر بخاطر تفاوت قیمتی که بین آرد صنف و صنعت با آرد نانواییها پیش آمده احتمال نشتی وجود دارد، به همین منظور باید توزیع این محصول استراتژیک بصورت هوشمند باشد تا آردی که برای تهیه نان سنتی است سر از شیرینی فروشیها و نان فانتزیها در نیاورد.
به گفته ربانی زاده در فارس ۳۴۰۰ نانوایی وجود دارد که با وصل به سیستم هوشمند نیاز مردم را تأمین میکنند.
او ادامه داد: چیزی که مسجل است و رئیس جمهور نیز قول داده است این است که قیمت نان گران نمیشود ولی در توزیع عادلانه یارانهها به گونه عمل میشود که یارانهها بصورت عادلانه در بین جامعه هدف توزیع شود.
این مقام مسئول در حوزه اقتصادی استان فارس با تاکید به شیوه شناسایی خانوارها گریزی زد و گفت: آمار خانوارها همان آماری است که در سامانه ثبت شده است، حتی خارج از این آمار اتباع خارجی) آنهایی که دارای کارت اقامت هستند، شامل میشود و مابقی نیز که فاقد کارت هستند نیز با یک ساز و کار مناسب بهره مند میشوند.
ربانی زاده همچنین به وضعیت سهمیه آرد عشایر پس از هوشمند سازی یارانه آرد نیز اشاره کرد و گفت: روستاییان و عشایری که قبلاً سهمیه آرد خود را دریافت میکرده اند نیز با یک ساز و کار مناسب سهمیه آرد خود را دریافت میکنند.
وی ابراز کرد: این طرحی خوب و ارزشمند است که قطعاً در ابتدای کار با خلل مواجه میشود، اما باید به مرحلهای برسیم که با هوشمند سازی سیستم از شیوه سنتی به مدرن روی بیاوریم زیرا دوره نظارت سنتی منسوخ شده است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار فارس تصریح کرد: استفاده ۲۵ برابری مصرف گوشت توسط دهکهای دهم به بالا باعث شده است تا یارانهها ناعادلانه توزیع شود در حالیکه با پرداخت مستقیم یارانه به هر شهروند همه افراد جامعه میتوانند به اندازه نیاز خود از مصرف گوشت بهره مند شوند.
ربانی زاده اعلام کرد: در حال حاضر سه هزار و ۳۹۸ نانوایی در استان فارس مشغول به فعالیت هستند که طبق آمارهای رسیده در ۴۸۲ واحد نانوایی، دستگاه کارت خوان هوشمند توزیع شده است.
به گفته وی نیاز مصرف آرد در استان فارس ۴۰ هزار تن در ماه است که امید میرود با اجرایی شدن این طرح این مقدار مصرف کاهش پیدا کند.
به گزارش خبرنگار مهر، طبق گفتههای سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصاد و دارایی، تاکنون ۲۴ میلیون و ۹۴۷ هزار قرص نان در ذیل شبکه جدید هوشمندسازی یارانه آرد نان به استانهای زنجان و قزوین تخصیص یافته و فارس نیز سومین استانی است که این طرح در آن اجرا میشود.
نظر شما