۱۹ خرداد ۱۴۰۱، ۱۲:۱۳

معاون علوم پزشکی اردبیل خبر داد؛

بستری دو بیمار محتمل تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در اردبیل

بستری دو بیمار محتمل تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در اردبیل

اردبیل-معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: دو بیمار مشکوک به خونریزی دهنده کریمه کنگو در اردبیل بستری شده و آزمایشات تکمیلی بیماران در دست اقدام است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد جعفرزاده پیش از ظهر پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این دو بیمار بستری شده هر دو آقای ۴۲ و ۴۳ ساله با سابقه گزش کنه و تماس با دام بودند که با شروع علائم، ویزیت پزشک و انجام آزمایشات اولیه، مورد محتمل تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) تشخیص داده شده و آزمایشات تکمیلی بیماران در دست اقدام است.

وی ادامه داد: تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که همه ساله با شروع فصل گرما و فعالیت کنه‌ها در کشور و اکثراً در افرادی که در معرض تماس با دام، خون و ترشحات حیوان آلوده قرار می‌گیرند و یا افرادی که توسط کنه مورد گزش قرار می‌گیرند، مشاهده می‌شود. همچنین یکی از روش‌های انتقال این بیماری، گزش با کنه هیالوما است که در صورت مشاهده، نباید این کنه‌ها با دست له شوند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه ضمن هشدار جدی بر رعایت نکات لازم برای پیشگیری از ابتلاء به این بیماری تصریح کرد: خرید گوشت باید از قصابی‌های معتبر صورت گرفته و باید از خرید و استفاده از گوشت‌هایی که در کنار جاده‌ها، کشتار و عرضه می‌شوند و همچنین ذبح دام در منزل، جداً خودداری کرد.

جعفرزاده با اشاره به اینکه انجماد گوشت سبب از بین رفتن ویروس CCHF در آن نمی‌شود، بیان کرد: گوشت‌های مشکوک باید به مدت ۲۴ ساعت و جگر، کلیه و قلب به مدت ۴۸ ساعت در دمای ۲ تا ۸ درجه یخچال نگهداری شده و بلافاصله از مصرف گوشت‌های تازه خودداری شود.

وی تاکید کرد: از عموم هم استانی‌های عزیز درخواست می‌شود در صورت بروز علائم اولیه سرماخوردگی شامل تب، لرز، آبریزش از بینی، درد بدن و یا مشاهده خونریزی غیر عادی متعاقب تماس با دام و یا گزش کنه، بلافاصله به نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه نمایند.

کد خبر 5510174

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha