خبرگزاری مهر – گروه استانها: بارندگیهای اخیر که البته پیش بینی تکرار آن هم وجود دارد، موجی از خسارت را به بخشهای مختلف مسکونی، تجاری، کشاورزی، صنعتی و صنفی استان وارد کرد و بیم آن میرود که تکرار آن تنها به خسارتهای مالی محدود نشده و شاهد خسارتهای جانی نیز باشیم از اینرو باید در چاره اندیشی قبل از وقوع، تسریع شود. دفع آبهای سطحی با توجه به اینکه شهر یزد شهری سطحی است و شیب ندارد، کار دشواری است و حفر چاه نیز پاسخگو نیست.
از این رو باید راهکاری اندیشیده شود تا زمانی که بارندگی هر چند به دفعات محدود اما با شدت بالا اتفاق میافتد، مدیریت آن دشوار نشود و خسارت جانی و مالی به بار نیاورد اما این کار به بودجه و اعتبار نیاز دارد، طرح میخواهد و تجهیزات لازم دارد و همه اینها مواردی است که شهرداری یزد از آن محروم است البته اقداماتی نصفه نیمه در گذشته انجام شده و طرحهایی نیز تهیه شده که در زمان خود قابلیت داشته و اکنون نیازمند به روز رسانی است اما در مجموع تا اعتبار مورد نیاز تأمین نشود، هیچ طرح و برنامهای قابلیت اجرایی نخواهد داشت.
شهرداری یزد فاقد تجهیزات و ماشین آلات لازم برای دفع آبهای سطحی است
یکی از اعضای شورای شهر یزد در این زمینه در گفتگو با خبرنگار بازار، محدودیت شهرداری برای تأمین بودجه را تأیید کرد و گفت: شهرداری یزد در سال ۹۷ برای دفع آبهای سطحی هزینه کرده اما بودجه شهرداری مختصر و حوزههای فعالیت بسیار است از اینرو باید بودجه هنگفتی برای اجرای طرح دفع آبهای سطحی به شهرداری اختصاص یابد تا بتواند طرح جامع دفع آبهای سطحی را تهیه و اجرا کند.
محسن ابوترابی افزود: شهرداری حتی فاقد تجهیزات و ماشین آلات لازم برای مدیریت و دفع آبهای سطحی است و در موارد بحرانی نیز از بخش خصوصی کمک میگیرد و جای آن دارد که از محل ماده ۱۶ و ۱۷ برای جبران خسارتهای سیلاب اخیر که خسارتهای جبران ناپذیری به تأسیسات شهری وارد کرد، برای خرید تجهیزات و ماشین آلات برای شهرداری یزد هزینه شود. شهرداری نیازمند طرحی برای مدیریت دفع آبهای سطحی در بالا دست است تا از ورود روان آبها به داخل شهر جلوگیری شود از اینرو مدیریت سیل بندها نیز ضرورت دارد و باید برای این موضوع نیز طرح و بودجه اختصاص یابد.
نبود مسیر برای عبور روان آبها
شهردار یزد هم در این باره به خبرنگار بازار گفت: بارندگی اخیر به حدی شدید بود که اگر همه سیل بندها به درستی عمل میکردند و بارندگی ادامه مییافت آب از سیل بندها عبور کرده و وارد شهر میشد از این رو باید محلی برای عبور آب بدون عبور از شهر ایجاد شود.
ابوالقاسم محی الدینی با بیان اینکه مسیل مرکزی شهر یزد باید احیا شود؛ از طرفی باید بتوانیم مسیری برای خروج آب احداث کنیم که این امر نیازمند انجام مطالعات جامع و کاربردی است، ابراز داشت: مطالعاتی برای دفع آبهای سطحی شهر یزد انجام شده اما اجرای آن نیازمند بودجه قابل توجهی است که شهرداری توان تأمین آن را ندارد و امیدوار است که با حمایتهای دولتی، این طرح اجرایی شود هر چند این میزان بارندگی با این شدت به ندرت در یزد اتفاق میافتد اما برای همین موضوع هم با توجه به میزان خسارتهایی که وارد میکند و حتی ممکن است جان شهروندان را هم در معرض خطرقرار دهد، باید چاره اندیشی کرد از این رو باید مسیر عبور آب احیا شود و مسیلها آزادسازی شوند.
در ورودی جنوبی و جنوب غربی یزد چندین قطعه سیل بند وجود دارد که اقداماتی از جمله تخلیه نخالههای ساختمانی، واگذاریهای قانونی اما غیرمجاز و رسیدگی نکردن و عدم نگهداری کارایی آنها را کاهش داده است و در بارندگیهای اخیر شاهد تخریب یکی از سیل بندها و وارد شدن روان آب به داخل شهر و وارد شدن خسارت بسیار به شهر و برخی از روستاهای شهرستان یزد بودیم.
این آسیبها طوری بود که بسیاری از خانهها ویران و به طور کل باید بازسازی شود و برخی از خانهها نیز نیازمند تعمیر هستند. امید است که با نگاه ویژه وزارت کشور و تخصیص اعتبار مناسب شاهد رسیدگی به وضعیت روان آبها و تهیه طرحهای مطالعاتی و اجرایی و تخصیص بودجه برای اجرای آنها برای کاهش نگرانیهای مردم از تکرار این اتفاقات و ایمن سازی شهر یزد از بارندگیهای مشابه آتی باشیم.
نظر شما