به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی وزیر علوم در نشستی که به میزبانی دانشگاه مازندران برگزار شد، با نمایندگان مجموعههای دانشجویی دانشگاههای منطقه ۲ کشور (استانهای مازندران، گیلان و گلستان) دیدار و در خصوص مسایل انتقادی و دغدغههای فرهنگی و اجتماعی دانشجویان با ایشان گفتگو کرد.
در این جلسه تعدادی از دانشجویان به نمایندگی از انجمنهای علمی دانشجویی، کانونهای فرهنگی، هیاتهای مذهبی، تشکلهای سیاسی شامل بسیج دانشجویی، انجمن اسلامی دانشجویان، دانشجویان عدالتخواه و جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاههای منطقه ۲ کشور، نقطه نظرات انتقادی و پیشنهادات خود را در خصوص مسایلی از جمله لزوم افزایش حمایتهای مالی و معنوی از دانشجویان، تخصیص امتیاز به فعالان مجموعههای دانشجویی در راستای افزایش انگیزه مشارکت، کمبود فضای خوابگاهی، توجه ویژه به اوقات فراغت دانشجویان، شناساندن نخبگان دانشجویی، لزوم تحول در علوم انسانی، توجه ویژه به فعالیتهای قرآنی و جهادی ارائه کردند.
برنامهریزی فرهنگی برای دانشجویان خارجی در حال تحصیل در ایران، اجرای واقعی ۳ درصد بودجه مصوب فرهنگی دانشگاهها، توجه به سلامت جسم و روان در خوابگاهها، مشکل تاخیر در پرداختهای مربوط به مجموعههای دانشجویی(مانند تسویه فاکتورها، پرداخت جوایز و ...)، شفافسازی بودجه فرهنگی، کمبود نیروی اداری در معاونتهای فرهنگی دانشگاهها و عدم تناسب با حجم فعالیتها، وضعیت نامناسب خوابگاههای خودگردان، عدم رعایت شان دانشجویان در ارتباط با مجامع صنعتی، توجه و حمایت بیشتر معاونت پژوهشی دانشگاهها از انجمنهای علمی، اصلاح آییننامه قدیمی کانونهای فرهنگی، پرهیز از برخورد دستوری در امور فرهنگی، برنامهریزی برای ایام تعطیل در خوابگاهها، بروکراسی طولانی در دریافت مجوز فعالیتها و ... از دیگر موارد مطرح شده در این حلسه بود.
کلانتری نیز در این دیدار با اشاره به اینکه دوران کرونایی، بیش از همه، شرایط فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها را دچار آسیب کرد، گفت: در این دوران، کورسویی از فعالیتها دیده میشد ولی بسیاری از فعالیتهای فرهنگی تعلیق شد. در همین شرایط، بخش بسیار زیادی از بودجههای فرهنگی آسیب دیدند و امروز، احیای امور بسیار مشکل است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با تاکید بر این نکته که به اعتقاد من، پیشران نشاط دانشگاه، چیزی جز دانشجو و جریانات دانشجویی نیست، افزود: درست است که ضعف امکانات و مشکلات عدیده وجود دارد و حمایتهای کافی از فعالان نمیشود و در جای خود باید این مورد بررسی شود، ولیکن این نوید را به شما میدهم که بلوغ اجتماعی، جامعهپذیری، آشنایی با سازوکارهای کشور، فهم از مسایل عمومی و ... از خلال همین فعالیتهای دانشجویی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی به دست میآید؛ البته ما مسئولان موظف هستیم که از دانشجویانی که در این سطح در مجموعههای دانشجویی فعالیت میکنند، حمایتهای لازم را داشته باشیم و در زمینههایی هم مانند انتخاب دانشجوی نمونه و ارزیابی برای مصاحبهها حمایتهایی را پیگیر و در حال عملیاتیسازی هستیم. در مسایل مختلف، مشکلات زیادی وجود دارد البته امیدواریم و پیگیر هستیم که گشایشهایی اتفاق افتد.
علاوه بر دکتر عبدالحسین کلانتری، دکتر محمدعلی اسلامی مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، دکتر مرتضی علویان معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران و دکتر مهران رضایی مدیر برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران نیز در جلسه حضور داشته و نکاتی را بیان کردند.
نظر شما