خبرگزاری مهر - گروه استانها- مهسا حشمتی: ایران دارای جاذبههای فراوانی است و تنوع این جاذبهها سبب جذب گردشگران داخلی و خارجی شده و گردشگری در ایران از ظرفیت بالایی برای رشد برخوردار است که از مهمترین مراکز گردشگری در ایران میتوان مناطق تاریخی و فرهنگی، اماکن مقدس و مذهبی و جاذبههای دیدنی در شهرهای مختلف را نام برد.
موضوع گردشگری در جهان به یک صنعت تبدیل شده و اشتغال، درآمد و اقتصاد بسیاری از شهرهای جهان بر گردشگری استوار است به صورتی در اوایل شیوع ویروس کرونا بسیاری از مشاغل به دلیل توقف سفرها در شهرهای توریستی با تعطیلی مواجه شد و خساراتی را کشورها رقم زد.
اما دستیابی به رونق گردشگری نیازمند توسعه زیرساختها مانند هتلها، رستورانها، توجه به حفظ نگه داری مراکز گردشگری و آثار تاریخی است، امر مهمی که با تغییر دولت و رویکرد در کشور در حال انجام است.
قطعاً ثبت آثار تاریخی در فهرست میراث ملی و ثبت جهانی شدن آثار به شناخته شدن گردشگری کشور به تروریستهای داخلی و خارجی کمک میکند و همچنین برپایی نمایشگاه معرفی ظرفیتهای گردشگری در ایران به رونق گردشگری کمک خواهد کرد.
استان کرمانشاه که در غرب کشور عزیزمان ایران قرار دارد با داشتن جاذبههای تاریخی متعدد و برخورداری از آب و هوای خنک و مطبوع یکی از مقاصد گردشگری بهویژه در فصل تابستان است و محوطه تاریخی طاقبستان در دامنه کوهی به همین نام در شمال شرقی حاشیه کنونی شهر کرمانشاه واقع شده است و برای دیدن طاقبستان باید راهی غرب ایران و استان و شهر تماشایی کرمانشاه شد و این نقش برجسته را در محله طاق بستان وجود دارد.
طاقبستان در گذشته نام روستایی در ۹ کیلومتری شهر کرمانشاه بوده که با گذر زمان و توسعه شهری این روستا در محدوده شهری قرار گرفته و به یکی از محلههای این شهر تبدیل شد که در حال حاضر در شمال شرقی کرمانشاه قرار دارد و این مجموعه نقوش بر دامنه کوه و در کنار دریاچهای قرار دارد که به دریاچه طاقبستان شناخته میشود و در گذشته این محل با آب و هوای مطبوع و طبیعتی که داشته مکانی برای تفریح و شکار شاهان ساسانی بوده و نقشهای حجاری شده نیز نشاندهنده این موضوع است.
طاقبستان در انتظار ثبت جهانی شدن / ضرورت برچیدن ساخت و سازهای غیرمجاز
جبار گوهری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سهمیه ایران در ثبت جهانی آثار هر ساله یک اثر ملموس و یک اثر ناملموس است و یکی از دلایل اینکه طاقبستان هنوز ثبت جهانی نشده محدودیت در تعداد آثار معرفی شده برای ثبت جهانی شدن و دیگری در لیست نوبت قرار گرفتن است.
وی افزود: ساخت و سازهای غیرمجاز نزدیک طاقبستان باید ساماندهی شود و قرار است ساختمانهای غیر مجاز در مدار قانون قرار گرفته و به دستور استاندار کرمانشاه یک کارگروه تشکیل شود و با انجام بررسیهای لازم با ساختمانهایی که مجوز ندارند بنابر قانون برخورد انجام بگیرد و در حال حاضر برای برخی نیز پرونده قضائی تشکیل شده که سعی میشود با طی مراحل قانونی ساخت و ساز در روند درستی قرار بگیرد.
سرپرست میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمانشاه تصریح کرد: در حال حاضر شهردار جدید و مجموعه شورای شهر با سازمان میراث فرهنگی همسو هستند و کارگروه مشترک برای اهداف مشترک تشکیل میشود و طاقبستان برای استان کرمانشاه نمای خاص و ویژه است و دستگاه قضا با جدیت و با در نظر گرفتن قانون در دادگستری پای کار هستند و مجدداً شهرداری و شورای شهر در مسیر درست در حال انجام اقدامات مناسبی است که برای رفاه اجتماعی مردم و تبدیل طاقبستان به منطقه توریستی انجام بپذیرد.
گوهری خاطرنشان کرد: طاقبستان در نوبت ثبت جهانی است و نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیگیر هستند و با همت پای کار ثبت جهانی شدن طاقبستان بوده و با قول مساعد استاندار رایزنیهایی در وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در حال انجام است و اقبال نیز به این قضیه وجود دارد و در بازدید کارشناسان یونسکو از مجموعه طاقبستان نیز با استقبال آنان روبرو بودیم.
وی عنوان کرد: کاروانسرای بیستون تا پایان سال در فهرست ثبت جهانی قرار میگیرد و کرمانشاه جز معدود استانهایی است که سه اثر ثبت جهانی در آینده دارد که پرونده ثبت جهانی طاقبستان آماده است و در آینده نزدیک انجام میشود.
گوهری در خصوص بازدید از آثار باستانی استان کرمانشاه عنوان کرد: در تعطیلات نوروزی سال ۱۴۰۱ بیش از یک میلیون و ۹۵۶ هزار نفر از آثار تاریخی، باستانی و مراکز گردشگری استان کرمانشاه بازدید کردهاند و بیشترین بازدیدها از جاذبههای گردشگری استان کرمانشاه از مجموعههای تاریخی طاق بستان کرمانشاه، کتیبه بیستون، معبد آناهیتا کنگاور، تکیه معاون الملک و تکیه بیگلربیگی کرمانشاه انجام شده است.
استقبال گردشگران و مسافران نوروزی از طاقبستان
فضل الله رنجبر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در ایام نوروز امسال ۱۰۵ هزار و ۹۵۴ مسافر در کرمانشاه اقامت داشته و ۲۵ هزار و ۷۰۰ نفر در مدارس اسکان پیدا کردند که این مسافرین در هتلها، مهمانپذیرها، خانههای مسافر، هتل آپارتمانها و تعداد کمی در مدارس اسکان پیدا کردند و در حوزه شهرستان پنج واحد بوم گردی با سه واحد فعال بوده که برخی از این مسافرین شبانه در این منازل بوم گردی اسکان پیدا کردند.
وی افزود: ۴۳۰ هزار بازدید از اماکن تاریخی و گردشگری کرمانشاه صورت گرفته که طاقبستان با ۱۱۰ هزار و ۴۹۹ نفر بالاترین بازدید کننده را در میان اماکن تاریخی و گردشگری داشته است و بر اساس اعلام وزرات میراث فرهنگی و گردشگری کشور، استان کرمانشاه به عنوان مقصد سفر مسافر انتخاب شده است و این میتواند فرصت مناسبی برای رونق گردشگری در استان باشد.
فرماندار کرمانشاه بیان کرد: توسعه گردشگری و افزایش تعداد گردشگران سبب گردش مالی در بازار میشود زیرا یک گردشگر هنگامی که به یک شهر ورود پیدا میکند به خدماتی مانند هتل، غذا، تردد در شهر و خرید سوغات میپردازد که سبب رونق اقتصادی در شهر میشود.
اهمیت توجه رئیسجمهور به نیازمندیهای کرمانشاه در حوزه گردشگری
بهمن امیریمقدم استاندار کرمانشاه در خردادماه سال ۱۴۰۱ با اشاره به ظرفیتهای متعدد تاریخی، فرهنگی، اقتصادی و گردشگری استان کرمانشاه، اظهار کرد: استان کرمانشاه یکی از هدفهای جذاب برای گردشگران و مسافران است و درعینحال از دیرباز مسیر تردد زائران اربعین حسینی به عتبات عالیات بودهاست.
وی به تلاشها و پیگیریهای چند ماهه برای بهرهگیری مناسب از سفر استانی هیأت دولت نیز اشاره و افزود: با توجه به اقدامات کارشناسی خوبی که از زمان طرح موضوع سفر استانی هیأت دولت به کرمانشاه انجام شده تمام نیازمندیها و ابعاد مختلف توسعه استان کرمانشاه در طرحهای پیشنهادی به تهران دیده شده و موضوعات حوزه صنعت، گردشگری، کشاورزی، دامداری و سایر موارد به درستی در نظر گرفته شده است.
استاندار کرمانشاه در خصوص سفر رئیسجمهور به استان ابراز امیدواری و تصریح کرد: انتظار میرود سفر رئیسجمهور و اعضای کابینه به استان کرمانشاه پرثمر باشد و در نتیجه این سفر شاهد تحولات مثبتی در استان باشیم.
زیرساختهای گردشگری در کرمانشاه فراهم شود
محمد رشیدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در راستای به ثبت جهانی رساندن طاقبستان که یک اثر کمنظیر باستانی در استان کرمانشاه است، آمادگی لازم وجود داشته تا با همه تلاش خود این مهم تحقق یابد و، فرآیند ثبت جهانی شدن یک فرآیند قانونی است و اگر نیاز به حمایت مجلس شورای اسلامی باشد به این موضوع مشتاق بوده و به وزارت خانه میراث فرهنگی و گردشگری کرمانشاه کمک میکنیم.
وی افزود: زیرساختهای لازم در استان کرمانشاه برای توسعه صنعت گردشگری دچار کمبود است و راه توسعه گردشگری فقط تابلو و بیلبورد نیست بلکه باید زیرساختهای لازم و فرهنگ گردشگری را ارتقا داد زیرا ظرفیت گردشگری استان کرمانشاه بالا است اما هیچ اتفاق مثبتی در این زمینه تاکنون ایجاد نشده در حالی که ما بناهای تاریخی چند هزار ساله در استان وجود دارد، اماکنی که در هیچ جای ایران یافت نمیشود.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مجموعه جهانی بیستون یک ظرفیت عظیم گردشگری جهانی است که تاکنون نتوانستهایم آنگونه که باید گردشگران خارجی را جذب کنیم و یکی از دلایلی که در جذب گردشگر مشکل داریم این است که زیرساختهای گردشگری در استان کرمانشاه فراهم نیست.
با توجه به مشکل اشتغال در استان کرمانشاه یکی از راههایی که میتواند در این زمینه مشکلگشا باشد توجه به صنعت گردشگری در استان کرمانشاه است و کرمانشاه دارای قابلیت بسیاری برای جذب گردشگر است و ثبت جهانی شدن طاقبستان به این امر کمک زیادی میکند و میتوان امیدوار بود پس از ثبت جهانی شدن طاقبستان در کرمانشاه با ایجاد زیرساختهای مناسب، صنعت گردشگری در این استان رونق یافته و در راستای اشتغالزایی کمک شایانی به رفع بیکاری کرد.
خبرگزاری مهر را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید
نظر شما