النشره گزارش داد؛

۳ سناریوی اصلیِ ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و رژیم صهیونیستی

۳ سناریوی اصلیِ ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و رژیم صهیونیستی

وبگاه النشره در گزارشی نوشت: سفر میانجی آمریکایی به بیروت برای برگزاری مذاکرات در زمینه ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و رژیم صهیونیستی، موضوعی بسیار مهم است که نباید به سادگی از آن گذشت.

به گزارش خبرگزاری مهر، وبگاه لبنانی النشره امروز در گزارشی به موضوع نقض حریم دریایی لبنان از سوی رژیم صهیونیستی و آغاز روند استخراج گاز از میدان گازی کاریش از سوی این رژیم اشاره کرده است که مشروح آن را مطالعه می کنید؛

پیامدهای متعدد پرونده ترسیم مرزهای دریایی

پرونده ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و رژیم صهیونیستی، موضوعی است که دارای پیامدهای متعددی است. این مساله در شرایطی حساس مطرح شده که از سوی مقامات لبنانی باید مورد توجه قرار گیرد، به ویژه اینکه پرونده مذاکرات درباره مرزهای دریایی، در گذشته بن‌بست‌های متعددی را تجربه کرده است.

در طول هفته گذشته بسیاری از ناظران پیش‌بینی می‌کردند که تنش‌های اخیر در میدان گازی کاریش، به تقابل نظامی میان لبنان و رژیم صهیونیستی منجر شود، با این وجود که دو طرف در سطح رسمی برای بازگشت به مذاکرات غیر مستقیم به میانجیگری آمریکا اعلام آمادگی کرده بودند. سوال اساسی که مطرح می‌شود این است در شرایطی که دو طرف این پرونده، از تشدید وضعیت گریزان هستند، آیا درگیری نظامی می‌تواند به نفع آنها تمام شود؟

در درجه نخست باید اشاره کرد که درباره این مساله اجماع کلی وجود دارد که پیامدهای مواجهه نظامی برای تل‌آویو و بیروت، به ویژه در بخش سرمایه‌گذاری خارجی در بخش انرژی در دریای مدیترانه، فاجعه‌بار خواهد بود. براین اساس، در صورت وقوع جنگ و ناامنی شرکت‌های بزرگ هرگز وارد چنین محیط پرتنشی نمی‌شوند، پس بهترین راه‌حل در این موضوع انجام مذاکرات است به ویژه اینکه در شرایط کنونی جهان به منابع گازی نیازی مبرم دارد. جنگ اوکراین باعث نوسان جدی در بازارهای جهانی نفت و گاز شده و این مساله کشورهای مختلف به ویژه کشورهای اروپایی را به تکاپوی یافتن منابع جدید نفت و گاز انداخته است.

سفر مهم مقام آمریکایی به بیروت

با توجه به مسائل فوق، سفر «آموس هوک اشتاین» میانجی آمریکایی به بیروت بسیار مهم ارزیابی می‎‌شود، نکته مهم اینکه وی در ابتدا برای جلوگیری از رسیدن شرایط به سطح درگیری نظامی تلاش می‌کند. میانجی آمریکایی با وجود اینکه شاید اهتمامی به حل سریع پرونده ترسیم مرزهای دریایی نداشته باشد، اما با توجه به منافع رژیم صهیونیستی در زمینه لزوم حکمفرمایی آرامش در دریای مدیترانه، برای آرام سازی وضعیت تلاش می‌کند.

در این شرایط معادلات تعیین شده از سوی سوی سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان و جبران باسیل رئیس جریان ملی آزاد در زمینه اختلافات دریایی باید همچنان در بالاترین سطح حفظ شود. دبیرکل حزب الله لبنان تاکید کرد رژیم صهیونیستی نباید تا زمانی که لبنان عملیات استخراج گاز از دریای مدیترانه را آغاز کرده، اقدام به استخراج گاز کند.

سناریوهای محتمل

اما درباره شرایط پس از برگزاری مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و رژیم صهیونیستی با حضور میانجی آمریکایی، سه سناریوی مختلف مطرح است:

سناریو اول، حل سریع اختلافات دریایی میان و لبنان و رژیم صهیونیستی: در صورت حل این مساله دو طرف می‌توانند از ثروت گازی دریای مدیترانه بهره مند شوند. البته این سناریو در شرایطی محقق می‌شود که طرف آمریکایی تلاش فوق العاده به خرج دهد و طرف صهیونیستی را با خواسته‌های حداقلی لبنان همراه و موافق سازد.

سناریو دوم، تحرک به سوی درگیری نظامی؛ در صورت وقوع این سناریو هیچ طرفی را نمی‌توان به عنوان پیروز نهایی پیش بینی کرد، این رخداد موجب خروج سرمایه گذاری‌های خارجی از دریای مدیترانه می‌شود و به نفع دو طرف نیست.

سناریو سوم، تحرک به سوی مذاکرات طولانی مدت؛ وقوع این سناریو کاملاً به نفع رژیم صهیونیستی و قطعاً به ضرر لبنان تمام خواهد شد. در واقع این سناریو دامی است که طرف صهیونیستی به دنبال انداختن لبنان در آن است. چون در این شرایط اقدامات غیر قانونی رژیم صهیونیستی در استحصال گاز طبیعی از میدان گازی کاریش ادامه خواهد یافت و دست طرف لبنانی نیز تا مدتها خالی می‌ماند.

مقامات لبنانی باید در این باره هوشیار بوده و در دام طرف مقابل گرفتار نشوند، به ویژه اینکه لبنان در شرایط کنونی نیازی جدی به استفاده از منابع گازی در دریای مدیترانه دارد.

کد خبر 5514189

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha