۲۴ خرداد ۱۴۰۱، ۱۶:۴۶

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه:

تنها ۲درصد موقوفات کشور قرآنی است/نقش ممتاز قم در عرصه های قرآنی

تنها ۲درصد موقوفات کشور قرآنی است/نقش ممتاز قم در عرصه های  قرآنی

قم- رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: تنها ۲ درصد از مجموع موقوفات کشور شامل موقوفات در حوزه قرآن می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر حمید مجیدی مهر ظهر سه شنبه در نشست خبری در قم که در موضوع چهل و پنجمین دوره مسابقات کشوری قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران در بخش معارفی برگزار شد اظهار داشت: کمتر از ۲ درصد نیت قرآنی در حوزه موقوفات مربوط به وقف قرآنی است که باید توجه بیشتری نسبت به موقوفات قرآنی صورت گیرد.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به راه‌های کسب اطلاع از وقف قرآنی گفت: علاقمندان به وقف مشارکتی می‌توانند با تلفن ۶۴۸۷۰۰۰۰ ۰۲۱ تماس حاصل کنند تا به صورت مستقیم به بخشی که عهده دار وقف قرآنی است هدایت شوند و هدایت‌های حقوقی و وقفی برای آنان انجام گیرد.

وی افزود: متقاضیان وقف قرآنی هم چنین می‌توانند با ادارات کل اوقاف استان‌ها هم ارتباط بگیرند.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به دلایل انتخاب قم به عنوان میزبان بخش معارفی مسابقات قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: قم یکی‌از قطب‌های فرهنگی و مذهبی نه تنها ایران بلکه جهان اسلام و محل تربیت عالمان و معلمان دینی و قرآنی است که جای جای جهان را تکان می‌دهند و قم در دنیا و جمهوری اسلامی در عرصه فعالیت‌های قرآنی و فرهنگی حرف برای گفتن دارد.

وی با اشاره به برگزاری مجازی مسابقات قرآن کریم ایران در ایام کرونایی اظهار داشت: در دو سال گذشته ایران تنها کشوری در دنیا بود که مسابقات خود را در تراز یک دوره مسابقه حاکمیتی برگزار کرد.

مجیدی مهر با اشاره به اینکه در ایام کرونا، ۲۶ کشور دنیا مسابقات خود را به تعویق انداختند گفت: ایران در تاریخ خود مسابقات قرآن کریم را به صورت بین المللی با سبک مجازی برگزار کرد و این باعث شد برخی کشورها بعداً از ایران الگو گرفتند.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: مفتخریم در نظامی هستیم که در رأس آن شخصیت قرآنی وجود دارد و مقام معظم رهبری بزرگ‌ترین حامی قرآنیان ایران و جهان اسلام هستند.

مجیدی مهر گفت: در مسابقات کشورهای دیگر اصل فعالیت صرفاً برگزاری مسابقه است اما برای ما مسابقه فرع بر این رویداد است و آنچه اهمیت دارد ایجاد بستری برای انس با کلام الله مجید است و بعد از آن به سمت تدبر و عمل خالصانه می‌رویم.

وی ابراز داشت: برگزار کنندگان مسابقات بین المللی قرآن کریم ایران به این نتیجه رسیدند که بعد از گذشت بیش از چهار دهه برگزاری در مسیر تدبر در قرآن گام بردارند و از این رو در رشته تفسیر در پنج سال گذشته دو رشته مفاهیم نهج البلاغه و صحیفه سجادیه را به مجموعه رقابتی جمهوری اسلامی اضافه کردیم.

مجیدی مهر در ادامه تاکید کرد: اوقاف متولی برگزاری مسابقات جمهوری اسلامی ایران است و مسابقاتی به نام مسابقات بین المللی اوقاف نداریم.

مسابقه بین المللی قرآن کریم ایران معتبرترین مسابقات دنیا است

وی تصریح کرد: مسابقات قرآن ما معتبرترین مسابقات دنیا است و آنچه مهم است مسابقات جمهوری اسلامی ایران از داخل منازل شروع می‌شود و بخش معارفی نهج البلاغه بیشترین استقبال را از سوی بانوان و مادران ایران دارد و امروز قشری از مخاطب با ما همراه است که خیلی به آن توجه نکردیم.

مجیدی مهر افزود: بهترین داوران جمهوری اسلامی قضاوت مسابقات بین المللی ایران را بر عهده دارند و این در حالیست که ۵۰۰۰ نفر در کشورمان مدرک داوری درجه یک تا چهار دارند.

وی عنوان کرد: داوران خارجی که برای مسابقات ما به ایران می‌آیند آئین‌نامه مسابقات ایران را به عنوان سوغات برای خود می بزند و تاکید دارند که کمتر آئین‌نامه ای به نظم آئین نامه مسابقات ایران است.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه ابراز داشت: برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن ایران از اهمیت خاصی برخوردار است و رهبر معظم انقلاب توجه خاص به آن دارند.

وی ادامه داد: این مسابقات چه در عرصه داخلی و چه در عرصه بین المللی فوق العاده اهمیت دارد و هویت اسلامی، قرآنی، دینی و مذهبی ما را به جهان معرفی می‌کند.

قم در بخش معارفی پیشتاز است

مجیدی مهر در مورد بخش معارفی مسابقات گفت: میزبانی به حق به شهر قم آمده است و قم در بخش معارفی پیشتاز است و اهلیت برگزاری دارد.

وی افزود: در گذشته مسابقات در طول یک هفته برگزار می‌شد و امسال بخش معارفی به قم واگذار شده و بخش‌های دیگری نیز در استان‌های کرمانشاه، خوزستان، قزوین و خراسان رضوی برگزار شده و اختتامیه بخش معارفی آذر امسال در قم و بخش‌های آوایی همزمان با مبعث رسول اکرم در تهران برگزار می‌شود.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: رهبر انقلاب ۱۰ سال پیش تربیت ۱۰ میلیون نفر حافظ قرآن را خواستار شدند که منظورشان حافظ کل قرآن بود از این رو در دستگاه‌های مختلف کارهای زیادی انجام شد و اکنون ستاد راهبری طرح ملی حفظ کشور به مدت سه سال به سازمان اوقاف و امور خیریه کشور واگذار شده چون عملکرد مؤثر تر و بهتری داشته است.

مجیدی مهر گفت: در طرح تربیت حافظان، کوتاهی و کم کاری فراوان بوده و دستگاه‌های مختلف باید پاسخگو باشند اما کمتر از ۶ ماه است ستاد راهبری به اوقاف واگذار شده و قرار بر این شده است که هیچ دستگاه و ارگانی به دفتر رهبر معظم انقلاب آمار حفظ ارسال نکند و تمام دستگاه‌ها توسط اوقاف پایش و ارزیابی می‌شوند.

کد خبر 5514452

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha