به گزارش خبرنگار مهر، دبیرخانه هماورد (فستیوال) بازارپردازی تهران به منظور توسعه کسبوکارهای حوزه کودک و نوجوان، طی مراحلی اقدام به تنظیم قراردادهای مالکیت فکری بین تهیهکنندههای ارشد و تولیدکنندههای محصولات فرهنگی نموده است.
دبیرخانه هماورد بازارپردازی تهران در راستای حفظ مالکیت فکری محصولات فرهنگی کودک و رونق کسبوکارهای این حوزه، همچنین برجستهکردن محصولات بومی، اقدام در جهت بهمرسانی تهیهکنندههای ارشد و تولیدکنندهها نموده و برای استحکام و گسترش هرچهبیشتر محصولات برای اولینبار، قراردادهای مالکیت فکری بین آنها تنظیم نموده است. این اقدام به شکلگیری زنجیره محصولات فکری حول شخصیتها و مفاهیم مورد نیاز این حوزه منجر خواهد شد.
محصولات مورد نظر حوزه کودک و نوجوان محصولاتی از قبیل انواع عروسک، اسباببازیهای متنوع همراه با مفاهیم آموزشی، بازیهای رایانهای، نوشتافزار، بازیهای رومیزی و پویانمایی است.
محصولاتی که کودکان ما را کودکانی با نشاط و آموزشدیده خواهد کرد و فکر و اندیشه آنها را در جهت سبکزندگی ایرانی اسلامی پرورش خواهد داد. این اقدام علاوه بر توسعه کسبوکارهای حوزه کودک، از طراحی و تولید تا توزیع و فروش، موجب استفاده بهینه مصرفکنندگان کالاهای فرهنگی نیز خواهد شد و به صورت طبیعی استفاده از محصولات بومی و فرهنگی را نیز جایگزین محصولات غیرمفید و بلکه مضر غیر بومی خواهد کرد.
قرارداد مالکیت فکری اولین اقدام مهم و رسمی دبیرخانه هماورد (فستیوال) بازارپردازی تهران برای تولیدکنندگان و بههمرسانی مجموعههاست و حقوق مالکیت تولیدکنندهها و صاحبان ایده را نیز تأمین خواهد کرد. حقوقی که تولیدکنندگان فرهنگی همواره از نادیدهشدن آن ابراز نارضایتی کردهاند و این نارضایتی را همواره به گوش مسئولین دولتی رساندهاند و حل آن را از مسئولین فرهنگی خواستار شدهاند. پس از قرارداد مالکیت فکری، طی مراحلی ضمن آموزشهایی که به تهیهکنندگان ارشد برای تدوین برنامه کسبوکار و برندینگ داده میشود، قراردادی اقتصادی بین طرفین اعم از تهیهکنندههای ارشد و تولیدکنندهها بسته میشود. در قرارداد اقتصادی تسهیم درآمد و سود و زیان طرفهای قرارداد مشخص میشود.
طبق قرارداد مالکیت فکری، نمونه محصولات در هماورد بازارپردازی تهران تیرماه ارائه خواهد شد و سرمایهگذاران متنوع نمونه محصولات را خواهند دید. در هماورد مذکور با توجه به متن قرارداد، سرمایه لازم برای تولید محصولات نمونهای و نهایی محصولات از طرق مختلف و به وسیله سرمایهگذاران مختلف جذب میشود و پس از مدتی، محصول به صورت کلان تولید خواهد شد سپس با توجه به توانمندیهایی که در حوزه توزیع و بازارِ مؤسسات و نهادهای مرتبط وجود دارد، راهی بازار میشوند و به دست و دل مخاطبان و کودکان و نوجوانان خواهد رسید.
اما در این روزها قراردادهایی با محوریت پویانمایی مورد توجه قرار گرفت و قراردادهای مشارکت در مالکیت فکری آنها بین تهیهکنندگان ارشد و فعالین حوزه اسباببازی بسته شد. در گامهای بعدی و به مرور قرارداد حوزههای دیگر محصولات فرهنگی کودک و نوجوان نیز امضا خواهد شد. این قراردادها به شرح زیر است:
تولید پویانمایی بر اساس محتواهای داستانی و آموزشی عمیق
- قرارداد تولید پویانمایی بین شرکت نموبال و شرکت تکم فیلم آریایی که بر طبق آن تکم فیلم بر اساس داستان و محتواهای آموزشی و درسی شرکت نموبال، اقدام به تولید پویانمایی با استفاده از شخصیت «زیرو» (از شخصیتهای شرکت تکم فیلم) خواهد کرد.
- قرارداد تولید پویانمایی بین شرکت هامسا و انتشارات کتاب نیستان که بر طبق آن هامسا با محوریت شخصیتها و داستان مجموعه کتابهای «رخصت مرشد» و «آئین پهلوان» اقدام به تولید پویانمایی سه بعدی خواهد کرد.
- قرارداد تولید پویانمایی بین استودیو هدهد فیروزهای کویر و مهرک (بخش کودک و نوجوان انتشارات سوره مهر) که بر طبق آن استودیو هدهدفیروزهای اقدام به تولید پویانمایی دوبعدی بر اساس کتاب داستان و شخصیتهای کتاب «یکیبیز یکینبیز» خواهد نمود.
- قرارداد تولید پویانمایی بین استودیو پازن و انتشارات کتاب نیستان که بر طبق آن استودیو پازن بر اساس شخصیتها و داستان «قصه پلنگ سفید» اقدام به تولید پویانمایی دوبعدی خواهد نمود.
- قرارداد تولید پویانمایی بین استودیو هدهد فیروزهای کویر و مؤسسه مهاد رسانه پژوه که بر طبق آن استودیو هدهد فیروزهای کویر بر اساس شخصیتها و محتواهای اپلیکیشن قصص قرآنیِ مهاد رسانه پژوه اقدام به تولید پویانمایی دوبعدی خواهد نمود.
معرفی تهیهکنندگان ارشد و تولیدکنندگان طرف قرارداد
انتشارات سوره مهر: انتشاراتی است در حوزه اندیشه و هنر انقلاب اسلامی که کتابهای زیادی در این حوزه چاپ کرده است و بخش کودک آن با نام مهرک با وجودی که سابقه چند ساله دارد توانسته است کتابهای زیاد، متنوع و پرمخاطبی تولید و چاپ کند.
انتشارات کتاب نیستان، انتشاراتی در حوزه ادبیات و هنر که در امتداد مجله نیستان به وجود آمد، بخش کودک آن کتابهای داستانی، آموزشی، مهارتی و سرگرمی متنوعی در حوزه کودک دارد.
مهاد رسانه پژوه: مؤسسهای که محصولات فرهنگی رسانهای در زمینه تاریخ، علوم اجتماعی، روانشناسی کودکان تولید میکند و اپلیکیشن قصههای قرآنی آن بسیار پر مخاطب است.
تکم فیلم آریایی: مؤسسه هنری است که عمده تمرکز آن بر تولید پویانمایی است و سابقه زیادی در این امر دارد.
استودیو هدهد فیروزهای کویر: این استودیو شامل عدهای از پویانماییسازان جوان است که با اثر «نارگل و بابایی» در رویداد فرنو شرکت کردند و ساخت برخی تیزرهای تبلیغاتی را در کارنامه خود دارند.
استودیو پازن: استودیو تولید پویانمایی که تولید آثاری سه بعدی و دو بعدی در کارنامه خود دارد و از جمله مهمترین اثر این استودیو اثری است به اسم «من آلیس نیستم ولی اینجا سرزمین عجایبه» که شهرت جهانی پیدا کرد.
مجموعه هامسا: این مجموعه با طرح پویانمایی قصههای گمشده که بر اساس «کدوی قل قل زن» بنا شده در رویداد فرنو شرکت کرده بود و در تولیدات خود قادر است از سیستم پیشرفته موشن کپچر استفاده کند.
هریک از طرفهای قراردادهای فوقالذکر با توجه به موضوع قرارداد، تعهداتی میپذیرند و در مالکیت فکری محصول به صورت درصدی شریک میشوند و در مواردی درصدی هم سهم سرمایهگذار برای تولید محصولات فرهنگی میشود. مدت این قراردادها عمدتاً ۳ سال است و در صورت تمایل تمدید میشود.
با ادامه پیدا کردن قراردادها و گسترش محصولات در حوزههای دیگر محصولات فرهنگی شامل؛ پویانمایی، نوشتافزار و بازیهای ویدئویی، بستههای متنوعی حول محصولات فرهنگی کودک و نوجوان شکل میگیرد که زمینه هرچه بیشتر توسعه محصولات و بزرگتر شدن بازار آنها را فراهم میکند، این امر موجب رشد و گسترش محصولات بومی و آشنایی هرچه بیشتر کودکان و نوجوانان با فرهنگ بومی و ایرانی-اسلامی است.
نظر شما