۳۱ خرداد ۱۴۰۱، ۸:۴۴

رئیس دانشکده پزشکی تهران به مهر خبر داد:

جزئیات رسیدگی به مطالبات کارورزان دانشگاه علوم پزشکی تهران

جزئیات رسیدگی به مطالبات کارورزان دانشگاه علوم پزشکی تهران

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره رسیدگی به مطالبات کارورزان این دانشگاه از پرداخت یکجای حقوق فصل بهار کارورزان و رسیدگی به تخلفات احتمالی درباره کشیک ها خبر داد.

دکتر محمدتقی بیگ محمدی رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره شرایط کاری و اعتراض کارورزان (اینترن ها) دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: نفس قضیه مطالبات کارورزان رشته پزشکی، مطالبات درستی است. اما در مورد این مطالبه باید تعبیرات تصحیح شود. اینکه آنچه به کارورزان پرداخت می شود حقوق است یا کمک هزینه، محل چالش است.

نفس قضیه مطالبات کارورزان رشته پزشکی، مطالبات درستی است

وی اظهار داشت: عنوان سازمانی آنچه به کارورزان پرداخت می شود، حقوق است. اما تناقض کارورزان اینجا است که معتقدند این حقوق باید همسطح دیگر فراگیران باشد، یا متناسب با شرایط اجتماعی و تورم باشد، اما اگر این مبالغ پرداختی را کمک هزینه تحصیلی تصور کنیم هیچ کدام از این مطالبات درست نیست.

بیگ محمدی افزود: آنچه ما در دانشگاه از حقوق دانشجویان کارورز رشته پزشکی برداشت می شود ناشی از این است که این دانشجویان علاوه بر اینکه در دوران آموزشی بسر می برند، در فعالیت درمانی هم حضور دارند و سیستم از فعالیت آنها منتفع می شود بنابراین سیستم پولی به این دانشجویان پرداخت می کند. از نظر انسانی هم این موضوع درست است، زیرا وقتی دانشجویی کار می کند بهتر است که دغدغه دیگری غیر از آموزش نداشته باشد و باید بابت آن کار پول دریافت کند تا دغدغه شرایط اقتصادی و اجتماعی کمتری داشته باشد.

قبول دارم که حقوقی که به دانشجویان کارورزی داده می شود مکفی نیست

وی گفت: اینکه دانشجویان کارورز می گویند این حقوق مکفی نیست، بله همه اذعان دارند این میزان حقوق مکفی نیست. مکفی بودن یا نبودن این میزان حقوق هم تابع فاکتورهای مختلفی است. در گروه های دیگر اجتماعی نیز این مسئله مطرح است که یک کارگر یا راننده یا کارمند می گوید حقوق اش کم است. حقوقی که پرداخت می شود بر اساس قاعده و قانون است اما ممکن است کم تر از حد انتظار فرد باشد.

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: قبول دارم که حقوقی که به دانشجویان کارورزی داده می شود مکفی نیست و نیازهای معیشتی آنان را تامین نمی کند، همچنین حقوق دستیاران تخصصی (رزیدنت ها) هم برای معیشت آنها کفایت نمی کند، اما آنچه از دست دولت بر می آید و می تواند به تناسب آن را پرداخت کند همین مقدار است. کوتاهی در این زمینه صورت نگرفته است.

خلاء قانونی در افزایش حقوق دانشجویان پزشکی در دوره های کارورزی و دستیاری وجود ندارد

وی خاطرنشان کرد: قانون افزایش حقوق دانشجویان پزشکی در دوره های کارورزی و دستیاری نیز اعلام شده است که به طور مثال حقوق کارورز پزشکی مجرد از یک میلیون ۶۰۰ هزار تومان به دو میلیون برسد. بنابراین خلاء قانونی در این زمینه وجود ندارد. ضمن اینکه دولت مبلغی را مصوب کرده که بتواند آن را پرداخت کند، اگر رقمی چند برابر این میزان بود امکان پرداخت آن وجود نداشت.

بیگ محمدی یادآور شد: موضوع مهم برای پرداخت حقوق به کارورزان وجود دارد این است که مطالبه کارورزان درست است و دانشگاه مشکل قانونی برای پرداخت این حقوق ندارد اما نکته این است که هر قانونی که تصویب می شود برای اجرا نیاز به مقدمات دارد و تا زمانی که مقدمات اجرا نشود، سازمان اصلی نمی تواند و اجازه ندارد آن قانون را اجرا کند.

جزئیات رسیدگی به مطالبات کارورزان دانشگاه علوم پزشکی تهران

هنوز به دانشگاه ها اجازه پرداخت افزایش حقوق کارورزان داده نشده است

وی گفت: در مورد قانون پرداخت حقوق کارورزان مصوبه افزایش حقوق وجود دارد اما هنوز به دانشگاه ها اجازه پرداخت داده نشده است، ولو اینکه دانشگاه ها بخواهند آن را از درآمد اختصاصی خود پرداخت کنند.

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در واقع سازمان برنامه و بودجه هنوز مصوبه شورای پول و اعتبار را به دانشگاه ها ابلاغ نکرده است. دانشگاه در عمل نمی تواند قانون افزایش حقوق را اجرا کند و اگر آن را اجرا کند پرداخت بدون مجوز است و گاها با دانشگاه ها برخورد می شود که چرا بدون مجوز کاری را انجام داده است.

وی با بیان اینکه مطالبه حقوق کارورزان پزشکی درست است و اینکه گفته می شود چرا اجرا نمی شود و یا اینکه بدنه دولت باید چابک تر عمل کند تا قانون اجرایی شود و یا اینکه چرا از زمان تصویب تا اجرا بیش از یکسال به طول انجامیده است، تاکید کرد: این اشکالات منطقی است.

بیگ محمدی گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران بعد از اینکه زمان زیادی معطل شد، در هفته گذشته برای این موضوع یک راهکار در نظر گرفت. دانشگاه اعلام کرد که ما حقوق کارورزان پزشکی را به صورت علی الحساب پرداخت می کنیم. به هر حال مدیران دانشگاه نیز باید پاسخگوی بدنه دانشگاهی نیز باشند.

مقرر شد در فصل بهار حقوق سه ماهه کارورزان به صورت یک جا با افزایش ۲۰ درصدی پرداخت شود

وی اظهار داشت: در نهایت مقرر شد ۲۰ درصد افزایش نسبت به حقوق مصوب کارورزان به صورت علی الحساب به این دانشجویان پرداخت شود تا در شرایط فعلی به معیشت آنها کمک شود. از سوی دیگر هم مدیران مربوطه پیگیری اجرای قانون را انجام می دهد تا مجوز هر چه زودتر از مراجع ذیصلاح صادر شود و به دانشگاه ابلاغ شود و پرداخت حقوق به صورت کامل اجرا شود.

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به آخرین تصمیم دانشگاه در این زمینه گفت: مقرر شد با مصوبه هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران در فصل بهار حقوق سه ماهه کارورزان به صورت یک جا با افزایش ۲۰ درصدی پرداخت شود و معوقات ۶ ماه گذشته هم که پرداخت نشده بود نیز ترمیم شود تا در مجموع پرداختی ها کمک خوبی به کارورزان صورت گیرد. امید این است که وقتی مجوزهای قانونی صادر شد، بدهی و دیون نیز پرداخت شود.

وی در زمینه شرایط کاری کارورزان (انترن) و اعتراض آنها به کشیک ها و مسائل رفاهی گفت: بحث های رفاهی و کاری کارورزان از بحث های جاری دانشگاه است. همانطور که هر سال دانشگاه با افزایش ظرفیت دانشجو مواجه است، فضاهای آموزشی نیاز به نگهداری دارند، تخریب و بازسازی فضا وجود دارد، به عنوان نمونه در بحث پاویون ها، باید یک فضایی گسترش پیدا کند که امکان آن در همه بیمارستان ها وجود ندارد یا اینکه از نظر مالی امکان گسترش مکانی وجود نداشته باشد.

بیگ محمدی درباره موضوع کشیک های دانشجویان پزشکی، یادآور شد: نکته مهم در اینجا این است که فردی که می خواهد در رشته پزشکی درس بخواند باید بداند که دانشجوی پزشکی شرایط تحصیلی سختی دارد. پزشکی کاری سخت و جدی است. کسی که در این رشته تحصیل می کند تحت فشار زیادی قرار می گیرد. دانشجوی پزشکی در طول تحصیل باید زحمت زیادی بکشد. اینکه بگوییم چرا کار سخت است اصلا موضوعیت ندارد. کسی که این رشته را می خواند باید تحمل سختی این رشته را داشته باشد.

ورود دانشکده پزشکی به تخلفات احتمالی در زمینه کشیک های کاری دستیاران و کارورزان

وی گفت: اما می توان در مورد بخش های غیرمنطقی صحبت کرد و آن را حل کرد. عمده مسائل کاری در حوزه پزشکی از جمله کشیک های کاری آئین نامه دارد. برای هر دانشجوی کارورزی، دستیار تخصصی و دستیار فوق تخصصی سقف و کف کشیک وجود دارد و بر اساس آن عمل می شود و اگر اشکالی در این زمینه وجود داشته باشد دانشگاه آن را رصد می کند.

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: اینکه یک کارورز باید ۸ کشیک بدهد و دیده می شود که ۱۲ کشیک داده است و یا دستیار تخصصی بیشتر از معمول کشیک داده است، از سوی بدنه دانشگاه علوم پزشکی تهران رصد می شود و ستاد دانشگاه به موضوع ورود می کند. بنابراین یا خود دانشگاه به موضوع رسیدگی می کند و یا خود فرد گزارش می دهد که رفتار ناصحیحی در زمینه میزان کشیک با وی می شود. ما در دانشکده پزشکی به این تخلف ورود می کنیم و با بخش و گروه مربوطه صحبت می کنیم و موضوع اصلاح می شود.

وی اضافه کرد: اگر به نظر می رسد از نظر آئین نامه تخلفی در تعداد کشیک ها صورت می گیرد به دلیل شرایط کاری است. شرایط کار بعضا به گونه ای پیش می رود که یک کارورز یا دستیار باید ۱۰ تا کشیک بدهد اما در واقعیت ۱۲ تا کشیک داده است. چون تعداد کارورزان و دستیاران کم است و حجم کار زیاد است و تناسبی با نیروی انسانی ندارد، از طرف دیگر چاره ای نیست و باید با نیروی کم، کار بیشتری انجام داد.

بیگ محمدی تاکید کرد: کار ما در مراکز درمانی سرویس دهی به بیمار است و باید کار بیشتری برای بیماران انجام دهیم. برخی مواقع نیروی کار با میزان کار تناسبی ندارد و آسیب زننده می شود. این یک واقعیت است. درست است که ارائه خدمت بیشتر شده اما مشکلات تحصیل در رشته پزشکی هم وجود دارد و موجب شده این تناسب بهم خورد.

وی یادآور شد: ما در دانشکده پزشکی با درصد بسیار کمی از تخلف در حوزه کشیک های کاری مواجه ایم اما علت همان میزان کم هم به دلیل برهم خوردن تناسب میان حجم کار و نیروی انسانی است. با این وجود دانشکده پزشکی به موضوع این تخلفات ورود کرده است و سعی داریم با تدابیری این میزان کم تخلفات را به صفر برسانیم تا دانشجو تنها به فراگیری و آموزش بپردازد.

کد خبر 5515291

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha