به گزارش خبرنگار مهر، در چند روز گذشته دانشجویان پزشکی شاغل به تحصیل در دوره کارورزی دانشگاه علوم پزشکی تهران در اعتراض به شرایط حقوق و رفاه خود در بیمارستان های آموزشی این دانشگاه دست به اعتراض زده اند.
این دانشجویان نسبت به عدم شرایط مناسب کاری و تحصیلی خود و همچنین عدم پرداخت به موقع کمک هزینه تحصیلی معترض هستند. برخی از دانشجویان می گویند عملا در بیمارستان ها از آنها به عنوان نیروی کار رایگان استفاده می شود.
پیش از این بر اساس مصوبه وزارت بهداشت دانشجویان کارورز و دستیار تخصصی و فوق تخصصی در گروه پزشکی شامل پرداخت کمک هزینه تحصیلی شده اند و کمک هزینه تحصیلی پس از تصویب در هیات امنای هر دانشگاه علوم پزشکی قابل پرداخت است.
کمک هزینه دانشجویان دوره کارورزی برای دانشجویان مجرد ۱۹ میلیون ریال و برای دانشجویان متاهل ۲۱ میلیون ریال در سال ۱۴۰۱ تعیین شده است.
دوره اینترنی (Intern) یا کارورزی دوره پایانی تحصیل دانشجویان پزشکی است که از ابتدای سال هفتم دوره پزشکی آغاز خواهد شد. طول این دوره ۱۸ ماه خواهد بود. ویزیت بیماران سرپایی، ثبت شرح حال بیماران، اقدامات اولیه تشخیصی، حضور در بخش های بستری و کارهایی از این قبیل بر عهده اینترن ها خواهد بود.
دانشجویان این دوره زمان زیادی را به عنوان کشیک در بیمارستان های آموزشی سپری خواهند کرد. کارورز حق استفاده از داروهای غیرمجاز را ندارد و باید در محدوده برنامه آموزشی تمرین کند. این دوره ممکن است شامل بخش های مختلفی باشد که مهارت دانشجو پس از پایان هر دوره با امتحان عملی و کتبی سنجیده خواهد شد. پس از آن پایان این دوره این دانشجویان با شرکت در آزمون صلاحیت بالینی، از رشته پزشکی فارغ التحصیل می شوند.
نظر شما