به گزارش خبرنگار مهر، نشست رؤسای جوامع هتلداری استانها و مناطق آزاد کشور با حضور عزت الله ضرغامی وزیر میراثفرهنگی و گردشگری بعد ازظهر امروز در هتل فردوسی تهران برگزار شد. در این نشست، جمشید حمزه زاده رئیس جامعه هتلداران ایران گفت: تعرفه گاز برای هتلداران ۷ و نیم برابر شده بود که درباره آن جلساتی برگزار شد و پیگیریهای مختلف انجام گرفت در نهایت این مشکل در قانون بودجه ۱۴۰۱ حل شد و تعرفه گاز از صنعتی به خدماتی تغییر کرد. موارد دیگر نیز در حال پیگیری است. به همین دلیل هدیهای را برای وزیر در نظر گرفته ایم.
وی گفت: با وزارتخانه برخی مشکلاتی داریم که امید است با پیگیری وزیر شاهد حل آن باشیم. یکی از مشکلات ما مالیات است. الان ما ۵۰ درصد معافیت مالیاتی داریم که البته زمانش تا پایان برنامه ششم هست و اگر پیگیری نشود در برنامه هفتم به مشکل بر میخوریم.
وی ادامه داد: مالیات بر ارزش افزوده بر هتلهای ۱ تا ۳ ستاره معافیت صد درصدی دادند ولی برای هتلهای ۴ ستاره و ۵ ستاره لحاظ نشد گفتند که کالای لوکس است و معافیت به آن تعلق نمیگیرد. در باره حاملهای انرژی نیز باید گفت که هزینههای سنگینی برای هتلداران تحمیل شده و هر اندازه پول آب میدهیم برای آن باید پول فاضلاب هم بدهیم. شرکت برق نیز تعرفه برق را سه زمانه کرده است. در هتلها روز بیشتر انرژی مصرف میشود.
حمزه زاده بیان کرد: آئین نامه مشخص و معین برای تشکلها نداریم آئین نامه دستور تشکلها کاملاً نگاه دولتی و محدود کننده دارد در حوزه تشکلها پیشنهاد داریم دستورالعمل مربوط به آن با حمایت از بخش خصوصی بازنگری شود. چند بار به معاونان گردشگری مراجعه کردم او موافق هست ولی در پایین که میآید، وتو میشود.
وی بیان کرد: در صورت تقویت تشکلها خیلی از مشکلات همین وزارت حل میشود و به عنوان بازوی گردشگری فعالیت خواهد کرد. از زمانی که سامانه جانا تشکیل شده قفل محکمی به روی فعالیتهای بخش خصوصی زده شد. با توجه به افزایش هزینهها توقع داریم که نرخ ارزی از مسافران خارجی بگیریم. سرمایههای هتلها ملی هستند باید هزینهها به گونهای باشد که سرمایه گذاران برای انجام فعالیت در این زمینه تشویق شوند. نظر دوستان این هست که باید به سمت آزادسازی نرخ برویم. همچنین تعیین نرخ به تشکلها و جامعه هتلها واگذار شود مثل همه صنوف دیگر.
حمزه زاده افزود: الان برای تأمین مرغ و روغن به مشکل برخورد کرده ایم تلاش کنید سهمیهای برای هتلها در نظر گرفته شود. همچنین جامعه ملی هتلداران با کمک دوستان اداره میشود دستور دهید یک خانه قدیمی به جامعه بدهند تا با وام کم بهره بازسازی کنیم.
در ادامه این نشست، بیگی رئیس جامعه هتلداران استان اصفهان گفت: از ۸۴ تا به حال گرانیها بسیار زیاد شده و سرمایه گذاری در گردشگری دیگر به صرفه نیست. میبینیم که بیشتر لوازم هتل را باید دلاری بپردازیم اگر ما از گردشگر دلار بگیریم برخی از هزینهها جبران میشود چرا وقتی گردشگر برای ورود به ایران دلار میپردازد این دلار نباید در هتلها هزینه شود؟ موانع دریافت دلار در هتلها از گردشگران خارجی نیست در صورتی که بلیت موزهها دو نرخی است.
محمدعلی فرخ مهر رئیس جامعه هتلها و هتل آپارتمانهای استان تهران نیز گفت: همه از ما توقع دارند که این صنعت ارزآوری کند ولی کمکی نمیکنند.
وی افزود: شورای شهر سال ۸۶ گفته هر کسی تابلوی هتل بزند عوارضش ۵ درصد است اما الان میگوید باطل است. الان باید صد در صد باشد. دو سال است که درگیر این موضوع هستیم. ما مخالف سرو قلیان در هتلها هستیم. هر روز شاهد بودیم که رستورانها و مجتمعهای تجاری قلیان میدادند. ما قلیان فروش نیستیم ولی ما ۲۰ مهمان داشتیم که ۴ نفر آنها قلیان میخواستند ۲۰ میلیون تومان هزینه آن بود. ما به آنها دادیم هتل را جریمه کردند. این طوری ما درآمد جانبی را از دست میدهیم.
نظر شما