به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، تیروئید غدهای است که مسئول عملکردهای مختلف بدن از جمله متابولیسم، ضربان قلب، هضم غذا و دمای بدن است.
تحقیقات اخیر کووید ۱۹ بر این موضوع متمرکز شده است که چگونه این بیماری بر احتمال ابتلای فرد به سایر بیماریها مانند بیماری پارکینسون، بیماری قلبی و دیابت تأثیر میگذارد.
اکنون محققان دانشگاه میلان ایتالیا ارتباطی بین اختلال عملکرد تیروئید و کووید ۱۹ یافته اند. آنها دریافتند یک سال پس از عفونت، افراد مبتلا به کووید ۱۹ متوسط تا شدید هنوز هم شواهدی از اختلال عملکرد تیروئید دارند.
اختلال عملکرد تیروئید زمانی رخ میدهد که چیزی بر تیروئید تأثیر بگذارد و باعث کاهش یا افزایش تولید هورمون شود. چهار نوع اصلی بیماری تیروئید وجود دارد:
• پرکاری تیروئید زمانی اتفاق میافتد که تیروئید بیش از حد هورمون تیروئید تولید کند
• کم کاری تیروئید زمانی رخ میدهد که تیروئید به اندازه کافی هورمون تولید نکند
• تیروئیدیت زمانی ایجاد میشود که تیروئید ملتهب میشود و باعث کاهش تولید هورمون میشود.
• تیروئیدیت هاشیموتو یک بیماری خودایمنی است که در آن سلولهای بدن به تیروئید حمله کرده و به تیروئید آسیب میرسانند و باعث کاهش تولید هورمون میشوند.
دکتر «ایلاریا مولر»، سرپرست تیم تحقیق، میگوید: «کووید -۱۹ عملکرد تیروئید را در سطوح مختلف تغییر میدهد؛ توفان سیتوکینی ناشی از ابتلاء به کووید ۱۹ شدید، موجب بروز تغییراتی در محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-تیروئید شده و التهاب را در غده تیروئید ایجاد میکند.»
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.
نظر شما