به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست تخصصی فرهنگ مدیریت جهادی و امنیت غذایی دانش بنیان که در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد.
عاملی با بیان اینکه فرهنگ جهادی باید همراه با توجه به مؤلفههای اثرگذار پیشرفت و با تکیه بر فناوریهای جدید باشد و گفت: در فضای شبکهای و فراگیر مجازی با یک پویایی در مؤلفههای اقتصادی مواجه هستیم. بعنوان مثال فرمول بهرهوری محصول نوع تعامل بین داده و ستادنده است.
وی افزود: اگر ستادنده مساوی یا بیشتر از داده باشد، با بهرهوری مواجه هستیم. در فضای مجازی داده یا ورودی هر چه باشد چون خروجی و ستادنده متمایل به بینهایت است، بهره وری نیز ظرفیت متمایل به بینهایت پیدا میکند. این قاعده در مورد درآمد و هزینه و سود هم صادق است. درآمد منهای هزینه مساوی سود است. اگر ما درآمد را متمایل به بینهایت بگیریم، سود متمایل به بینهایت خواهد بود و این ناظر بر قاعده هر عدد منهای بینهایت مساوی با بینهایت است. ما وقتی در محیط هوشمند زمین و آبیاری و نیاز غذایی مردم را تأمین میکنیم دیگر دچار خلاء و شوک اتفاقات نمیشویم. امروز فضای مجازی، اینترنت اشیا و اینترنت دانش اهمیت بسزایی دارد یعنی امروز از ۱۰ شرکت برتر دنیا ۹ شرکت فناورانه و دانش بنیان هستند.
عاملی افزود: معماری اینترنت امروز بر مبنای یک الگوریتم ذهنی است. ذهن ما بر مبنای فرایندهای الگوریتمی عمل میکند و فضای مجازی به دلیل ماهیت رقومی آن، بستر برای تبدیل ذهنیت رقومی به عملکرد رقومی در فضای دادهای شده است. لذا مسئله، دیگر صرفاً مسئله حل نشدنی نیست. هر مسئله راه حل پذیر شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در اهمیت نوآوری گفت: در مجلس ۱۲ هزار قانون مصوب داریم، در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم مصوبات بسیاری داریم که فرآیندهای زیادی را برای تصویب میگذراند. ولی زبان نوآوری میتوان گفت حتی قدرتمندتر از قانون است و مسیر خود را پیدا میکند. لذا بعضی بر این معنا تاکید میکنند که نوآوری قانون است. امروز به نوآوری نیاز داریم در واقع باید با خودشکوفایی گرههای مختلف کشور را برطرف کنیم. امروز در شرایط تحریم و درمان وضعیت اقتصادی کشور، نیازمند راهکارهایی هستیم که ضمن تأمین رشد و پیشرفت کشور، ابعاد حمایتی از اقشار کم درآمد را فراهم کند که البته دولت تلاشهای مستمر و مؤثری را دنبال میکند. امروز بر همه ما واجب است که دولت را در همه ابعاد یاری کنیم تا انشاالله از این شرایط به خوبی عبور کنیم و شاهد عزت ملت شریف ایران باشیم.
وی ادامه داد: ما از هوش جمعی صحبت میکنیم زیرا مهمتر از کار فردی است گاهی اوقات بلد نیستیم کار جمعی کنیم خصیصه دوم فضای مجازی در معماری، محیط خوشهای است یعنی هر خوشه تشکیل شده از چند گره ارتباطی برخوردار است که وقتی به یکدیگر وصل میشوند ارتباط شبکهای برقرار میکنند. این مسیر یک ظرفیت برای هوش جمعی و شبکهای فراهم میکند. لذا هم کار جمعی تکمیل کننده و هم هوش مصنوعی جمعی یک ظرفیت بزرگ برای حل مسائل و ایجاد ارزش افزوده بزرگ است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطر نشان کرد: در دانشگاه "هاروارد" تحقیقی انجام دادهاند مبنی بر اینکه در حوزه نوآوری بیش از ۳۰ هزار خدمات نوآورانه در آمریکا صورت میگیرد و تنها ۵ درصد از آنها موفق میشود باید تلاش و همت ادامه داشته باشد. ما سند امنیت غذایی را از وزارت جهاد دریافت کردیم اما امنیت غذایی تنها به خوراک ربط ندارد بلکه به آب و خاک و به زندگی مردم مربوط است زیرا هم بعد کشاورزی دارد و هم بعد سلامت و هم بعد فرهنگی و اجتماعی دارد که در این رابطه باید به این نکته اشاره کنم که این سند مهمترین اتفاق در جهاد کشاورزی است که منجر به یک تحول و ایجاد نظام برنامهای فراگیر در حوزه غذا و تأمین غذای فراگیر و دسترس پذیری غذا و جلوگیری از اسراف یا تبذیر در تولید و مصرف میشود.
عاملی یادآور شد: فعالیت فناورانه و جهادی از ارکان اصلی در سند امنیت غذایی است. سند امنیت غذایی یک سند جامع است که همه ابعاد مرتبط با غذا را در نظر گرفته است و محصول یک نگاه چند رشتهای است. سند امنیت غذای با رویکرد فراوانی، فراگیری و دسترس پذیری غذا با همکاری شورای عالی و وزارت جهاد کشاورزی روند نهاییسازی را دنبال میکند.
وی افزود: باید بگویم سند امنیت غذایی پشتوانه مطالعاتی گستردهای که مستندات مطالعاتی آن ۹ جلد گزارش توجیهی است. در واقع مهمترین امر زندگی مرتبط با غذای سالم و حلال است که باید ابعاد مختلف فرهنگ غذا نیز مورد توجه قرار گیرد. شرکتهای دانش بینیان از یک ظرفیت فراگیر و توزیع شده در حوزههای مختلف دانش بنیان برخوردارند که در تحقق این سند، نقش کانونی خواهند داشت.
در پایان وی از همه ظرفیتهای ملی در ارتباط با امنیت غذایی دعوت کرد که در این امر مهم مشارکت داشته باشند و نظرات خود را به ستاد نقشه جامع علمی کشور اعلام کنند.
نظر شما