صفر فیض اللهی در گفتوگو با خبرنگار مهر، با اشاره به شیوع بیماری آبله میمون در قزوین اظهار کرد: تاکنون هیچ گزارش رسمی مبنی بر ابتلاء به آبله میمون در کشور به ما ارسال نشده است.
رئیس گروه مقابله با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: دو راه انتقال بیماری آبله میمون از طریق حیوان به انسان و چرخه انتقال انسان به انسان وجود دارد که در اینجا ممکن است بیماری آبله از طریق سایر حیوانات من جمله جوندگان مانند موش یا سمور نیز منتقل شود.
وی افزود: علائم این بیماری تب، درد عضلانی و بدن و ضعف است و عواملی همچون بروز آبله ناگهانی در بدن و بزرگ شدن غده لنفاوی در قسمتهای مختلف بدن از علائم مشهود این بیماری است که البته این بیماری نسبت به آبله بسیار خفیفتر است.
این مسئول ابراز کرد: مدت زمان ابتلاء به این بیماری بین ۶ الی ۱۳ روز و یا ۵ الی ۲۱ روز متفاوت است.
وی ادامه داد: طریق انتقال بیماری از انسان به انسان نیز از طریق تماس نزدیک و تنفس است که رعایت بهداشت فردی، بهداشت دست و پوست، رعایت فاصلهگذاری فیزیکی، گندزدایی سطوح و اشیا، اصلاح تهویه در اماکن و مراکز عمومی و همچنین استفاده از ماسک بسیار در پیشگیری این بیماری اثرگذار است.
این مسئول با بیان اینکه اقدامات پیشگیرانه بیماری آبله میمون مشابه کویید است گفت: این بیماری از طریق سفر به مناطق شیوع بیماری و یا ارتباط انسان با حیوانات مزبور منتقل میشود
نظر شما