۳۰ خرداد ۱۴۰۱، ۱۱:۰۷

امام جمعه آببر:

لزوم ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی در طارم/مشکل آب جدی است

لزوم ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی در طارم/مشکل آب جدی است

زنجان-امام جمعه آببر گفت: شهرستان طارم با توجه به ظرفیت های مهم و تاثیرگذار در حوزه های مختلف کشاورزی، نیازمند ایجاد و احداث صنایع تبدیلی است.

حجت‌الاسلام مهدی منصوری در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه شهرستان طارم در شمال استان زنجان، دیار همیشه سبز پوشیده از درختان زیتون با جاذبه‌های دیدنی بی شمار واقع شده است، خاطرنشان کرد: این شهرستان از جاذبه‌های زیادی برخوردار است محوطه‌های تمدنی و تاریخی، آب و هوای معتدل، سواحل زیبای ماسه‌ای و صخره‌ای قزل اوزن و در بعضی نقاط همراه با کشت محصولات کشاورزی و باغات میوه از شرق تا غرب این شهرستان از این شهر وضعیت بسیار خوبی آفریده است که آبشارها و چشمه‌های خروشان، اماکن توریستی کوهستانی، جاده‌های چشم نواز و منتهی به طبیعت بکر در نزد ایرانیان و جهانیان همچنان ناشناخته است.

لزوم ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی در طارم/مشکل آب جدی است

وی با بیان اینکه در شهرستان طارم به عنوان قطب کشاورزی استان زنجان نیاز به وجود صنایع تبدیلی است تا محصولات کشاورزی بدون فرآوری صادر نشوند، تصریح کرد: نبود صنایع تبدیلی سبب شده تا محصولات این شهرستان بدون ارزش افزوده صادرات شود که مسئولین باید با حمایت از سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان این مشکل را برطرف کنند.

امام جمعه آببر، با اشاره به اینکه زنجان سهم ۵۰ درصدی تولید زیتون کشور را به خود اختصاص داده است، یادآور شد: به تناسب همین جایگاه باید راه‌های ارتباطی توسعه پیدا کند. به همین خاطر نباید این گونه باشد که همه به دنبال توسعه تولید زیتون در استان باشیم اما نگاهی به توسعه زیرساخت‌ها در این زمینه نیندازیم؛ از این‌رو این توسعه این امر بسیار ضروری است تا مردم بتوانند مشکلات کمتری در مسیر توسعه را داشته باشند.

منصوری با بیان اینکه در شهرستان طارم حدود ۹۰۰ هکتار بستر رودخانه به کشت برنج اختصاص داده شده و هر روز شاهد توسعه آن نیز هستیم، خاطرنشان کرد: این در حالی است که جلوی توسعه زیتون در طارم گرفته شده است و این خود دامن زدن به شرایط بحرانی موجود است. با توجه به اینکه زیتون یک ششم برنج آب مصرف می‌کند، به همین خاطر می‌توان نیمی از آب اراضی شیب‌دار را به موضوع زیتون اختصاص داد.

وی خواستار توسعه و بهسازی راه‌های ارتباطی داخلی و بین استانی شد و تصریح کرد: چندین سال است که دو محور مواصلاتی مهم با ردیف اعتبار ملی به صورت لاک‌پشت‌وار در حال اجرا است. محور ارتباطی خلخال-کلور- درام- منجیل بیش از نیم قرن است که در پیچ و خم اعتبارات هنوز به بهره‌برداری نرسیده است، مسیری که می‌تواند علاوه بر توسعه اقتصاد شهرستان فاصله استان اردبیل به پایتخت کشور را نزدیک به ۹۰ کیلومتر کاهش دهد.

منصوری افزود: محور مواصلاتی زنجان- بناب – طارم - منجیل دیگر مسیر مهم ارتباطی است که مرکز استان را به گیلان متصل کرده و علاوه بر ایمن بودن این راه و نزدیک کردن مرکز استان به شمال کشور، محوری مطمئن و امن برای استان‌های آذربایجان غربی و شرقی، کردستان، همدان و کرمانشاه جهت اتصال به شمال کشور خواهد بود.

مشکل آب شرب از دیگر مشکلات اساسی طارم است

امام جمعه آببر مرکز شهرستان طارم مشکل آب شرب را از دیگر مشکلات اساسی طارم دانست و تأکید کرد: با توجه به منابع آبی مناسب هنوز مدیریت منابع آب در طارم اتفاق نیفتاده است. طارم به دلیل دارا بودن آثار طبیعی و تاریخی متنوع از جمله مناطق با ظرفیت بالا در حوزه گردشگری است که متأسفانه از این ظرفیت بهره‌برداری کافی نشده است و هنوز زیرساخت‌های لازم در این بخش صورت نگرفته است که نیاز به حمایت‌های ویژه از سرمایه‌گذاران در این بخش دارد.

نمایندگان طارم در مجلس وعده های انتخاباتی خود را فراموش کردند

منصوری یکی دیگر از مسائل مهم در این شهرستان را موضوع کمبود آب کشاورزی برشمرد و افزود: متأسفانه با وجود خشکسالی، چند سالی است که موضوع حق‌آبه به دغدغه اصلی مردم طارم تبدیل شده است. به همین خاطر باید موضوع حق‌آبه را برای تأمین آب پایدار پیگیری کرد تا این مشکل هرچه سریع‌تر برطرف شود، متاسفانه آقایانی که برای نمایندگی مجلس کاندید می‌شوند در زمان تبلیغات انتخاباتی وعده‌هایی به مردم می‌دهند، اما پس از ورود به مجلس شورای اسلامی همه این وعده‌ها به فراموشی سپرده می‌شود، که ضرورت دارد باردیگر این وعده‌ها به صورت عمومی از مسئولان مطالبه‌گری شود.

لزوم ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی در طارم/مشکل آب جدی است

وی با بیان اینکه بیشتر آب موجود شهرستان طارم، آب‌های سطحی است و در این شهرستان آب‌های زیر سطحی و عمیق وجود ندارد یا خیلی کم است، ادامه داد: به همین دلیل ضرورت ذخیره‌سازی آب در منطقه بیش از گذشته نمود پیدا کرده تا آب‌های سطحی شهرستان طارم که عمدتاً گذرا بوده و از طریق رودخانه‌های فصلی از شهرستان خارج می‌شوند را مدیریت کرد.

امام جمعه آببر با بیان اینکه در شهرستان طارم سرشاخه‌های فرعی وجود دارد که از کوه‌های شمالی و جنوبی شهرستان برگرفته و عامل تغذیه رودخانه هستند، تصریح کرد: باید ذخیره‌سازی آب به‌صورت عمده صورت بگیرد که یکی احداث سد متمرکز بر روی رودخانه قزل‌اوزن و دیگری احداث سدهای معیشتی روی سرشاخه‌های فرعی است که بیشتر جنبه ذخیره‌سازی آب دارند، با توجه به در نظر گرفتن میزان تبخیر آب و ارزش زمین‌های زیر دریاچه سد، ایجاد سدهای معیشتی مزیت بیشتری برای شهرستان دارد.

منصوری ابراز داشت: کل دنیا به سمتی حرکت می‌کند که تا جایی که امکان دارد از سد کمتر استفاده شود، ولی اقلیم شهرستان و مصرف کشاورزی اقتضاء می‌کند که بیشتر به ایجاد سد در این شهرستان توجه شود. بخش عمده‌ای از آب در شهرستان طارم در آخر فصل گرما برای آبیاری باغات زیتون در سطح شهرستان مصرف می‌شود و چاره‌ای جز این نیست که آب‌های ابتدای فصل گرما و بارندگی بهار را در مخازن سدها (سد بزرگ یا سدهای معیشتی کوچک) ذخیره‌سازی کنند و در آخر فصل تابستان در اختیار کشاورزان قرار دهند.

وی از وزیر نیرو درخواست کرد که در یک سفر یک روزه به این شهرستان به بررسی وضعیت آب کشاورزی این منطقه بپردازد و خاطرنشان کرد: اکنون در این شهرستان مشکل کم آبی وجود ندارد، بلکه عدم مدیریت در بهره برداری است.

کد خبر 5518896

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha