۳۰ خرداد ۱۴۰۱، ۱۲:۵۰

وزیر ارشاد:

دولت در سیاست خارجی تحول ایجاد کرد/ سلبریتی‌ها باید مالیات بدهند

دولت در سیاست خارجی تحول ایجاد کرد/ سلبریتی‌ها باید مالیات بدهند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: روزهای اخیر روسای‌جمهور کشورهای مختلف به تهران سفر کرده‌اند و نوعی تحول را شاهد هستیم چراکه چنین رویکردهایی در سیاست خارجی جدید و جدی هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز (دوشنبه) در همایش «حکمرانی مردمی در گفتمان عدالت و جمهوریت» که در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: در مورد عنوان این همایش باید نکاتی را به واسطه اینکه دولت جدید یک سال است که رو کار آمده است، عرض کنم. ما در انتخابات ۱۴۰۰ شاهد یک وضعیت اقتصادی-سیاسی بودیم و اکنون نیاز است که در تبیین، تکمیل و شکل‌گیری دولت جدید، خدمت به مردم و گسترش عدالت و تحول آن تلاش کنیم.

وی افزود: سال ۹۷ شاهد شکل‌گیری شکافی میان دولت و ملت بودیم و تقریباً تا سال ۱۴۰۰ شاهد افت شدید در رابطه مردم و دولت بودیم که این افت، تهدیدی برای سرمایه اجتماعی کشور بود. کاهش اعتماد مردم نسبت به دولت از سال ۹۷ و با آغاز بحران‌های اقتصادی شروع شد. سال ۹۸ درباره این موضوع جلسه‌ای داشتیم و برخی از اصلاح‌طلبان حاضر در جلسه نیز با اشاره به پرونده‌های فساد، دولت دوازدهم را کم‌کار و کم‌تحرک می‌شناختند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در دولت سابق، حجت‌الاسلام رئیسی مسئولیت ریاست قوه قضائیه را برعهده داشت، بیان کرد: همان شیبی که در کاهش اعتماد مردم به دولت وجود داشت، به صورت برعکس درباره اعتماد مردم به قوه قضاییه ایجاد شد و این اعتماد افزایش یافت.

اسماعیلی با بیان اینکه سال‌های قبل شاهد دو فضای مختلف در قوای کشور بودیم، گفت: فضایی که تجربه کردیم باعث شد نگران مشارکت مردمی در انتخابات باشیم. تبلیغات رسانه‌های معاند و خط دشمنانی که می‌خواستند مشارکت مردمی زیر ۲۰ درصد باشد نیز وجود داشت؛ اما با تمام این اتفاقات، رئیسی با فاصله زیادی پیروز شد.

وی با اشاره به اینکه نگرانی ما از عدم شرکت رئیسی در انتخابات بود، اظهار کرد: قطعاً حجت‌الاسلام رئیسی از مشکلات کشور خبردار بود، از اوراق سر رسید شده، لوایحی تصویب شده و مشکلات دیگر اقتصادی اطلاع داشت چراکه شرایط کشور برای همه مشهود بود؛ اما رئیسی با وجود همه این مشکلات وارد میدان شد و در انتخابات شرکت کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص تصمیم حساس دولت در خصوص حذف ارز ترجیحی و اصلاح سیاست‌های این حوزه عنوان کرد: قطعاً حذف اقلام اساسی و ارز ترجیحی تنش را ایجاد می‌کرد و تصمیم سختی بود اما رئیسی با شعار دولت مردمی وارد شد که همه این مشکلات را بررسی کرده بود.

اسماعیلی اضافه کرد: در روزهای اخیر شاهد بوده‌ایم که روسای‌جمهور کشورهای مختلف وارد تهران می‌شوند، مسائل فسادزا حذف شدند و نوعی تحول را شاهد هستیم. این‌ها رویکردهای جدید و جدی در سیاست خارجی کشور است. شخصاً در بسیاری از سفرهای رئیس‌جمهور شاهد تلاش‌های او در زمینه سیاست خارجی بوده‌ام.

وی تأکید کرد: نظام اسلامی ما از جنس محبت است و این محبت باید عملی شود؛ می‌دانیم که امروز مردم در مشکلات جدی اقتصادی هستند و ما باید پا به پای این مشکلات بایستیم. جمهوری اسلامی به دوره جدیدی که رهبر انقلاب به عنوان گام دوم انقلاب یاد کردند، ورود کرده است که قطعاً دولت جدید هم با توجه به نکات رهبری در این راستا عمل می‌کند؛ باید به آینده امیدوار بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه دولت مسیر سختی را شروع کرده است، اظهار کرد: در مسیر سختی که پیش رو داریم، اصلاح نظام یارانه‌ای را شاهد هستیم که بخشی از آن را پشت سر گذاشته‌ایم، قطعاً می‌توانیم راه خود را ادامه دهیم، تحول ایجاد کنیم و به این دولت مردمی امیدوار باشیم. دولت نیز به افزایش حمایت‌ها و رفع موانع در این زمینه‌ها می‌پردازد و امیدوار است به عنوان دولتی تسهیل‌پذیر شناخته شود.

اسماعیلی همچنین در پاسخ به پرسشی درخصوص اخذ مالیات از سلبریتی‌ها عنوان کرد: مسئله قانون مالیات‌ها نیازمند اصلاح فنی است. در لایحه بودجه ۱۴۰۰ گفتیم که بحث مالیات سلبریتی‌ها نیامده است. ایراد این بود که جای این بحث در لایحه بودجه نیست و معتقد بودیم که باید در قوانین مربوط به خود اصلاح شود.

وی تصریح کرد: وزارت ارشاد از سلبریتی‌ها در این زمینه حمایت نمی‌کند، آن‌ها نیز مانند دیگر اقشار هستند و باید مالیات بدهند. بنده وقتی در یک روستایی به خانه یک موسیقی‌دان اهل تسنن رفتم، از او تقدیر کردم یا در سفر دیگری، در یک مزرعه‌ای واقع در سردشت رفتم و از یک پیرمرد روستایی مسلط به شعر و ادبیات تقدیر کردم. هنرمند کسی نیست که در رسانه‌ها معرفی شده باشد. باید واقعاً هنرمند باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام اینکه قرار است از اثر حبیب صادقی که ۱۱۰ متر نقاشی کرده است رونمایی کنیم، گفت: موضوع نقاشی او از تاسیس ایران تا شهادت شهید قاسم سلیمانی است. بنای رویکردی دولت این است که نه صرفاً از افراد معروف در رسانه‌ها بلکه از همه هنرمندان واقعی حمایت کند.

حدود ۲۰۰۰ تن کاغذ احتکار شده به کمک دستگاه قضا کشف و ضبط شد

اسماعیلی در حاشیه همایش «حکمرانی مردمی در گفتمان عدالت و جمهوریت» در جمع خبرنگاران، گفت: در وزارت ارشاد به موضوع عدالت فرهنگی در تمام نقاط ایران توجه می‌کنیم و انجام فعالیت‌های مربوط به آن را در دستور کار قرار داده‌ایم. قرارگاه محرومیت‌زدایی از فرهنگ و هنر را نیز از بهمن ماه فعال کرده‌ایم. اکنون هم بیش از ۴۰ هزار نفر در ۷۲ شهرستان محروم در بیش از ۵۰ رشته هنری در حال فعالیت فرهنگی هستند. این کارها را به عنوان کارهای دامنه‌دار تعریف کردیم و ادامه آن به اخذ مجوز آموزشگاه و مؤسسه فرهنگی هنری منجر می‌شود.

وی اضافه کرد: در کنار این مسائل، بحث اقتصاد فرهنگ و هنر و همچنین اشتغال و کارآفرینی از طریق فرهنگ و هنر را هم در دستورکار داریم. مردمی‌سازی را نیز به این معنا جلو می‌بریم که در همه حوزه‌های فرهنگی و هنری، از همه ظرفیت‌های بالای تشکل‌های مردمی استفاده کنیم. امروز بخش مهمی از کارهای آموزش و تولید فرهنگی هنری را در اختیار تشکل‌های مردمی، گروه‌ها و مؤسسات فرهنگی هنری می‌سپاریم که نتایج آن نیز قابل مشاهده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: این رویکردی که ذکر کرده‌ام، در کلان دولت و در حوزه فرهنگ و هنر در حال انجام است.

اسماعیلی در پاسخ به پرسش خبرنگاری در رابطه با کاغذهای احتکار شده گفت: حدود ۲۰۰۰ تن کاغذ احتکار شده با همکاری بسیار نزدیک دستگاه قضائی کشف و ضبط شد که بنده در همین مکان از قوه قضائیه تشکر می‌کنم. اکنون نیز این کاغذها در حال توزیع در بین حوزه‌های مختلف است. در روزهای پایانی وجود ارز ترجیحی، با عنایت رئیس‌جمهور توانستیم برای حوزه نشر و کتاب، با ارز ترجیحی، واردات کوتاه مدتی را انجام دهیم که امیدواریم با این کار به هدف اصلی خویش یعنی خودکفایی در حوزه کاغذ برسیم.

وی گفت: در خصوص رسانه‌های دانش‌بنیان، در حوزه معاونت رسانه‌ای و مطبوعاتی وزارت ارشاد، حمایتی همه‌جانبه نسبت به همه رسانه‌ها و به خصوص رسانه مکتوب می‌شود. اگر اکنون وزارت ارشاد و دولت، حمایت خود را از رسانه‌ها قطع کند، همه این رسانه‌ها تعطیل می‌شوند.

کد خبر 5518972

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۲۲:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
      2 0
      سلبریتی ها مشتی مفت خورند ، باید مالیات بپردازند
    • IR ۰۵:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۱
      0 0
      اصلا مربوط به سلبریتی نیست. کلا دولت باید سقفی را برای املاک و پس اندازها مشخص کند. همه جای دنیا افرادی که درآمد بیشتری دارند مالیات بیشتری می پردازند تا دولت بتواند از این طریق به اقشار آسیب پذیر کمک کند. قبول کنید فاصله طبقاتی خیلی زیاد شده است.