۳۰ خرداد ۱۴۰۱، ۱۸:۲۷

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

ایجاد شبکه بین تشکل‌های مذهبی با محوریت تبلیغات اسلامی

ایجاد شبکه بین تشکل‌های مذهبی با محوریت تبلیغات اسلامی

بجنورد- مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی ایجاد تمدن را صرفا با حضور مردم در صحنه ممکن دانست و گفت: تبلیغات اسلامی به دنبال ایجاد شبکه و اتصال مجموعه‌های مذهبی به یکدیگر است.

به گزارش خبرنگار مهر، سازمان تبلیغات اسلامی تیر ماه ۱۳۶۰ با دستور امام خمینی (ره) تأسیس شد؛ این سازمان طی ۴۱ سال گذشته منشأ خیر و برکات متعددی برای نظام بوده است به طوری که می‌توان بخش قابل توجهی از وظیفه تبلیغ در گذشته را بر عهده این نهاد دانست.

اینک و در آستانه سالروز تشکیل سازمان تبلیغات اسلامی با مدیرکل این نهاد در خراسان شمالی به گفتگو نشستیم.

حجت الاسلام حمید رفیعی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: نخستین اقدام پیامبر گرامی اسلام در دین، اعلام و اطلاع رسانی بود که در برهه‌ای به صورت مخفیانه و زمانی به شکل علنی انجام شد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی ادامه داد: نکته مهمی که در تبلیغ اسلام در شرایط فعلی وجود دارد، آن است که تبلیغ اسلام محدود به جامعه و افراد خاصی نباید باشد؛ همانطور که در زمان پیامبر افرادی که جزو مهاجرین یا انصار قلمداد می‌شدند، گروه و قشر خاصی نبودند.

وی افزود: در طول تاریخ خصوصاً در زمان انقلاب نیز این مسئله نشان داده شد؛ در انقلاب افرادی که بیانات امام را تبلیغ می‌کردند، جزو قشر خاصی محسوب نمی‌شدند؛ هرچند اثرگذاری عده‌ای بیش از عده دیگری بود اما کسی حذف نشد.

در تبلیغ نباید ترس از غیر خدا را در دل داشت

حجت الاسلام حمید رفیعی بیان داشت: آنچه انقلاب را به عنوان آغاز حرکتی تمدنی مطرح کرد، حضور گسترده مردم بود لذا برای تبلیغ اسلام قشر خاصی متولی نیست و همه مردم برای تبیین مبانی اسلام ناب و تحقق آرمان‌ها باید اقدام کنند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی با تاکید بر اینکه در تبلیغ دین مسئله قشر و جنسیت مطرح نیست، عنوان کرد: حضرت خدیجه به عنوان نخستین زن مسلمان یکی از مؤثرترین افراد به شمار می‌آمد.

وی افزود: در انقلاب اسلامی نیز بانوان نقش آفرینی مهمی داشتند لذا محدودیت جنسی، قشری و سنی برای تبلیغ دین وجود ندارد.

حجت الاسلام رفیعی اتصال به وحی و عدم ترس از غیر از خداوند را لازمه تبلیغ دین دانست و گفت: امروزه عده‌ای با تصدی‌گری برخی پست‌ها، برای حفظ آورده‌های مادی، نسبت به برخی مسائل ورود پیدا نمی‌کنند؛ در واقع ترس از غیر خدا منجر به عدم ورود انقلابی به موضوعات می‌شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: امام خمینی وقتی می‌خواستند اسلام ناب را تبلیغ کنند، مقابل همه موانع ایستادگی کردند؛ این رفتار به دلیل ترس از خدا و عدم ترس از هر جایگاه دیگری بود.

مبلغان صرفاً روحانیون تبلیغات اسلامی نیستند

وی افزود: امروزه در سازمان تبلیغات اسلامی معتقدیم متولی تبلیغ اسلام ناب صرفاً مبلغان نیستند؛ امروز اگر هنرمندی اقدام کند، او نیز یک مبلغ است.

حجت الاسلام رفیعی ایجاد یک هیأت مذهبی در طراز انقلاب اسلامی را دیگر نمونه شاخص تبلیغ اسلام دانست و تصریح کرد: اگر کاسبی با نوع کسب خود مروج اسلام شد، یک مبلغ دین محسوب می‌شود.

ایجاد شبکه بین تشکل‌های مذهبی با محوریت تبلیغات اسلامی

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی ادامه داد: تبلیغات اسلامی امروزه پا را از تبلیغ ظاهری دین فراتر گذاشته و سعی داریم در عمل دین را تبلیغ کنیم؛ از این رو عرصه‌های مختلفی فعال شده‌اند.

وی با اشاره به حکم جهاد تبیین که از سوی رهبر انقلاب صادر شده است، افزود: جهاد تبیین که با محوریت تبلیغ اسلام ناب است، مورد توجه همه اقشار خصوصاً نخبگان و جوانان خواهد بود.

تمدن سازی با حضور گسترده مردم رقم می‌خورد

حجت الاسلام رفیعی اضافه کرد: برای رسیدن به تمدن اسلامی نیاز به حضور گسترده مردم با تعبیر جامعه پردازی داریم. یکی از ملزومات این امر نیز امت سازی می‌باشد؛ برای رسیدن به این هدف احساس مسئولیت باید گسترش یابد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی ادامه داد: حضور گسترده، مؤثر و کارآمد مردم در میدان و اجرای مبانی فکری امام خمینی باعث ایجاد انقلاب شد و دو قطبی شرقی و غربی را بر هم زد.

وی تقویت اراده‌ها و امیدآفرینی را لازمه تحقق این امر دانست و افزود: باید طوری برنامه‌ریزی کنیم تا مردم نسبت به مسائل اطراف خود و تحرکات دشمن اولاً آگاهی داشته و ثانیاً احساس مسئولیت کنند.

تبلیغات اسلامی به دنبال افزایش حس مسئولیت مردم است

حجت الاسلام رفیعی با تاکید بر اینکه دغدغه امروز تبلیغات اسلامی اجرای این قبیل مسائل است، گفت: در هیأت مذهبی، مساجد، مدارس، مجامع عمومی و… باید حس مسئولیت را گسترش دهیم.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی در ادامه به برنامه‌های اجرا شده در استان اشاره داشت و خاطرنشان کرد: خراسان شمالی طبق گفته رهبر انقلاب گنجینه معرفت‌ها و باب الرضا است؛ یعنی برای درک معارف رضوی خراسان شمالی یک بستر مناسب است.

وی افزود: ایجاد تعامل و شبکه بین تشکل‌های دینی برای تبلیغ اسلام ناب از جمله مهم‌ترین اقدامات این نهاد بوده است زیرا معتقدیم تبلیغات اسلامی باید وعده گاه و پاتوق فعالان مذهبی باشد.

شبکه‌های مذهبی و فرهنگی به یکدیگر متصل می‌شوند

حجت الاسلام رفیعی با تاکید بر اینکه هر چه این دایره وسیع‌تر شود، رویکرد حکمرانی مردمی بهتر اجرا خواهد شد، گفت: شبکه سازی و اتصال مجموعه‌های مرتبط با فضای فرهنگی و تبلیغی دیگر برنامه اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی از ایجاد شورای تعالی مساجد با حضور مسئولان مختلف استانی خبر داد و تصریح کرد: شورای عالی تبلیغ و طرح امام روستا و امام محله نیز راه اندازی و اجرا شده است.

وی افزود: تقویت شبکه سازی و به عبارتی شبکه یابی مردمی و سرمایه گذاری بر مجموعه‌های مردم نهاد مهم‌ترین برنامه سازمان تبلیغات اسلامی است.

حجت الاسلام رفیعی در انتها گفت: سعی داریم با همراهی و همدلی مسئولان حاکمیتی، خدمات مناسبی به نهادهای مردمی برای ایفای نقش در جامعه ارائه دهیم.

کد خبر 5519337

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha