محمد ساکی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست شهرستان هویزه و مأموران یگان هورالعظیم در بازدیدهای خود از تالاب، ۳۳ فرد اردک مرمری ماده را به همراه جوجههای تازه متولد شده به تعداد ۲۸۳ فرد مشاهده کردند.
وی افزود: مشاهده این تعداد جوجه اردک مرمری به عنوان یک رکورد، نتیجه حضور مستمر و شبانه روزی و پایش های مستمر این واحد و یگان هورالعظیم است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان هویزه گفت: این امر نیز شرایط بسیار مناسب زیستی را در این تالاب و مکانی امن برای این پرندگان ایجاد کرده است.
مسئول پاسگاه محیط بانی هورالعظیم نیز اظهار کرد: با توجه به جوجه آوری گونههای نادر و شمار زیاد پرندگان مهاجر و بومی، نظارت و گشتهای کنترلی محیط بانان در این تالاب شدت بیشتری دارد و ورود افراد متخلف به این تالاب با شدت بیشتری کنترل میشود.
علی سجاد جلالی گفت: در میان پرندگان نیز گونههای نادر و حمایت شده و در معرض خطر انقراض مانند اردک مرمری، اردک بلوطی، خروس کولی سینه سیاه، باکلان مارگردن، باکلان کوچک اکراس آفریقایی و غول حواصیل مشاهده شده که این موضوع اهمیت زیستگاه هورالعظیم را از نظر زادآوری گونههای حائز اهمیت ملی و بینالمللی بیش از پیش نشان میدهد.
به گزارش مهر، اردک مرمری با نام علمی « Marmaronetta angustirostris» جزو گونههای کمیاب و حمایت شده است و این پرنده بسیار آرام و بی صدا بوده و به صورت جفتی زندگی میکند.
اردک مرمری در نیزارها به لانهسازی پرداخته و در ارتفاع پایین پرواز میکند که نر و ماده این اردک تقریباً هم شکل و فقط مادهها کوچکتر از نرها هستند.
همچنین از مشخصات ظاهری این اردکها کاکل سر آنهاست که به رنگ قهوهای روشن بوده و نوک آنها نیز بلند و باریک و سیاه است و تعداد ۱۲ تخم حاصل هر دوره تخمگذاری آنهاست و از گیاهان آبزی تغذیه میکنند.
نظر شما