پرونده «خانه عنکبوت»/۳؛

تداوم سریال فروپاشی کابینه‌ها در سرزمین های اشغالی

تداوم سریال فروپاشی کابینه‌ها در سرزمین های اشغالی

نخست وزیر و وزیر خارجه رژیم صهیونیستی شب گذشته درباره انحلال کنست (پارلمان این رژیم) با یکدیگر به توافق رسیدند تا بدین ترتیب، کابینه ائتلافی در یک قدمی فروپاشی قرار گیرد.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل - رامین حسین آبادیان: شب گذشته (دوشنبه) اراضی اشغالی بحران جدیدی را تجربه کرد و آن، توافق «نفتالی بنت» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و «یائیر لاپید» وزیر خارجه این رژیم بر سَر تهیه پیش نویس قانون انحلال کنست بود. دو طرف طی جلسه‌ای با یکدیگر توافق کردند تا پیش نویس قانون مذکور را برای رأی گیری به کنست ارسال کنند. این اتفاق درحالی رخ داد که مقامات صهیونیست در طول یک سال گذشته از هیچ تلاشی برای تثبیت کابینه ائتلافی دریغ نکردند.

در صورتی که نمایندگان کنست رژیم صهیونیستی با پیش نویس قانون انحلال کنست موافقت کنند، «یائیر لاپید» تا زمان برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در ماه اکتبر، به عنوان نخست‌وزیر موقت رژیم صهیونیستی نقش آفرینی خواهد کرد. توافق بنت و لاپید بر سر انحلال کنست نشان داد که سلسله تحلیل‌ها و ارزیابی‌های ناظران سیاسی طی یک سال گذشته در خصوص شکننده و سست بودن کابینه ائتلافی بیراه نبوده است.

*هراس از وقوع هرج و مرج در اراضی اشغالی

«نفتالی بنت» نخست وزیر رژیم صهیونیستی پس از اعلام خبر توافق بر سَر انحلال کنست، در سخنانی اذعان کرد که این رژیم در آستانه مواجهه با هرج و مرج قرار دارد. وی پس از نشست مشترک با لاپید در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «لحظه سختی است اما ما تصمیم درست را اتخاذ کردیم. ما تصمیم به انحلال کنست و تعیین زمان برگزاری انتخابات زودهنگام گرفتیم. پس از انجام گفتگوها و مشورت‌های حقوقی، به این نتیجه رسیدم که اسرائیل در آستانه ورود به هرج و مرج قرار دارد و من اجازه این را نمی‌دهم».

در همین حال، نفتالی بنت پیش از این نیز در واکنش به احتمال انحلال کنست گفته بود: «اسرائیل در حال حاضر بر سر یک دو راهی تاریخی قرار دارد. خطر فروپاشی همچنان به قوت خود باقی است و از بین نرفته است. اکنون به سخت‌ترین لحظه‌های انحطاط رسیده‌ایم».

وی افزود: «ما قبلاً دو بار شاهد فروپاشی بودیم. فروپاشی اول به علت جنگ‌های داخلی او زمانی عمر دولت ما ۸۰ سال بود و فروپاشی دوم زمانی که این سرزمین ۷۷ ساله بود. ما اکنون در دوره سوم به سر می‌بریم و به دهه هشتم نزدیک می‌شویم. همه ما در برابر یک آزمون واقعی قرار داریم. آیا می‌توانیم مانع از فروپاشی شویم؟»

*تداوم سریال ناکام انتخابات در اراضی اشغالی

تهیه پیش نویس قانون انحلال کنست، کابینه ائتلافی بنت - لاپید را در یک قدمی فروپاشی قرار داده است. همین مسأله موجب شد تا بار دیگر گمانه زنی‌ها در خصوص سریال ناکام انتخابات در اراضی اشغالی آغاز گردد. رأی نمایندگان کنست رژیم صهیونیستی به پیش نویس قانون انحلال، برگزاری پنجمین انتخابات پارلمانی طی سه سال و نیم گذشته در اراضی اشغالی را به دنبال خواهد داشت؛ اتفاقی که به هیچ وجه خوشایند صهیونیست‌ها نیست.

پیشتر صهیونیست‌ها در فروردین ماه سال ۱۳۹۸ انتخابات پارلمانی خود را در اراضی اشغالی برگزار کردند. اوج گیری بحران سیاسی در اراضی اشغالی موجب شد تا کابینه رژیم صهیونیستی بیش از ۶ ماه عمر نکند. بدین ترتیب، دومین انتخابات در طول ۶ ماه توسط صهیونیست‌ها برگزار شد. با این حال، دومین انتخابات در اراضی اشغالی هم نتوانست مرهمی بر زخم تل آویو باشد، چراکه در اسفند ماه همان سال، روند تحولات به سمت و سوی برگزاری سومین انتخابات پیش رفت.

انتخابات سوم در اراضی اشغالی همچون انتخابات‌های پیشین با شکست مواجه شد و نتوانست به حل و فصل بحران‌های متعدد در اراضی اشغالی پایان ببخشد. از همین روی، صهیونیست‌ها در فروردین ماه سال ۴۰۰ به امید عبور از بحران و برقراری ثبات در صفوف خود، چهارمین انتخابات را برگزار کردند و به دنبال آن کابینه ائتلافی بنت - لاپید روی کار آمد؛ کابینه‌ای که مقامات تل‌آویو تلاش کردند آن را قدرتمند، مستحکم و شکست‌ناپذیر جلوه دهند.

تنها یک سال زمان لازم بود تا سست بودن و شکنندگی کابینه ائتلافی رژیم صهیونیستی برای همگان آشکار شود. از همین روی، می‌توان نتیجه گرفت که سریال ناکام انتخابات در اراضی اشغالی شاید با برگزاری پنجمین انتخابات توسط رژیم صهیونیستی هم پایان نیابد و همچنان ادامه داشته باشد.

* «نتانیاهو» و سودای بازگشت به قدرت

پس از اعلام توافق بر سر انحلال کابینه رژیم صهیونیستی، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی ضمن استقبال از این توافق اعلام کرد که به دنبال تشکیل کابینه‌ای فراگیر تحت رهبری حزب «لیکود» است. او همچنین برای تحقق این خواسته خود، وعده داد که در صورت تصدی مجدد پست نخست وزیری نسبت به بهبود اوضاع معیشتی وخیم شهرک نشینان صهیونیست در اراضی اشغالی اقدام کند.

اما سؤالی که وجود دارد این است که آیا این اتفاق [توافق بر سر انحلال کنست] به نفع نتانیاهو است؟ برخی معتقدند که این همان اتفاقی بود که نتانیاهو مدت‌ها انتظارش را می‌کشید و اکنون نیز تلاش‌های خود را با هدف تشکیل ائتلاف، تشدید خواهد کرد. در این میان، اما برخی رسانه‌ها مانند «تایمز اسرائیل» اعلام کرده اند که نتانیاهو خواستار انحلال کنست نیست زیرا وی به این نکته پی برده که همانند ادوار پیشین که از تشکیل کابینه ناتوان مانده بود، امکان تکرار چنین اتفاقی وجود دارد و در این صورت حمایت هم حزبی‌های خود را از دست خواهد داد.

به هر حال، آنچه که واضح به نظر می‌رسد این است که نتانیاهو از هم اکنون سودای بازگشت به قدرت را در سر می‌پروراند. شواهد حاکی از آن است که نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی که با پرونده‌های متعدد فساد مالی روبرو است، حاضر است برای رسیدن به قدرت یک بار دیگر دست به قمار بزند؛ ولو اینکه این اقدام در نهایت به ناتوانی وی در تشکیل کابینه و برگزاری ششمین انتخابات در اراضی اشغالی، منجر شود.

*شکست کابینه ائتلافی در تحقق اهداف خارجی

واقعیت این است که بحران‌های متعدد داخلی و خارجی موجب شد تا کابینه ائتلافی در اراضی اشغالی در یک قدمی سقوط و فروپاشی قرار گیرد. کابینه ائتلافی در طول یک سال گذشته نه در عرصه داخلی و نه در عرصه خارجی موفق به تحقق اهداف خود نشد. افزون بر این، در طول یک سال گذشته بر شدت بحران‌ها در اراضی اشغالی به ویژه در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی، افزوده شد.

کابینه ائتلافی رژیم صهیونیستی در طول یک سال گذشته اهدافی را در عرصه سیاست خارجی دنبال کرد که ازجمله مهمترین آنها مقابله با ایران و تشکیل ائتلاف ضد ایرانی و نیز تسریع روند عادی‌سازی روابط با کشورهای مختلف عربی و آفریقایی بود. با این حال، کابینه بنت - لاپید علیرغم تمامی تلاش‌هایی که کردند، درست مانند اسلاف خود نتوانستند به اهداف خود در زمینه‌های مذکور جامه عمل بپوشانند.

در واقع، کابینه ائتلافی رژیم صهیونیستی طی یک سال اخیر و پس از ناکامی تمامی تلاش‌ها برای یارگیری از کشورهای مختلف جهت رویارویی با جمهوری اسلامی ایران، خود را در برابر تهران یکه‌وتنها دید. علیرغم اینکه آمریکایی‌ها و غربی‌ها همواره در اتخاذ مواضع ضد ایرانی، بنت و لاپید را همراهی کردند، اما به هر حال، هدف اصلی کابینه ائتلافی مبنی بر تشکیل ائتلاف ضد ایرانی فراگیر با شکست مفتضحانه مواجه شد.

*مواجهه با بحران سیاسی

از سوی دیگر، کابینه ائتلاف در صحنه داخلی نیز به بن بست رسید. در صحنه سیاسی باید گفت که پس از خروج «عمیحای شیکلی» و «عیدیت سلیمان» دو عضو کنست از ائتلاف وابسته به حزبِ بنت، کابینه نخست وزیر رژیم صهیونیستی رسماً از اکثریت ساقط شد. به دنبال این اتفاق، حملات حزب لیکود به کابینه بنت - لاپید بیش از پیش افزایش یافت و کابینه ائتلافی با یک بحران سیاسی فراگیر مواجه شد.

*بحران امنیتی بی سابقه

افزون بر این، کابینه ائتلافی رژیم صهیونیستی در طول یک سال گذشته یکی از بی سابقه ترین بحران‌های امنیتی در اراضی اشغالی را تجربه کرد. این بحران با تشدید عملیات‌های مقاومتی و استشهادی توسط فلسطینیان در نقاط مختلف اراضی اشغالی تشدید شد. در سایه تشدید عملیات‌های مقاومتی، اراضی اشغالی با مشکل نا امنی فراگیر مواجه شد تا جایی که روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» با انتشار مطلبی از بازگشت «تل آویو» به روزهای تاریکِ هشدار سخن گفت.

طبق آخرین گزارش‌ها، در ماه مارس سال جاری، میانگین تعداد عملیات‌های شهادت‌طلبانه در فلسطین اشغالی یک رکورد تاریخی را به ثبت رساند. در حد فاصل ۴۰ روز یعنی از روز ۲۱ مارس تا ۳۰ آوریل سال جاری میلادی (۱ فروردین ماه تا ۱۰ اردیبهشت ماه) ۱۵ صهیونیست در جریان عملیات‌های مقاومتی فلسطینیان در نقاط مختلف به هلاکت رسیده و ده‌ها تَن دیگر به شدت زخمی شدند.

در همین حال، رسانه‌های رژیم صهیونیستی اذعان کردند که به دلیل موج گسترده نا امنی‌ها در اراضی اشغالی، سطح احساس امنیت در نزد شهرک نشینان صهیونیست به پایین‌ترین حد ممکن از سال ۲۰۰۰ رسید. با این وجود، کابینه ائتلافی رژیم صهیونیستی به دلیل ضعف آشکار در سیستم نظامی، امنیتی و اطلاعاتی خود، در مقابله با عملیات‌های مقاومتی فلسطینیان بازماند و همین مسأله موجی از نارضایتی‌ها در اراضی اشغالی را به دنبال داشت.

*فراگیر شدن بحران اقتصادی

همزمان با گسترش بحران سیاسی و امنیتی در اراضی اشغالی، بحران اقتصادی نیز در این اراضی فراگیر شده است. در همین راستا، باید به اعتراضات شهرک نشینان صهیونیست به وضعیت اقتصادی در اراضی اشغالی اشاره کرد؛ اعتراضاتی که اخیراً تشدید شده اند. کابینه ائتلافی بنت - لاپید همچون دیگر عرصه‌ها، در زمینه مهار بحران اقتصادی نیز با مشکل مواجه شدند و نتوانستند بر آن فائق آیند.

در روزهای اخیر اعتراضاتی در شهرک‌های صهیونیست نشین مانند بئر السبع، بردیس حنا و روش هاین برپا شد. همچنین صدها نفر از شهرک نشینان طی روز یکشنبه در خیابان روچیلد که یکی از خیابان‌های اصلی تل آویو محسوب می‌شود، چادر برپا کردند تا از این طریق اعتراض خود به شرایط اقتصادی کنونی حاکم بر اراضی اشغالی را ابراز کنند. طبق آخرین گزارش‌ها، قرار است صهیونیست‌ها در واکنش به اوضاع معیشتی وخیم در اراضی اشغالی، در روز ۱۱ تیرماه تظاهرات بزرگی را برگزار کنند.

بر اساس تمامی آنچه که گفته شد، بحران‌ها و چالش‌های امنیتی رژیم صهیونیستی در سایه حکمرانی کابینه ائتلافی در طول یک سال گذشته نه تنها فروکش نکرده بلکه تشدید نیز شده اند؛ مسأله ای که نشان می‌دهد در حال حاضر نمی‌توان افقی برای پایان شکست‌های متعدد و پی در پی صهیونیست‌ها متصور شد.

کد خبر 5519699

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha