به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام حسن شجاعی در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۳۱ خردادماه) مجلس شورای اسلامی طی اخطار قانون اساسی، گفت: انتقاداتی در رابطه با عملکرد کمیسیون اصل ۹۰ در مجلس مطرح شد. اگر اشکال به صلاحیت کمیسیون در ورود به موضوعات نظام سلامت است، خلاف قانون اساسی است.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مطابق قانون اساسی، این کمیسیون صلاحیت ورود به همه موضوعات و همه دستگاههای ذیل قوای سه گانه نظام را دارد. اگر اشکال در انجام کار کارشناسی در موضوعات نظام سلامت است، ما در حوزه تخصصی پزشکی ورود نکردیم، یعنی دارو تجویز نکردیم یا درباره سلامت معده و روده نسخه نپیچیدیم بلکه در حوزه سیاستگذاری نظام سلامت ورود کردیم که حوزه تخصصی دیگری است.
شجاعی تاکید کرد: در بسیاری از کشورهای جهان سیاستگذاران عرصه سلامت افراد متخصص غیرپزشک هستند یا در برخی از کشورهای پیشرفته وزیر سلامت، پزشک نیست بلکه از تخصص سیاستگذاری و مدیریت در حوزه نظام سلامت برخوردارند. کمیسیون اصل ۹۰ به عنوان یک نهاد نظارتی و بر اساس شکایت واصله به حوزه نظام سلامت ورود کرد، لذا به گونهای اظهارنظر نکنیم که جمع بندی مردم ما این باشد که ما دچار تعارض منافع شدهایم.
وی اظهار داشت: تعارض منافع تنها مباحث شخصی نیست، بلکه مباحث ساختاری و صنفی را هم شامل میشود. نباید خود را در معرض اتهام تعارض منافع صنفی و ساختاری قرار دهیم. ما جلسات فراوانی را با مسئولان حوزه سلامت از جمله وزارت بهداشت تشکیل دادیم و مباحث تخصصی را در آن مطرح کردیم. مسئولان وزارت بهداشت نیز با ما همراه هستند و اذعان دارند که با کمبود پزشک و دندان پزشکی در کشور مواجهیم. در ۲۷ استان ما سرانه دندانپزشک از کشور عراق کمتر است.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از مؤلفههای ارتقای بهداشت دهان و دندان، افزایش سرانه دندانپزشک است که ما در این زمینه کارنامه قابل قبولی ندیدیم. باید با انجام مطالعات دقیق و کارشناسی این فرآیند اصلاح شود.
نظر شما