به گزارش خبرنگار مهر؛ میزان باروری کل ایران از دهه ۷۰ رو به کاهش گذاشت؛ دلیل اصلی این کاهش، تغییر سیاستهای جمعیتی کشور با شعارهایی همچون فرزند کمتر، زندگی بهتر بود.
این سیاست گذاری ها که برای سه دهه از سوی دستگاههای اجرایی دنبال شد شرایطی را پیش روی ما گذاشته است که بر اساس آمار ارائه شده در ۲۵ تا ۳۰ سال آینده حداقل ۳۰ میلیون سالمند از کار افتاده خواهیم داشت.
این جمعیت عظیم بازنشسته علاوه بر بار مالی سنگین برای دولتها، نیازمند مراقبت و رسیدگی خواهند بود که با توجه به عدم فرزند آوری خانوادهها و کاهش چشمگیر آمار ازدواج جوانان، بازنشستگان آینده کشور ممکن است کسی را برای نگهداری نداشته باشند.
در کشورهای صنعتی سیاستهای گوناگونی برای جلوگیری از بحران جمعیت در نظر گرفته شده است؛ از جذب مهاجر نخبه و ماهر گرفته تا تشویق کارمندان به فرزندآوری
در کشور ما اگرچه در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به نقش دستگاههای اجرایی در تشویق فرزند آوری کارکنان توجه شده است؛ با این وجود همچنان راه درازی تا تحقق اهداف مد نظر باقی مانده است.
یکی از دستگاههای اجرایی که در زمینه تشویق به فرزند آوری کارکنان تجربه موفقی را ثبت کرده است؛ صندوق کار آفرینی امید است.
نعمت الله رضایی مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه همه دستگاهها موظف به عمل به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت هستند؛ گفت: با توجه به ضرورت جوان سازی جمعیت ما موظف به تحقق قانون خانواده و جوانی جمعیت هستیم. از سوی دیگر همه نهادها، سازمانها و شرکتها نسبت به همکاران خود وظایفی دارند؛ به همین جهت از ابتدای سال ۱۴۰۱ به فرزند اول هر یک از اعضای صندوق یک سکه، به فرزند دوم دو سکه و به همین ترتیب تا فرزندان بیشتر معادل ریالی بهای سکه به حساب همکاران واریز خواهد شد.
مدیر عامل صندوق کارآفرینی امید افزود: برای آن دسته از همکاران صندوق که مجرد هستند هم مشوقی را در نظر گرفتیم؛ اینکه هر یک از همکاران مجرد صندوق اگر ازدواج کنند یک سکه هدیه خواهند گرفت. امیدواریم این گونه اقدامات تلاشی مؤثر در راستای تحقق اهداف قانون خانواده و جوانی جمعیت باشد.
گفتنی است مشابه این دستور العمل به طور کلی در قانون برنامه ششم توسعه آمده است؛ بر این اساس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است برای متولدین سال ۱۴۰۰ به بعد، با استقرار سامانه تسهیلات قرض الحسنه فرزند، از طریق کلیه بانکها و مؤسسات اعتباری از محل پس انداز و جاری قرض الحسنه نظام بانکی نسبت به پرداخت «تسهیلات قرض الحسنه تولد فرزند» اقدام نماید.
مبلغ این تسهیلات برای تولد فرزند اول صد میلیون ریال، فرزند دوم، دویست میلیون ریال و برای تولد فرزند سوم، سیصد میلیون ریال، فرزند چهارم، چهارصد میلیون ریال و فرزند پنجم، پانصد میلیون ریال خواهد بود.
این تسهیلات بدون الزام به سپرده گذاری مشمولان و با ۶ ماه دوره تنفس بوده و دوره بازپرداخت این تسهیلات پنج ساله است.
نظر شما