۳ تیر ۱۴۰۱، ۲۱:۰۵

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری بانه:

۷۸ هکتار از اراضی طبیعی بانه طعمه حریق شد

۷۸ هکتار از اراضی طبیعی بانه طعمه حریق شد

بانه- رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری بانه گفت: در سال گذشته ۲۴ فقره آتش سوزی در ۷۸ هکتار از اراضی مرتعی و جنگلی این شهرستان رخ داده و امیدواریم امسال شاهد کاهش این حوادث باشیم.

عثمان افتخاری در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع بخشی از عرصه‌های طبیعی از بین رفته و باعث کاهش تنوع زیستی، گونه‌های گیاهی، فرسایش خاک، آلودگی هوا و گرم شدن زمین شده و هزینه‌های زیادی در زمینه اطفای حریق و احیای مراتع و جنگل‌ها صرف شده است.

وی با اشاره به اینکه تنها ۱۰ درصد آتش سوزی‌ها توسط عوامل طبیعی ایجاد می‌شود، اظهار داشت: از مهمترین پیامدهای منفی وقوع آتش سوزی مراتع و جنگل به خطر افتادن معیشت جامعه محلی وابسته به جنگل‌ها و مراتع است.

افتخاری اضافه کرد: بیش از ۹۰ درصد آتش سوزی توسط عوامل انسانی به صورت عمدی ایجاد می‌شود که مهمترین دلایل آن اختلافات قومی و عشیره‌ای، فروش زغال توسط سوداگران، تبدیل جنگل به مرتع به منظور تأمین علوفه و گسترش عرصه‌های کشاورزی همجوار است.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری بانه از وقوع ۲۴ فقره آتش سوزی در سطح ۷۸ هکتار از اراضی جنگلی و مرتعی این شهرستان در سال گذشته خبر داد و گفت: امیدواریم در سال جاری با نزدیک شدن به فصل گرما با کمترین آسیب‌ها به اراضی جنگلی و مرتعی مواجه شویم و مردم به بهترین نحو از طبیعت حفاظت کنند.

وی گفت: مناطق بحرانی بانه شامل «سبدلو»، «کانی گویز»، «کانی ناو»، «سیرانبند»، «کوچر»، «ننور»، «چی چوران»، «سورین»، «آرمرده»، «اشترآباد»، «صالح آباد»، «کلاودول»، «مالته است» و «گله سوره» است که همه آنها در نقاط مرزی قرار دارند.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بانه اظهار کرد: دهیاران باید با همکاری شورای اسلامی، اکیپ‌های اطفای حریق با حداقل ۱۰ عضو در روستاها تشکیل دهند تا در هنگام وقوع آتش سوزی با نیروهای منابع طبیعی همکاری کنند.

وی خواستار همکاری هنگ مرزی در زمینه دسترسی سریع به محل اطفای حریق شد و گفت: نخستین آتش سوزی امسال نیز در نواری مرزی پاسگاه مرزی «برویشکانی»، «سیرانبند»، «مالته» و «گله سوره» در اوایل ادریبهشت ماه اتفاق افتاد که با تلاش نیروهای منابع طبیعی و گروه‌های مردمی مهار شد.

افتخاری افزود: برای فرهنگ سازی در زمینه حفظ اراضی ملی و طبیعی به همکاری ائمه جمعه و آموزش افراد به منظور جلب مشارکت عمومی نیاز داریم و انتظار داریم در این راستا جمعیت هلال احمر و بخشداری نیز کلاس‌های آموزشی برگزار کنند.

وی یادآور شد: انتظار می‌رود، شهرداری‌های شهرستان نسبت به اطفای حریق در حاشیه شهرها و موارد ضروری که تردد خودروهای آتش نشانی امکان پذیر است همکاری کنند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: همکاری نیروهای سپاه و بسیج، هیأت‌های کوهنوردی، جهاد کشاورزی، همیاران محیط زیست و طبیعت با نیروهای منابع طبیعی در هنگام وقوع آتش سوزی در مهار حریق تأثیرگذار است و در این خصوص همواره یاری گروه‌های مردمی کارساز بوده است.

کد خبر 5522556

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha