۴ تیر ۱۴۰۱، ۱۹:۳۱

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور:

هنر مهمترین ابزار برای تثبیت ارزش‌ها است

هنر مهمترین ابزار برای تثبیت ارزش‌ها است

مشهد ـ قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور گفت: هنر مهمترین ابزار برای تثبیت ارزش‌ها است، ما دین و هنر را در تعامل مستمر و نوسازی اندیشه می‌بینیم که دین از طریق هنر و فرهنگ ترویج پیدا کند.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد زرهانی بعدازظهر شنبه در نشست مسئولان اقامه نماز مراکز ستادی و استانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در هتل فرهنگ و هنر برگزار شد با بیان اینکه اولین و مهمترین ظرفیت در حوزه ترویج فرهنگ نماز، حوزه فرهنگ و هنر است اظهار کرد: هنر مهمترین ابزار برای تثبیت ارزش‌ها است، ما دین و هنر را در تعامل مستمر و نوسازی اندیشه می‌بینیم که دین از طریق هنر و فرهنگ ترویج پیدا کند.

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور بیان کرد: یکی از مشکلاتی که ما از زمان مشروطه تا الان با آن مواجه هستیم، هم در حوزه تعلیم و تربیت و هم فرهنگ عمومی، کاستی در تببین رفتار است البته انقلاب اسلامی و تعالیم رهبری بسیاری از ناهنجاری‌هایی که در کشور ما نهادینه شده بود، را از بین برد.

وی با بیان اینکه برخی از رفتارها اسباب نگرانی جامعه است و وزارت فرهنگ برای تصحیح رفتارها به وجود آمده است گفت: اگر فردی کاهل نماز است شاید فلسفه نماز بلد نباشد لذا باید روی آموزش سرمایه گذاری کنیم، در کنار آموزش کارهای انگیزشی چون برگزاری مسابقات، جشنواره‌ها و زمینه سازی برای تولیدات آثار فرهنگی و هنری انجام دهیم.

زرهانی با ارائه پیشنهادی مبنی بر برگزاری جشنواره ملی نماز، بیان کرد: در عصری که پنج قرن از کنار گذاشتن دین سپری می‌شود، اکنون کلیسا با زیباترین روش‌ها کودکان را جذب می‌کند، حال در مساجد ما چه مقدار جلوه‌های بصری و چه کارهایی برای جذب بچه‌ها انجام شده؟ ما نیاز به کار سنگین در این حوزه داریم.

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور با تاکید بر سرمایه گذاری بر روی هنر در حوزه ترویج فرهنگ نماز گفت: دشمن نیز از طریق هنر، در خصوص ضد ترویج نماز ورود کرده است و از همه فرصت‌ها برای ضربه زدن به اسلام استفاده می‌کند.

وی بیان کرد: در استانداری منابع ملی، امکانات فکری قوی و دسترسی به امکانات زیاد وجود دارد، لذا استان‌ها می‌توانند با استفاده از ظرفیت استانداری‌ها یک برنامه پنج ساله در حوزه نماز داشته باشند و در هر استان و هر دستگاه یک سند باید تنظیم شود.

زرهانی به طرح «یاوران نماز» که در تعدادی از استان‌ها برای توسعه فرهنگ نماز اجرا می‌شود، اشاره کرد و افزود: حوزه‌های کاری ما برای ورود به آن بسیار گسترده است از جمله بحث نمازخانه‌های بین راهی، ما غفلت‌هایی داریم لذا باید تلاش کنیم با استفاده از مردم و با امکانات دولتی برای ترویج فرهنگ نماز اقدام کنیم.

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه در ستاد اقامه نماز حدود ۴۰۰ کتاب در حوزه نماز منتشر شده است تصریح کرد: در حوزه کودکان کتاب‌هایی که با ادبیات خود، آموزش نماز می‌دهند وجود دارد، ولی در سنین بالاتر نگاه‌ها معطوف به فضای مجازی است و باید در این حوزه وارد میدان شویم جامعه ما نیاز به ابزارهای نو دارد از این رو زمینه را برای تعامل با افرادی که در حوزه فناوری اطلاعات کار می‌کنند را فراهم آوریم.

وی با تاکید بر این مطلب که حرکت به سمت تولید و ایجاد انگیزه در این خصوص برای ما مهم است؛ گفت: لذا امسال با فراخوان جشنواره "فجر تا فجر" از همه گروه‌های اجتماعی تقاضای ارسال آثار کردیم.

زرهانی گفت: در بحث توسعه و کیفیت‌بخشی نمازخانه‌های بین راهی، غفلت‌هایی داریم که باید تلاش کرد با استفاده از مردم و با امکانات دولتی برای ترویج فرهنگ نماز اقدام کنیم.

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور افزود: اندیشه شهید بهشتی با اندیشه بسیاری که در دوره مبارزه داعیه ایجاد تحول داشتند متفاوت بود و نگاه انتقادی به وضع موجود جهانی به صورت بنیادی داشتند و به دنبال ایجاد حکومت اسلامی و احیای تفکر دینی و ایجاد یک حرکت تحول آفرین در سطح جهان بودند.

وی گفت: شخصیت‌هایی مانند بهشتی و امام راحل یک طرح برنامه داشتند و برای آن اصالت قائل بودند و از دل آن اندیشه منشور حکومتی به وجود آمد، امام با کمک خدا، مردم و شخصیت‌های بزرگ توانستند حکومت اسلامی را بنیاد کند و امروز با گذشت بیش از چهار دهه از انقلاب اسلامی رسالت ما به عنوان اصحاب اندیشه و فرهنگ، صیانت از مردم سالاری دینی و جمهوری اسلامی است.

جوانان از جهات گوناگون در معرض مسائل ضددینی و ارزشی دشمن قرار دارند

در ادامه، حجت الاسلام امرالله سبحانی نیا، رئیس ستاد اقامه نماز خراسان رضوی با بیان اینکه جوانی که امروز به مسجد می‌آید مجاهد است، اظهار کرد: امروز جوان ما از جهات گوناگون در معرض مسائل ضد دینی و ارزشی زیادی که توسط دشمن ارائه می‌شود، قرار دارد.

رئیس ستاد اقامه نماز خراسان رضوی افزود: با هم اندیشی در برنامه‌ها می‌توانیم در خصوص فرهنگ ترویج نماز اقدمات قابل توجهی انجام دهیم. اگر چه ظرفیت ما محدود است اما اگر ظرفیت‌های محدود بر اساس نیاز، نوآوری و شیوه‌های جذاب باشد تبدیل به جریان می‌شود.

وی با تاکید بر این مطلب که مدیران سه بسته آموزشی پیام رهبری به اجلاس ها، آئین نامه دولت و گام دوم انقلاب را به صورت مکرر بخوانند اظهار کرد: تا زمانی که ذهن‌ها را مملو از اطلاعات مفید نکنیم نمی‌توانیم انتظار تغییر رفتار در افراد را داشته باشیم.

سبحانی نیا خطاب به مسئولان اقامه نماز مراکز ستادی و استانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در برنامه‌ها تلاش کنید، اول دانش لازم را به دست بیاورید، بسیاری فکر می‌کنند نماز تنها به نماز جماعت محدود می‌شود در حالی که ما غیر از سه عنصر دانشی که ذکر شد، اطلاعات معارفی نماز را نیز باید بالا ببریم.

رئیس ستاد اقامه نماز خراسان رضوی با تاکید بر اینکه هدف‌های بلند مدت به جریان تبدیل می‌شود افزود: سه عنصر خانه، مسجد و مدرسه را نباید فراموش کنیم، دشمن در این سه عنصر سرمایه گذاری‌های گسترده ای انجام داده است. کانون خانواده اساسی‌ترین عنصر تربیت است اما ما این نقش را جدی نگرفتیم لذا امروز برخی از آسیب‌های ما ناشی از همین موضوع است.

وی بیان کرد: اگر ما در تفاهم‌نامه نماز نوآوری نکنیم در بسیاری از موارد، کارایی لازم را ندارد، لذا باید بومی سازی صورت گیرد، از جمله کارهای خراسان رضوی در حیطه بومی سازی، می‌توان به برگزاری جشنواره نماز و انتظار، مخصوص شاعران بومی استان و تولید محتوای ۱۰۰ ثانیه‌ای تحت عنوان "رسم عاشقی" اشاره کرد. آخرین اقدام ما در خراسان رضوی مربوط به جشنواره فجر تا فجر است، دستور العمل را بومی سازی کردیم و کمیته تبلیغات، را با فرهنگ و هنر جدا کردیم و کمیته دانش آموزشی با مسئولیت آموزش و پروش ایجاد کردیم.

کد خبر 5523348

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha