خبرگزاری مهر، گروه استانها: هر روز و ماه دلهره و اضطراب مستأجران در مازندران بیشتر میشود و با پول دیروز و پارسالی، امروز و امسال نمیتوانند همان آلونکی را که اجاره کردهاند، تمدید کنند.
سر به فضای مجازی و تبلیغات در سامانههای مختلف برای پیدا کردن خانهای مناسب و متناسب با جیب اقشار کم درآمد و ضعیف میزنیم، هرچه بیشتر جستجو میکنیم، کمتر یافت میشود.
گرانی اجاره خانه و املاک در مازندران بسیاری از مستأجران را به روستاها و مناطق حاشیهای کشانده است و هر روز سقف رویاهایشان کوچک و بی رنگ تر میشود.
خانهای ساختهایم با سایه بانی از قرض
محمد و سمیه دو زوج جوانی هستند که ماهها درپی یافتن خانهای با درآمد اندک شأن هستند و هنوز زمان عروسی را مشخص نکردهاند، میگویند: هرچه میگردیم نمیتوانیم خانهای مناسب با پیش پول ۵۰ میلیون تومانی یا کمتر از آن تهیه کنیم.
محمد در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه در خیابان فرهنگ ساری اجاره خانه از ۳.۵ میلیون تومان کمتر نیست، گفت: برای اجاره باید حداقل بیش از ۳۰۰ میلیون تومان پیش پرداخت داشته باشیم.
نامزدش سمیه با بیان اینکه تاریخ مراسم جشن عروسی ما همچنان بلاتکلیف و نامشخص است، گفت: جهیزیه من در انباری خانه پدرم خاک میخورد و نتوانستیم با درآمد و پس اندازی که داریم، خانه مناسب پیدا کنیم.
رشد بی ضابطه اجاره بها هرچه به سمت غرب مازندران میرویم، بیشتر میشود، در نوشهر و چالوس، نزدیک شدن به املاک و مسکن برای اجاره تقریباً سخت شده است، از پیش پرداختهای ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیونی گرفته تا اجارههای بین چهار تا ۱۰ میلیون تومانی.
حسن قره داغی کارگری که در یکی از روستاهای حاشیه شهر سکونت دارد، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: پاییز قرارداد اجاره ام به پایان میرسد و موجر از مدتها پیش گفته بود که برای سال جدید اجاره منزل دو برابر میشود.
پاییز قرارداد اجاره ام به پایان میرسد و موجر از مدتها پیش گفته بود که برای سال جدید اجاره منزل دو برابر میشود
وی افزود: دو فرزند دانش آموز دارم و هزینه رفت و آمد برای رفتن به مدرسه در شهر و اجاره بالا سبب شده تا دخل و خرجم همخوانی نداشته باشد و با درآمد کارگری به هیچ وجه نمیتوانم خانه دار شوم.
از چالوس که به سمت مناطق غربی استان پیش رویم، در سلمانشهر به دلیل حضور مسافران لاکچری، دست بومیها برای اجاره املاک و مسکن کوتاه ماندهاست و بومیها از شهر و حاشیه آن به دیگر مناطق کوچ کردهاند.
بومیها توان اجاره و خرید را ندارند
محمدی یک بنگاه دار غرب مازندرانی با بیان اینکه تورم و گرانی و افزایش افسارگسیخته قیمتها سبب شده تا بومیها توان اجاره و خرید مسکن و زمین را نداشته باشند، افزود: قیمتها نسبت به سال قبل بیش از دو برابر رشد یافته است و نرخ اجاره مسکن در شهر و حاشیه آن به چند میلیون تومان میرسد.
وی افزایش سکونت غیربومیها و مسافران و فاصله نزدیک به پایتخت را در گرانی و رشد بی سابقه اجاره املاک مؤثر دانست و گفت: طرحهایی مانند مسکن مهر و مسکن ملی هم تاکنون نتوانسته تب گرانی اجارهها را فرو نشاند.
رشد بی سابقه املاک در مازندران سبب شده تا بنگاههای معاملات املاک نیز برای تمدید اجاره با چالش روبرو شوند و به گفته علیرضا برزگر نایب رئیس اتحادیه املاک ساری برخی از بنگاههای معاملاتی تعطیل و جمع آوری شده است.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه فرزندم مستأجر است، افزود: سال قبل با ۳۵ میلیون تومان منزلی را اجاره کرده بود و امسال پیش پرداخت همان مسکن سه برابر شده است و رقم اجاره نیز افزایش یافته است.
برخی از بنگاههای املاک در ساری تعطیل شدند
وی ادامه داد: بالارفتن اجاره سبب شده تا برخی از بنگاههای معاملاتی هم جمع شود و چند بنگاه دار به صورت شراکتی یک مغازه را برای فعالیت اجاره کنند.
برزگر در عین حال وضعیت بازار خرید وفروش را راکد توصیف کرد و گفت: بیشتر مشتریان برای اجاره و رهن مسکن مراجعه میکنند درحالی که توان پرداخت اجارههای بالا را ندارند.
نایب رئیس اتحادیه املاک ساری با عنوان اینکه مالکان حاضر نیستند با قیمت پایین خانههایشان را اجاره دهند، گفت: در گذشته آپارتمان ۱۰۰ متری حداکثر ۲۰۰ میلیون تومان رهن کامل داده میشد و اکنون همان به ۵۰۰ میلیون تومان رسیده است.
وی افزود: برخی از مستأجران به جای دریافت پیش پول، تمایل دارند اجاره ماهیانه را بالا بردند وحاضر نیستند وضعیت اجاره را به رهن تبدیل کنند.
رشد بی سابقه اجاره و رهن، همه امید و آرزوها را به مسکن ملی و طرحهای دولت برای ساخت مسکن ارزان قیمت گره زده است واین طرح در بسیاری از شهرستانهای استان شروع شده است.
چشمها به مسکن ملی دوخته است
محمد نظری مدیرکل راه و شهرسازی مازندران با بیان اینکه بیش از ۱۱۰ هزار نفر برای ساخت مسکن ملی در استان ثبت نام کردند، افزود: از این میزان بیش از ۱۱ هزار نفر تاکنون واجد شرایط شناخته شدند.
وی اظهار داشت: قرار است طی چهار سال فعالیت دولت، ۱۵۸ هزار واحد مسکونی در استان احداث شود، افزود: هر سال ۳۸ هزار واحد مسکن در استان احداث خواهد شد و تاکنون این طرح در برخی شهرستانها شروع شده است.
وی شناسایی خانههای خالی را از دیگر طرحهای حمایتی دانست.
اجارههای مسکن روز به روز گرانتر میشود و مصوبه تعیین حداکثر افزایش اجاره بها در هر سال تا سقف ۲۵ درصد نیز در شهرهای مختلف استان مازندران اجرایی و عملیاتی نشده است.
نظر شما