خبرگزاری مهر - گروه استانها: یکی از بزرگترین نهادهای مدنی در هر کشوری اصناف هستند، این نهادها توسط خود مردم اداره میشوند، و در وضعیت بازار و قیمت گذاری نقش بسیار مؤثری دارند، توزیع کالاها از جمله اصلی ترین مسئولیتهایی است که به عهده اصناف میباشد، از این رو هرسال یک تیر روز اصناف نامگذاری شده است همچنین دهم تیر ماه بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی روز صنعت و معدن نامیده شده است و اختصاص این روز فرصت مناسبی است که به مهمترین موتور محرکه اقتصاد یعنی بخش صنعت و معدن نگاهی اندیشمندانه شود چراکه این بخش به عنوان عامل مولد اشتغال پایدار در افزایش تولید ناخالص ملی و درآمد سرانه نقش بسزایی دارد.
در این راستا نشستی با حضور حوزههای مرتبط با صنعت، معدن و تجارت کردستان در سنندج برگزار شد که در ادامه سخنان نمایندگان این حوزهها خواهد آمد.
دولت با اندیشه و درایت به یاری تولیدکنندگان بیاید
سید کمال حسینی رئیس اتاق بازرگانی سنندج در این نشست اظهار داشت: ارتباط و تعامل دولت، نماینده بخش خصوصی و رسانه بسیار مهم است و برای پیشرفت و توسعه جامعه باید قدمهای بزرگی در بخش صنعت و تولید برداشته شود و رسانهها به عنوان نمایندگان افکار عمومی در این عرصه باید حضور پررنگی داشته باشند.
وی افزود: بخش خصوصی و رسانه به عنوان نماینده افکار عمومی انتظارشان از حاکمیت این است که درک بیشتری از شرایط داشته باشد.
حسینی خاطرنشان کرد: با فشارهای اقتصادی حاد بر معیشت و زندگی مردم باید دولت با اندیشه، درایت و فکر جدای از دستورالعمل و بخشنامه باید به کمک تجار، بازرگانان و تولید کنندگان بیایند.
رئیس اتاق بازرگانی سنندج با ذکر اینکه کردستان استانی تولیدی و تجاری بزرگی نیست، افزود: خوشبختانه با نگاه و اهمیت ویژه سیاستگذاران کشور و حاکمیت به بخش تولید اکنون این بخش در حال جان گرفتن است.
وی افزود: همه باید بدانیم تولید کننده سرباز پیاده نظام اقتصادی کشور بوده و در این شرایط باید قدمهای خوبی برداشته شود تا افزایش تولید داخلی محقق شود.
حسینی گفت: تولید بین المللی و رویداد صادرات محور بر ارزش پولی کشور تأثیرگذار است و ارز آوری تأثیر مستقیم بر اقتصاد کشور دارد و تحقق این مهم نیاز به همکاری و تعامل بیشتر تولید و صادرات است.
وی اظهار داشت: امیدوارم مردم از تولید بومی کشوری و استانی حمایت کنند.
رونق اقتصادی استان کردستان به جذب سرمایه گذار بستگی دارد
عبدالله کاردانی رئیس خانه صنعت و معدن کردستان نیز در این نشست به نقش رسانه در پیشرفت و ترقی تولید و انعکاس واقعیتها اشاره کرد و گفت: رونق اقتصادی استان کردستان به جذب سرمایه گذار بستگی دارد، جذب سرمایه گذار نیز با شعار و حرف پیش نخواهد رفت بلکه باید شرایط لازم اعم از حمایت، زیر ساخت و راهنمایی و کمک فراهم شود.
وی افزود: طبق تجربه ۲۳ ساله فعالیت در اصناف خوشبختانه سیستم اداری به ویژه در بخش صنعت و معدن استان کردستان اکنون با سرمایه گذار هماهنگ بوده و تعامل خوبی دارد لذا امیدواریم مشکلات واحدهای تولیدی توسط همه مدیران استان حل و فصل شود.
رئیس خانه صنعت و معدن کردستان به رونق و نقش بانکها در تولید اشاره کرد و گفت: انتظار داریم شرکت شهرکهای صنعتی باید با جدید و تلاش بیشتر در راستای جبران کمبودها و تملک زمین برای رونق اقتصادی و جذب سرمایه در آینده اقدامات بیشتری انجام داده و بانکهای استان نیز برای پیشرفت و توسعه استان بیشتر تلاش کنند.
رزگار محمدی رئیس خانه معدن استان کردستان نیز در این نشست اظهار داشت: شفاف سازی و اطلاع رسانی در حوزه معارض حوزه معادن یکی از دغدغههای این بخش است و امیدواریم در این راستا مسئولان و رسانهها تلاش لازم را داشته باشند.
وی گفت: متأسفانه در دولت گذشته به دلیل کمبود بودجه، دو طرح در بخش معدن شامل افزایش عوارض ماده معدنی و افزایش ۷ برابری حقوق دولتی اجرایی شد که این موجب شد پشت معدن دار خالی و به این دلیل بسیاری از معادن به تعطیلی کشیده شوند.
رئیس خانه معدن استان کردستان با ذکر اینکه ذخایر معدن متعلق به کل کشور است نه فقط استان، عنوان کرد: فرهنگ سازی در بخش سرمایه گذاری معادن بسیار مهم است چرا که مشکلات و دغدغههای این حوزه به دلایل مختلف با موفقیت پیش نمیرود و این نیاز به اطلاع رسانی و شفاف سازی در حوزه حمایت مردم از سرمایه گذار است.
صدور ۱۴۵ پروانه جدید اکتشاف معادن در کردستان
مهدی سیفی باغی معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت کردستان نیز با عنوان اینکه برنامههای در دست اقدام برای آینده معدن استان داریم، اظهار کرد: صدور ۱۴۵ پروانه اکتشاف بیانگر اقدامات خاص در حوزه اکتشاف مواد معدنی در استان است و نتیجه آن منجر به شناسایی ذخایر ناشناخته استان خواهد شد.
وی گفت: وصول حقوق دولتی تا سال ۹۸ حدود ۲۵۰ میلیارد تومان بوده که خوشبختانه با شکوفایی معادن آهن و طلا وصول حقوق دولتی رشد خوبی یافته که در سال ۹۹ حدود ۳۵۸ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۰ حدود ۸۳۵ میلیارد تومان وصولی داشتهایم.
وی افزود: امیدوارم مسئولان استانی پیگیر بازگشت عوائد حاصل از وصول حقوقی دولتی معادن به استان باشند.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان استان کردستان با ذکر اینکه اصحاب رسانه از سرمایه گذار حمایت کنند، خاطر نشان کرد: در بحث زیر ساخت معادن و جادههای دسترسی به معادن اقدامات بسیاری شده و در حال پیگیری برای افزایش این موضوع هستیم.
وی افزود: خوشبختانه در بخش زنجیره فولاد نیز بالغ بر ۲۵ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در دست اقدام است.
طاها سمیعی سرپرست معاونت بازرگانی داخلی سازمان صمت کردستان نیز در این نشست بیان کرد: سال گذشته در استان حدود ۴میلیون و ۲۳۱ هزار دلار صادرات انجام شده و پیش بینی برای سال جاری حدود ۵۸۸ میلیون دلار است و امیدوارم با حمایت واحدهای صنعتی، تجاری و فعالان حوزه اصناف این مبلغ تحقق یابد.
وی با ذکر اینکه در سال ۱۴۰۱ سهم ارزی برای بخش پیله وری استان ۲ میلیون دلاراست، گفت: در بخش واردات برای نیازمندی واحدهای مختلف اقتصادی در حوزه پیله وری میتوان از این سهم ارزی که دارای تخفیفات ویژه است، استفاده کرد.
سمیعی با بیان اینکه امسال نمایشگاههای تخصصی برای عرضه مستقیم تولید برگزارذخواهد شد، افزود: سالانه ۲۰۰ هزار مترمربع فرش دستباف استان کردستان تولید میشود که نیاز به بازاریابی داخلی و خارجی دارد.
نظر شما